Full version: Godsägare
Sidor: 1, 2
Jan Lindgren
Hej!
Jag har just läst en nu avslutad tråd. Där användes godsägare som något nedsättande. Tyvärr var det ingen som protesterade.

Min frus farföräldrar var bönder. För detta förfärliga brott blev de deporterade till Sibirien. Min frus farmor dog under transporten som gick i tätt packade godsvagnar. Enligt vänsterns vokabulär så var de godsägare.

Jag är nog lite mentalt handikappad eftersom jag inte begriper att någons yrke är viktigt för hur personen är. Visserligen kan även jag skoja om att kommunalarbetares spadskaft är gjorda av hängbjörk och att det finns inga advokater i himlen. Egentligen ganska fåniga skämt och definitivt inte sanningsenliga.
Jag delar in människor i två grupper. Sådana som jag tycker är trevliga. Det är den stora gruppen och sedan finns det en mycket liten grupp som jag tycker är otrevliga.

Men nu till frågan.
Finns det några yrken där folk är onda, förkastliga eller otrevliga?
MVH
Jan Lindgren
Grå
Tja.. vad kallar man bönder som köper upp hela socknen när den säljs av bit för bit för att inte "vem som helst" ska kunna bosätta sig där, och som ställer till ett jävla levande så fort någon mot förmodan lyckas köpa in sig ändå, och i princip jagar bort dem de inte tycker är välkomna?

... forumdiktatorer...?

Nej. Storgodsägare är de och scenariot ovan hände häromkring alldeles nyligen när prästgården i socknen skulle säljas av till privatpersoner som "inte hörde hemma" och släktet som dittintills hade roat sig med att köpa upp allt inte kunde finna sig i att inte de hade första tjing.

Samma sak när min "ogudaktiga och ensamstående" mamma skulle flytta ut till gården där jag växte upp i slutet på 70-talet. Bönderna i socknen var alla släkt med varandra och trakasserade oss i 30 års tid, bland annat lyfte de gödselspridaren när vi var ute och de körde förbi och sprutade ner oss med kogödsel. De släppte sina jakthundar på vår gård och stod och såg på när de jagade och bet ijhäl våra påfåglar och höns. De snackade sedan skit om morsan i 30 års tid, för att hon var en stark kvinna med skinn på näsan, och de tröttnade inte förrän hon blivit gammal, rultig och vithårig. - och allihop var de engagerade i socknens lilla missionskyrka.

*äcklad*
*Stintan*
Jag reagerade faktiskt på detta också men orkade inta ta även den diskussionen med personen som använde ordet godsägare på det sätt han gjorde.

Det enda yrke jag kan komma på just nu som kan förknippas med något ont skulle väl kunna vara diktaror men det kanske inte ens är ett yrke utan mer en beteckning.

Grå, det där har jag också varit med om på nära håll men jag tycker faktiskt inte att dessa bönder som beter sig så ens är värda att kallas godsägare och det helt enkelt för att en godsägare inte per automatik är en ond människa. Tycker att det är lika illa att kalla människor för bönder på ett nedlåtande sätt vilket också förekommer. Det onda sitter ju inte i professionen utan i människan.
Piccante
Nu gör inte jag likhetstecken mellan självägande bönder = godsägare. Fram till 1945 hade vi statarsystemet i Sverige vilket innebar att statare (lantarbetare) arbetade på gods för kost och logi men kunde sägas upp omgående och vräkas. Likaså fanns backstugesittare kvar fram till 40-talet. Förr satt godsägaren och hans familj på främsta bänk i kyrkan och hans drängar, statare och backstugesittare stod upp längst bak. Jag tror att man mer syftar på den traditionen att man skulle stå med mössan i hand, buga och säga -god dag her patron. Vi har ju ett samhälle idag där godsägare och präster inte har privilegier utöver oss andra. Tror man syftar på dessa gamla feodalherrar som faktsikst kunde äga hela socknar och brukssamhällen.
Christer i Falköping
Nej, tror inte det finns något yrke där man automatiskt är ond. Inte heller är alla godsägare onda. Däremot finns det svin i alla områden.
Christer.
rahmat2
Denna tråd heter "Godsägare", men är det möjligtvis "storgodsägare" menas som jag använt?
Om Jan Lindgren svarar på min fråga kommer jag att skriva här, med glädje!
*Stintan*
Det tror jag inte Rahmat, det är ingen skillnad egentligen på dom två orden. Möjligtvis hade storgodsägaren en större gård än godsägaren. Du använde ordet för att säga något negativt och det reagerade jag på.
Jan Lindgren
Hej!
Jag kan inte se något fel i att vara så kallad storgodsägare eller att ha annat yrke. Man kan inte döma en människa för vad han äger eller vad han har för yrke. ( han eller hon )
MVH
Jan Lindgren
Anma
För många år sedan var Storgodsägarna storherrar som höll sig med tjänstefolk och drängar. Riktigt så är det ju inte i dagens samhälle. Eller?

