|
Nu får du ge dig Stintan !du anklagar alltid mig för att inte läsa inläggen och du är precis lika dålig på det !jag skrev att min man är uppvuxen på en gård där de födde upp Charolais alltså min svärfar födde upp köttdjur !jag tillbringade mina sommarlov på landet och fick lära mig mjölka och köra koskit hässja hö osv .Du gillar att ifråga sätta allt du och du vet vilka knappar du ska trycka på .Bara det att jag vet vem jag är och jag vet vad jag vet !
CITAT (Motti @ 30-01-2013, 23:18)  Har hört och har hört KRT !ett nötkreatur ska ha vit fet punkt slut om du inte tror på vad jag säger kan du ju ringa upp Per Morberg och fråga ,eller någon annan känd Cheff .Sedan undrar jag hur många av er här som utalar er och driver med det jag säger har vuxit upp på ett lantbruk och vet vad ni talar om ? har ni någon erfarenhet av jordbruk och köttuppfödning ? Inte för att jag tror du läser detta Motti, du tycks sällan läsa svaren på dina inlägg, tyvärr. Varför tror du alltid att du har den enda sanna sanningen? Att ingen annan har kunskaper som kan mäta sig med dina? Det finns många här på odla som har gedigen kunskap om många olika ämnen, och det kan ju faktiskt innebära motti, att du inte alltid har rätt. Det kan till och med innebära att du har fel.
*Stintan*
31-01-2013, 00:01
CITAT (Motti @ 30-01-2013, 23:43)  Nu får du ge dig Stintan !du anklagar alltid mig för att inte läsa inläggen och du är precis lika dålig på det !jag skrev att min man är uppvuxen på en gård där de födde upp Charolais alltså min svärfar födde upp köttdjur !jag tillbringade mina sommarlov på landet och fick lära mig mjölka och köra koskit hässja hö osv .Du gillar att ifråga sätta allt du och du vet vilka knappar du ska trycka på .Bara det att jag vet vem jag är och jag vet vad jag vet ! Aha då vad ditt inlägg ganska otydligt här ovanför , men ser nu att det var ett frågetecken efter, så du menade kanske något annat än jag läste det som, sorry! Men bara för att din svärfar födde upp köttdjur är du väl ingen specialist på hur det fungerar med antibiotikan, karenstider och hur det fungerar med resistens hos importerat kött. Det är inte jag heller men jag kan läsa fakta på olika nätsidor och det har jag gjort en del och du får ursäkta att jag tror mer på det än på din svärfar.
Du får väl ge dig Stintan !vad jag än skriver så ifrågasätter du det och vrider och vänder på vart enda ord !jag kan tyvär inte skicka dig några Diplom om mitt kunnande . Jag vet vad jag vet !
*Stintan*
31-01-2013, 00:58
CITAT (Motti @ 31-01-2013, 00:23)  Du får väl ge dig Stintan !vad jag än skriver så ifrågasätter du det och vrider och vänder på vart enda ord !jag kan tyvär inte skicka dig några Diplom om mitt kunnande . Jag vet vad jag vet ! Ja du brukar säga det och du tror uppenbarligen även att du vet det du inte vet.
Ja jag känner mig ganska trygg i det jag vet och kan
Trampendal
31-01-2013, 01:40
CITAT (Motti @ 31-01-2013, 01:08)  Ja jag känner mig ganska trygg i det jag vet och kan  Fast i det här fallet har du fel. Välmörat nötkött har gult fett. Men eftersom du är trygg i dig själv kan du naturligtvis erkänna att du har fel ibland, eller?
*Stintan*
31-01-2013, 01:42
Så du är fullärd då? Själv hoppas jag kunna lära mig nya saker så länge jag lever.
Anki på Öland
31-01-2013, 08:56
CITAT (Motti @ 31-01-2013, 00:23)  Du får väl ge dig Stintan !vad jag än skriver så ifrågasätter du det och vrider och vänder på vart enda ord !jag kan tyvär inte skicka dig några Diplom om mitt kunnande . Jag vet vad jag vet ! Varför hoppar du bara på Stintan? Vi är ganska många här som tvivlar starkt på ditt kunnande i frågan!! Många med rejäla utbildningar om det som diskuteras, dvs antibiotika och hur resistans uppstår, och du/vi får även länkar till stöd för kunskapen medan du hänvisar till din gamla svärfar...
Elisabeth-Västkustkolonisten
31-01-2013, 09:03
Jag undrar bara varför så många bönder går på jordbruksskolan om några veckor sommarlov som barn räcker för att kunna allt.
Motto jag tvivlar inte på att din svärfar var duktig men även andra kan nåt
Myosotis
31-01-2013, 13:40
CITAT (Piccante @ 30-01-2013, 23:32)  ...Tyvärr är vi inte fria från förebyggande antibiotika i Sverige heller så vi ska inte slå oss för bröstet. För kycklinguppfödning finns det undantag för tillsats av vissa antibiotika i kycklingfoder... Finns det?! Det skulle jag vilja läsa mer om, har du någon länk?
