Ett tag fanns det en ketchup med mindre socker, det sockret man tog bort ersattes med sötningsmedel...
Den kanske dom har slutat med nu?
Den kanske dom har slutat med nu?
Både Felix och Heinz säljer sån skit. Båda säljer också ekologisk ketchup.
Värt att notera är att Heinz ekologiska ketchup innehåller ca 1.7kg tomat per kg ketcup, Heinz vanliga ketchup innehåller 1.2-1.3kg tomat per kg ketchup. Den ekologiska kan anses hålla en högre kvalitet alltså. Minns inte de exakta decimalerna, men har det nerskrivet nånstans.
Konsum verkar ha slutat med sin Änglamark-kethup. Synd, den var god. Likaså tycks de ha slutat med Änglamarks rapsolja. Synd det med.
För övrigt saknar jag Slotts ketchup, den verkar bara finnas som storköksketchup nu - och då med konserveringsmedel nog att klara av varma temperaturer och inkompetent personal/kunder.
Tillägg : det börjar dessutom bli allt vanligare att "riktigt" socker (sackaros/sukros) ersätts av glukos/fruktos (fruktsocker och druvsocker) i olika mängder. Såvitt jag begriper ger detta inte bara sämre smak, det kan ge sämre hållbarhet också. En del hävdar att fruktsocker/druvsocker är nyttigare än vanligt socker, men det kan man väl diskutera. Glukos/fruktos finns numera i många lågkvalitets-läskedrycker, i diverse billig-sylter, i barnmat - undrar ni varför blåbärskrämen som finns i barnmatsburken smakar sämre än förr så beror det på att riktigt socker ersatts av fruktos-glukossirap, eller vad de nu skriver.