Men det där som Grå berättar känner jag igen. Små byar på landet där "utbölingar" inte blir accepterade. Ush!
silos
Det är människor som har goda och onda beteenden;inte deras yrken!
rahmat2
Under den gångna veckan har jag använt ordet "Storgodsägare" för att beskriva något hos en av medlemmarna på Odla. Visst det är skillnad på "Godsägare" och "storgodsägare".

I en annan tråd"sjuksjöteskestrejk" hade jag läst att han inte hade så stor inkomst efter 35 års arbete jämfört med sjuksköterskorna. Detta sa mig att nåt inte stämmer. Att personen beter sig sådant men lever ekonomisk på annat sätt. personen känner jag inte. Har ingen alls kännedom om. Förutom det som skrivs på Forumet. det var mitt sätt att både behärska mig på, samtidigt säga till personen vad som var fel.

Det som du inte tänker på är precis det som Markus-H, Grå och Amn pekar på. Levandsvillkoret för människorna hade mycket skillnad med dagens mått. Om du tänker på dåtidens samhälle och försvarar då tidens villkor, hamnar du omedelbart utanför de lagar och stadgor som idag reglerar vårt samhälle.

På andra hål i världen såg likadant ut fram till några få årtionden sen. Jag vet en by, där Storgodsägaren inte tilllät att någon ska byggas. En person som tyckte att byn behövde skola var själv lärare. Han hade lärt sig att mura under sin studietid. han bestämde sig att bygga skolan. Och det gjorde han trots, mycket hot och hat från Storgodsägaren. Storgodsägare hotade att skjuta läraren. Men läraren skaffade sig ett vapen från en jägare från byn för att försvara sig. Han byggde en skola, all bråk till trots.

I Sverige är det massa som skiljer det levnadssätt som människor hade under storgodsägarens styre. Just de lagarna skulle räcka för att inte tänka på dåtid.
Anma
CITAT (rahmat2 @ 12-04-2008, 18:03) *
/.../

I en annan tråd"sjuksjöteskestrejk" hade jag läst att han inte hade så stor inkomst efter 35 års arbete jämfört med sjuksköterskorna. Detta sa mig att nåt inte stämmer. Att personen beter sig sådant men lever ekonomisk på annat sätt. personen känner jag inte. Har ingen alls kännedom om. Förutom det som skrivs på Forumet. det var mitt sätt att både behärska mig på, samtidigt säga till personen vad som var fel.

/.../

Nu vet jag inte om jag missföstår, men jämnställer du människors beteende med storleken på deras plånbok?

rahmat2
Jag tycker att våra yrken formar oss till bestämda förhållanden till andra och därmed bestämda beteenden också.
Anma
CITAT (rahmat2 @ 12-04-2008, 18:18) *
Jag tycker att våra yrken formar oss till bestämda förhållanden till andra och därmed bestämda beteenden också.

