Snart är det nyår igen. Vi har just haft ett nyår. Nämligen den dagen solen lyser in i köket i Böle från söder. Har hittills varit den 18 februari, men tydligen har några stormfällda granar bå berget glesat ut så i år hade vi sol på köksgolvet den 15.
Nästa nyår inträffar den 21 mars. Det är min namnsdag och tillåter längre arbetsdagar.
Vad käkar vi då?
Ang den officiella nyårsmenyn så hänvisas till
bloggen. (krönikor). Därefter gäller see-food vid firanden. Dvs vad vi hittar i frysen. Älgfilet, rådjurssadel eller en slemmig gädda. Frugan är suverän på förrätter. Alla i familjen är chefs av skaplig kvalitet, så vem som gör vad är mer eller mindre "först till kvarn". Jesper är grillspecialist men Jonas står inte långt efter och han grillar alltid på björkglöd.
Men oaktat det är officiell firardag så tycker vi att varje nytt steg under året skall firas med fest. Förutom surströmming och skorven (kräftor).