Anki på Öland
31-01-2013, 14:11
Så här står det om Guldfågelns kycklingfoder: Våra kycklingar får foder som är nyttigt och väl sammansatt, så att kycklingarna ska växa i egen takt och må bra. Fodret består till största del av vete, korn, havre och majs. Sojamjöl svarar för huvuddelen av proteinet. Självklart är det fritt från antibiotika, hormoner och andra tillväxtbefrämjande tillsatser. Vi har inget fiskmjöl i vårt foder. När kycklingarna uppnått en vikt på ca 1,9 kg är det dags för slakt.
Gunilla T
31-01-2013, 14:36
CITAT (Motti @ 30-01-2013, 23:43)  Nu får du ge dig Stintan !du anklagar alltid mig för att inte läsa inläggen och du är precis lika dålig på det !jag skrev att min man är uppvuxen på en gård där de födde upp Charolais alltså min svärfar födde upp köttdjur !jag tillbringade mina sommarlov på landet och fick lära mig mjölka och köra koskit hässja hö osv .Du gillar att ifråga sätta allt du och du vet vilka knappar du ska trycka på .Bara det att jag vet vem jag är och jag vet vad jag vet ! Men snälla Motti, vad har din släkt och val av bostadsort för samband med det globala problemet antibiotikaresistens? Det finns andra trådar där du kan pladdra fritt så förstör inte denna tråd också med nonsens. För övrigt tycker jag att det tillhör vanlig artighet att visa respekt för de som har hög kunskap i ämnet och vara tacksam för att någon vill dela med sig av den.
Piccante
31-01-2013, 15:36
CITAT (Myosotis @ 31-01-2013, 13:40)  Finns det?! Det skulle jag vilja läsa mer om, har du någon länk? Jag hade glömt vad läkemedlet hette så det var inte lätt att hitta något. Reglerna skärptes visst i slutet av 90-talet så det är nog mindre förekommande nu. Men som jag minns det fanns det preparat som inte räknades som traditionell antibiotika och därför inte benämndes så men de hade samma effekt och fick ges förebyggande i uppfödning. Här är ett brottstycke ur en text om kycklinguppfödning i Europa: CITAT Danmark tog faktiskt bort antibiotika generellt i foder till kyckling på frivillig väg. I Sverige får huvuddelen av kycklingarna cocciodiostatika (undantag Svenskt Sigill och ekologisk kyckling). Därutöver behandlades 0.2 % av svenska kycklingflockarna med antibiotika 2011 d v s en oerhört liten andel. http://gunnela.nu/2012/08/02/lakemedelsind...tikaanvandning/
Myosotis
31-01-2013, 15:41
Tack!
En fråga som ligger ett litet hack off topic: Hur får man fatt i ekologiskt uppodlad kyckling? Jag tycker jag försökt, men det enda jag finner är majsuppfödd "extra fin o dyr" kyckling i saluhall o specialbutiker, men den beteckningen säger ju inget om mediciner etc - antar jag?
CITAT (EKLO @ 31-01-2013, 16:07)  En fråga som ligger ett litet hack off topic: Hur får man fatt i ekologiskt uppodlad kyckling? Jag tycker jag försökt, men det enda jag finner är majsuppfödd "extra fin o dyr" kyckling i saluhall o specialbutiker, men den beteckningen säger ju inget om mediciner etc - antar jag? Det finns en uppfödare här i Skåne, men jag har glömt vad de heter. Ligger någonstans nedåt Ystad tror jag, kanske var det Blentarp? Jag vet iaf att det fanns en artikel om detta i Sydsvenskan för inte alls länge sedan, kanske förra veckan? Du borde kunna hitta det i deras arkiv! Edit; jag hittade artikeln jag pratade om;http://www.sydsvenskan.se/sverige/skansk-foretag-ensam-producent/
Myosotis
31-01-2013, 16:47
CITAT (EKLO @ 31-01-2013, 16:07)  Hur får man fatt i ekologiskt uppodlad kyckling? Finns en tråd om det: Kyckling
kerstin z5-6
31-01-2013, 21:14
Angående accumulation håller KRTs tidangivelser ungefär tiderna för mänsklig avyttring av alla antibiotika produkter-dvs ut ur kroppen. Har betydelse tex vid allergiska reaktioner emot vissa piller.
Så jag skulle säja att KRT s fakta är korrekta och dessutom djur anpassade.-nötkött.
Som sakt man får lov att läsa tråden från början !
Det är väl ändå allmänt känt att det förekommer antibiotika i djurfoder mm ,om vi nu äter kött som är antibiotikabehandlat så gynnar det väl inte oss ?att min svärfar har haft köttdjur betyder att jag vet hur ett kött ser ut när det är antibiotikabehandlat då blir fettet gult ,jag har slaktat och tagit hand om både nöt gris och vilt och då ska fettet vara vitt när det är ett friskt djur från början ,det ska i alla fall inte vara saffransgult för då är det i mina ögon antibiotika behandlat ! Inte något av viltet vi får här har gult fet inte heller gris eller nöt .Ja så vidare inte boskapet är fodrat med morötter eller majs .
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|