Delvis kan det vara så, men det finns massor med goda människor bland höginkosttagare, likväl som det finns dåliga bland låginkomsttagare. Så, nej, håller inte med ditt resonemang där.
*Stintan*
Är det mig du svarar Rahmat?

I så fall vill jag bara säga att man ska inte glömma sin historia. Utan den hade vi inte varit där vi är idag.

Jag har en känsla av att din historia och min historia skiljer sig en hel del. Jag har till exempel lite svårt för att tro att någon storgodsägare i Sverige skulle ha hotat att skjuta ihjäl någon som ville bygga en skola i byn. Här hade han kanske varit glad att han själv slapp betala byggnaden.

Kanske är det just på grund av vår historia som vi reagerar och tänker så olika.





CITAT (rahmat2 @ 12-04-2008, 18:18) *
Jag tycker att våra yrken formar oss till bestämda förhållanden till andra och därmed bestämda beteenden också.


Nej det där håller jag inte med om alls.
Fågelvägen
CITAT (rahmat2 @ 12-04-2008, 18:18) *
Jag tycker att våra yrken formar oss till bestämda förhållanden till andra och därmed bestämda beteenden också.


Om du rahmat verkligen tycker det, så betyder det att du nalkas vissa individer med förutfattade meningar. Du väntar dig då ett visst beteende av mig om du vet (eller tror) att jag är t.ex. storgodsägare, eller akademiskt bildad, eller sjuksköterska, eller förskolelärare...

Det är mycket orättvist gentemot mig. Och förblindande för dig, därför att du troligen ser det du förväntar dig.

Samtidigt förstår jag din inställning till storgodsägarna du upplevde i det land du kommer ifrån. Men detta är inte samma land.
rahmat2
Jag får förtydliga mig. Arbetet fomar människan för mig betyder att det som vårdpersonalen gör dagligen, att "reparera människor", skolar personalen annorlunda än vad militärpersolen skolas till.

En annan faktor är det som förut var en vana, nämligen att visa vad man har och äger är idag mycket försvunnen. Jag pratar om process ochh du kanske pratar om punkter under historien.

Kände en föredetta länsassesor(stavning?) i Sverige som klädde sig så trasigt att han bjöds på en bit godis av en ung kvinna som tyckte att han behövde det. Trots att han ägde en stor gård. Med tiden har beteendet ändrats hos människor(jämfört med tidigare feodalsamhället).
Jan Lindgren
Hej Anma!
Även idag har bönderna pigor och drängar men nu kallas de traktorförare och djurskötare.
Jag är också en utböling. Vi har bara bott här lite drygt 30år. Det tar åtminstone två generationer innan man blir osbybo. Det visste vi innan vi flyttade hit men vi hade fördelen att komma från stockholmsområdet så ingen väntade sig något annat än galenskap. Däremot är lokalbefolkningen mycket vänliga och trevliga även grannen som nog får betraktas som storgodsägare. ( Hur många hektar behöver man för att vara storgodsägare? )

Rahmat!
Det finns idioter inom alla grupper. Godsägare är inte undantagna. Tittar vi historiskt i Sverige så fanns det bra arbetsgivare och dåliga. Precis som nu. Statarsystemet var inte särskilt bra och gav dåliga arbetsgivare för mycket makt. Eftersom jag arbetat mycket fackligt så är jag stor vän av en bra arbetslagstiftning. Även idag så har arbetsgivaren, både den offentliga och privata, större delen av makten som ibland missbrukas.
Man ska nog inte använda ett yrke som skällsord.
Det är illa när en människa missbrukar makten som den godsägare du beskriver men det är ännu värre när staten missbrukar makten som de olika socialistiska staterna har gjort. Jag gör här ingen skillnad på nationalsocialism och kommunism. Kommunisterna klassifierade alla bönder som godsägare som förtryckte de anställda. Bönderna skulle straffas genom arbetsläger eller döden.

Det enda positiva jag kan säga om Sovjet är att utan deras ondska hade min fru inte behövt fly och jag hade aldrig träffat henne.
Av naturliga skäl så anser jag också att Sverige ska ta emot fler flyktingar. Det har vi råd med. Det glädjer mig Rahmat att du blivit svensk medborgare.

MVH
Jan Lindgren
*Stintan*
Jag är ganska övertygad om att om du lärde känna 10 olika personer med olika yrken som inte talar om för dig vad dom har för yrken så skulle du ha väldigt svårt att gissa vad dom arbetar med. I allafall i det här landet.
skogstroll
är inte en godsägare någon som äger ett gods?
Fågelvägen
CITAT (rahmat2 @ 12-04-2008, 18:37) *
Jag får förtydliga mig. Arbetet fomar människan för mig betyder att det som vårdpersonalen gör dagligen, att "reparera människor", skolar personalen annorlunda än vad militärpersolen skolas till.

En annan faktor är det som förut var en vana, nämligen att visa vad man har och äger är idag mycket försvunnen. Jag pratar om process ochh du kanske pratar om punkter under historien.


Bra att du förtydligar dig! De processer du upplevt ser säkert annorlunda ut än de som vi nulevande skandinaver varit med om.
Skriv gärna också vems inlägg du kommenterar. Jag minns inte att jag skulle ha pratat om punkter under historien. (Men mitt minne är uselt.)
Whiskuchi
CITAT (Stintan43 @ 12-04-2008, 18:46) *
Jag är ganska övertygad om att om du lärde känna 10 olika personer med olika yrken som inte talar om för dig vad dom har för yrken så skulle du ha väldigt svårt att gissa vad dom arbetar med. I allafall i det här landet.


Absolut. För att inte tala om de som byter inriktning i yrkeslivet. wink.gif
rahmat2
Tack för det, med medborgarskapet!

Det som jag skulle betonat var mer det sociala roll som olika klasstillhörigheter gav människan. Under 100 år har Sverige blivit så annorlunda att det inte går att känna igen de beteenden som varje människa hade då. Om man läser romaner från slutet av 1800-talet, ser man de skillnaderna mycket tydligt.

Det jag tog upp här handlar om process och inte nu eller en punkt av historien.
Aqvakul
CITAT (Stintan43 @ 12-04-2008, 18:46) *
Jag är ganska övertygad om att om du lärde känna 10 olika personer med olika yrken som inte talar om för dig vad dom har för yrken så skulle du ha väldigt svårt att gissa vad dom arbetar med. I allafall i det här landet.

Tror att det är väldigt annorlunda i t.ex. Pakistan, där den som äger mycket jord har stor makt och kan behandla andra människor mycket illa.
Anma
CITAT (Jan Lindgren @ 12-04-2008, 18:44) *
Hej Anma!
Även idag har bönderna pigor och drängar men nu kallas de traktorförare och djurskötare.

Jag är också en utböling. Vi har bara bott här lite drygt 30år. Det tar åtminstone två generationer innan man blir osbybo. Det visste vi innan vi flyttade hit men vi hade fördelen att komma från stockholmsområdet så ingen väntade sig något annat än galenskap. Däremot är lokalbefolkningen mycket vänliga och trevliga även grannen som nog får betraktas som storgodsägare. ( Hur många hektar behöver man för att vara storgodsägare? )

/..../
MVH
Jan Lindgren


Visst är det så, men jag hoppas och tror att arbets- och löneförhållandena är annorlunda i dag för de anställda.
Sen är det nog ganska ovanligt med tjänstefolk som arbetar i princip dygnet runt för mat och husrum.

Här i Östhammar måste jag säga att jag inte känt av att inte bli accepterad i samhället. Kan månne bero på att här är man van med att det väller in sommarboende? Där jag bodde förut var det i princip omöjligt att skaffa sig ett normalt umgänge, folk hade inte vett att se en i ögonen när man pratade med dem ens... Nu genariliserar jag lite, visst fanns det de som inte betedde sig illa, men de var nästan uteslutande inflyttat folk... smile.gif
Mollis
CITAT (Stintan43 @ 12-04-2008, 18:33) *
Är det mig du svarar Rahmat?

I så fall vill jag bara säga att man ska inte glömma sin historia. Utan den hade vi inte varit där vi är idag.

Jag har en känsla av att din historia och min historia skiljer sig en hel del. Jag har till exempel lite svårt för att tro att någon storgodsägare i Sverige skulle ha hotat att skjuta ihjäl någon som ville bygga en skola i byn. Här hade han kanske varit glad att han själv slapp betala byggnaden.

Kanske är det just på grund av vår historia som vi reagerar och tänker så olika.


Ja, vi har alla olika referensramar, och det man själv erfarit sätter spår och man skapar sig en bild av världen som man själv kan relatera till, och det är sannerligen svårt att förmedla sin tanke till nån som inte har erfarenheter i samma "sfär", vi har ju t ex inte haft slaveri och kolonialism att kämpa emot, snarare tvärt om, jag tycker att den svenska självgodheten ska ta sig en riktig funderare....
Aqvakul
CITAT (Mollis @ 12-04-2008, 19:00) *
j----------- jag tycker att den svenska självgodheten ska ta sig en riktig funderare....

Hmm - instämmer!
Fågelvägen
Bra synpunkter, både Stintan43 och Whiskuchi!
Kanske somliga har blivit lyckligare, mera helhjärtade av att byta inriktning.
De två arkitekterna som köpte en lantgård (hu! godsägare!) och levde på havregrynsgröt hela det första året. Ekonomen som blev möbelhantverkare. Ingenjörerna med fast anställning som blev biodlare. Inte tror jag att de blev Andra Människor fast de bytte yrke.

*Stintan*
Mollis vad menar du med den svenska självgodheten? Är det något typiskt svenskt och en egenskap alla svenskar är drabbade av?
Mollis
CITAT (Stintan43 @ 12-04-2008, 19:09) *
Mollis vad menar du med den svenska självgodheten? Är det något typiskt svenskt och en egenskap alla svenskar är drabbade av?


Jag menar att svenskar i gemen tycker att vi minsann är ett gott föredöme och har ett verkligt bra samhällssystem som tar hänsyn till alla.... och på ytan är det ju så, så vi behöver inte skämmas.
Aqvakul
Jag har tyckt mig märka att vi svenskar allt oftare ser oss som ett slags globalt föredöme när det gäller jämlikhet, avsaknad av statustänkande och annat i den stilen. I många andra avseenden är svenskar ofta väldigt öppna och "fria" i tanken, men just när det gäller dessa frågor så tenderar vi, tycker jag, att bli lite inskränkta.
ängsvädd
Är inte uttrycket " att bete sig som en storgodsägare" ett gammalt talesätt - precis som "att tala med bönder på bönders vis..."? Ett annat uttryck för översittare som man inte ska tolka bokstavligt?
Berith
CITAT (rahmat2 @ 12-04-2008, 18:03) *
Under den gångna veckan har jag använt ordet "Storgodsägare" för att beskriva något hos en av medlemmarna på Odla. Visst det är skillnad på "Godsägare" och "storgodsägare".

I en annan tråd"sjuksjöteskestrejk" hade jag läst att han inte hade så stor inkomst efter 35 års arbete jämfört med sjuksköterskorna. Detta sa mig att nåt inte stämmer. Att personen beter sig sådant men lever ekonomisk på annat sätt. personen känner jag inte. Har ingen alls kännedom om. Förutom det som skrivs på Forumet. det var mitt sätt att både behärska mig på, samtidigt säga till personen vad som var fel.

---

Är det för det Ruda sa i den tråden som du retat dej på honom i andra trådar??

Fetstilade det jag blev mest förundrad över.... och förstod minst av!
Aqvakul
CITAT (MimmiH @ 12-04-2008, 19:31) *
Är inte uttrycket " att bete sig som en storgodsägare" ett gammalt talesätt - precis som "att tala med bönder på bönders vis..."? Ett annat uttryck för översittare som man inte ska tolka bokstavligt?

jo, precis så uppfattar jag det
rahmat2
CITAT (skogstroll @ 12-04-2008, 18:50) *
är inte en godsägare någon som äger ett gods?

Javisst, är det det!
*Stintan*
CITAT (MimmiH @ 12-04-2008, 19:31) *
Är inte uttrycket " att bete sig som en storgodsägare" ett gammalt talesätt - precis som "att tala med bönder på bönders vis..."? Ett annat uttryck för översittare som man inte ska tolka bokstavligt?


Jo så är det säkert men jag ogillar att man idag använder storgodsägare som ett skällsord när man lika gärna kan skriva översittare eftersom det är det man menar. Om jag nu hade råkat vara storgodsägare så hade jag tagit illa vid mej eftersom det inte har någon relevans. Att ha ett beteende som översittare kan vem som helst ha. Det är inte längre kopplat till yrken. Det finns massor som vi får ändra på hela tiden så att det ska passa i den tid vi lever.
skogstroll
översittare??? ohmy.gif

edit: ops läste lite för sent stintans inlägg
Gossen Ruda
Lite klarläggande. Storgodsägaren det här talas om äger 1 st småhus med en tomt på 422 m2 och en sommarstuga med tomt på 1510 m2. Totalt taxeringsvärde drygt 1 miljon. Inkomst för år 2007 238000 inklusive sjukbidrag och pension vilket blir strax under 20000 i månaden. Inkomsterna är bara lite större än utgifterna. Har lite sparat hos riksgäldskontoret.

Anställd som Extra ordinarie teletekniker år 1972 på Televerket och har samma anställningsform fortfarande även om företagen växlat under åren. Nuvarande sysselsättning analystekniker. Civilstånd singel.

Politisk hemvist nånstans till vänster om mitten i genomsnitt, annars spänner det på hela skalan. Skulle aldrig kunna gå med i ett politiskt parti och behöva följa ett partiprogram.

Enda underlydande en råtta som nyligen blivit bortkörd från carporten där den hade byggt bo. Nåt mer som önskas veta?

rahmat2
Det var inte det materiella rikedom som jag tog upp, utan det som kan skapa svårigheter för andra medlemmar.
*Stintan*
Vad är det för svårigheter du pratar om Rahmat? Menar du att alla bara ska dunka varandra i ryggen och hålla med hela tiden eller är det missförstånd som händer att det blir ibland.
Berith
CITAT (rahmat2 @ 12-04-2008, 18:03) *
Under den gångna veckan har jag använt ordet "Storgodsägare" för att beskriva något hos en av medlemmarna på Odla. Visst det är skillnad på "Godsägare" och "storgodsägare".

I en annan tråd"sjuksjöteskestrejk" hade jag läst att han inte hade så stor inkomst efter 35 års arbete jämfört med sjuksköterskorna. Detta sa mig att nåt inte stämmer. Att personen beter sig sådant men lever ekonomisk på annat sätt. personen känner jag inte. Har ingen alls kännedom om. Förutom det som skrivs på Forumet. det var mitt sätt att både behärska mig på, samtidigt säga till personen vad som var fel.

---

CITAT (rahmat2 @ 12-04-2008, 20:27) *
Det var inte det materiella rikedom som jag tog upp, utan det som kan skapa svårigheter för andra medlemmar.

Som jag sa i en annan tråd, jag tror att rahmat visar sej för oss precis sån han är - och jag skulle tro att han gjort sitt här snart....


Du behöver inte förklara dej på grund av sånt här Ruda! kompiskram.gif
Aqvakul
CITAT (Berith @ 12-04-2008, 22:36) *
Som jag sa i en annan tråd, jag tror att rahmat visar sej för oss precis sån han är - och jag skulle tro att han gjort sitt här snart....


Kan du förklara lite närmare hur du menar, Berith?
alle
Jag vill bara säga det här, och nu tror jag att jag har väldigt många bakom mig som oftast bara läser men inte skriver så mycket, att de flesta har nog förlorat respekten för rahmat vid det här laget och det kommer att krävas ett ansenligt arbete för att återuppbygga det.
Aqvakul
CITAT (alle @ 12-04-2008, 22:59) *
Jag vill bara säga det här, och nu tror jag att jag har väldigt många bakom mig som oftast bara läser men inte skriver så mycket, att de flesta har nog förlorat respekten för rahmat vid det här laget och det kommer att krävas ett ansenligt arbete för att återuppbygga det.


sannolikt är det så
Netha
CITAT (Jan Lindgren @ 12-04-2008, 14:06) *
Hej!
Jag har just läst en nu avslutad tråd. Där användes godsägare som något nedsättande. Tyvärr var det ingen som protesterade.

Min frus farföräldrar var bönder. För detta förfärliga brott blev de deporterade till Sibirien. Min frus farmor dog under transporten som gick i tätt packade godsvagnar. Enligt vänsterns vokabulär så var de godsägare.

Jag är nog lite mentalt handikappad eftersom jag inte begriper att någons yrke är viktigt för hur personen är. Visserligen kan även jag skoja om att kommunalarbetares spadskaft är gjorda av hängbjörk och att det finns inga advokater i himlen. Egentligen ganska fåniga skämt och definitivt inte sanningsenliga.
Jag delar in människor i två grupper. Sådana som jag tycker är trevliga. Det är den stora gruppen och sedan finns det en mycket liten grupp som jag tycker är otrevliga.

Men nu till frågan.
Finns det några yrken där folk är onda, förkastliga eller otrevliga?
MVH
Jan Lindgren

Som svar på din fråga ... Javisst finns det yrken där folk är otrevliga .. men inte alla så klart.
Det finns otrevliga reparatörer, direktörer, läkare, renhållningsarbetare, skolfröknar och magistrar
butiksbiträden, fasadmålare, fönsterputsare m.fl m.fl

Som sagt .. de finns i alla läger, men majoriteten är ändock trevliga. smile.gif
*Stintan*
CITAT (rahmat2 @ 12-04-2008, 20:27) *
Det var inte det materiella rikedom som jag tog upp, utan det som kan skapa svårigheter för andra medlemmar.


Räcker det inte för dig att reda ut det som är svårighet för dej? Andra kan väl tala för sig själva, dom behöver inte du tala för.

rahmat2
CITAT (Aqvakul @ 12-04-2008, 23:01) *
sannolikt är det så

Kan du förklara lite vad är det som är sannolikt?
Aqvakul
CITAT (rahmat2 @ 12-04-2008, 23:15) *
Kan du förklara lite vad är det som är sannolikt?

Det var ett direkt svar på alles uttalande. Jag tror tyvärr att hon har bedömt situationen rätt när hon säger att "de flesta har nog förlorat respekten för rahmat vid det här laget och det kommer att krävas ett ansenligt arbete för att återuppbygga det." Vi som fortfarande stöttar dig verkar vara en minoritet.
rahmat2
CITAT (Aqvakul @ 12-04-2008, 23:25) *
Det var ett direkt svar på alles uttalande. Jag tror tyvärr att hon har bedömt situationen rätt när hon säger att "de flesta har nog förlorat respekten för rahmat vid det här laget och det kommer att krävas ett ansenligt arbete för att återuppbygga det." Vi som fortfarande stöttar dig verkar vara en minoritet.

Men begripper inte varför ska man arbeta för det. För människor som är misstänksamma och lever ett rövarliv på Internet på andras värdigheters bekostnad, kan jag inte bry mig om.
Lilla Birka
CITAT (rahmat2 @ 12-04-2008, 23:28) *
Men begripper inte varför ska man arbeta för det. För människor som är misstänksamma och lever ett rövarliv på Internet på andras värdigheters bekostnad, kan jag inte bry mig om.

whist.gif slap.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon