Sidor: 1, 2
netaave
Jag tror jag ska göra det här som jag hittade i dagens blad.

Inbakad kycklingfilé för 4

4 kycklingfiléer
4 frysta smördegsplattor
150 gr blå castello
1 ägg
4 tomater
1 gul lök
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 kvist färsk basilika

Sätt ugnen på 200 gr
Tina och kavla ut smördegsplattorna tunt.
Bryn kycklingfiléerna tills de fått fin färg runt om.
Lägg dem på varsin smördegsplatta tillsammans med en tjock skiva blå castello.
Vik ihop paketen och pensla dem med uppvispat ägg och grädda i 20 min.

Skiva tomater och lök tunt, varva på ett fat och ringla över olja och vinäger, garnera med basilikan.
Servera t.ex. med Hasselbackspotatis (den kan man även göra på kokt kall potatis om äter med lågt GI).
Lägg potatisen i en träslev och skiva tunt, men inte riktigt igenom.
Pensla med smält smör på den skivade sidan och strö över skorpmjöl kryddat med salt & peppar.
Grädda i 225 gr tills de får fin färg.
Virgo
Ingen kommer att hitta dessa recept som läggs in överallt utom där de ska vara. På receptavdelningen!
Tesa
Jag vet vad jag skall äta..och det behövs inget recept till....GOOOODIS!!!
jendah
CITAT (Tesa @ 05-11-2004, 13:41)
Jag vet vad jag skall äta..och det behövs inget recept till....GOOOODIS!!!

MUMS tongue.gif


I kväll blir det nog grillad kyckling - men längre än så har vi inte planerat...
pejori
jag hittade dom laugh.gif blink.gif wub.gif
recepten alltså
lotta_
Har ingen aning om vad jag ska äta men det blir säkert något riktigt gott. Är bortbjuden på middag både i kväll och i morgon kväll. smile.gif
elleave
Åt tacos tongue.gif igår och fläskkotletter idag. biggrin.gif
La Strega
PIZZA!! biggrin.gif
Hannele
Lite ost och ett glas gott vin tackar vi inte nej till. Otroligt, att jag gått ner från BMI 31 till BMI 25! smile.gif



I dag blir det Africana; ris, fläskfilégryta, tillbehör; jordnötter, banan, mandarin, russin, kokos.
Färsk ananas, papaya, druvor, kiwi till efterrätt.
Inga från Närke
Igår lördag åt vi fläskkotlett och pommes, på kvällen delade sambon och jag på en pizza och tog lite vitt vin.
Idag gör jag danska köttbullar (kallar jag dem för) tar blandköttfärsen som den är och plattar till typ hamburgare och kryddar innan stekning, med kokt potatis, stekt lök och rivna morötter (hela rätten tar cirka 25-30 min.), ikväll vet jag inte ännu beror på hur hungriga vi är.
Är just nu sjukskriven efter en tid på sjukhuset och gör inte så mycket ståhej kring maten, även min sambo är lite krasslig, ska till doktorn imorgon. /Inga
pisanggoreng
Våfflor! tongue.gif
Orchid
Mumselifubba, idag äter jag tacos! smile.gif

Oh, höll nästan på o glömma! Och till efterrätt, äter jag prinsesstårta!
Mmmm, gott gotti gott gott =)
pejori
sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif vill åsså ha våfflor och efterrätt sad.gif sad.gif sad.gif
idag blev det hemmagjord pyttipanna. smile.gif smile.gif
hade fläskstek med gräddsås i går wub.gif wub.gif
och jordgubbar m. grädde
Christoffer
Vad vore livet utan mat?! wub.gif
Smekajsa
Igår bjöd Smén på pizza, mums.

Idag har jag bjudit honom på Sjömansbiff i ugnen tongue.gif tongue.gif
det är såååå gott
netaave
Idag har vi gjort skinkstek i lergrytan med lök och morötter. Kokt potatis, äppelmos och brytbönor till och så sås gjord på vätskan som blir i grytan + lite grädde och smaksatt med soya, salt och peppar.
Mums filibabba! smile.gif
netaave
Äter ni sillunch i dessa valborgstider eller är det bara här i stan?
Själva strejkar vi och går på restaurang. Till kvällen blir det kall marinerad fläskfile i tunna skivor med pot.sallad.
Den är i ugnen nu.
LadyG
Vi ska äta lammfärsbiffar med klyftpotatis och lättfraiche-sås. Jag är helsåld på lammfärs efter att ha testat wub.gif

Det blir så saftiga och goda biffar med lammfärs, och det smakar inte alls kofta! Lite vitlök, chili och peppar kanske men absolut inte kofta.

Vilka fördomar mot lamm jag gått och burit på i så många år..!
fruberglund
Idag blir det marinerat kött med potatisgratäng...mmmm, längtar redan biggrin.gif
Hannele
Vi äter, vad Arméns Musikkår har på matsedeln. sleep.gif
ninnisky
Äter lite enkelt idag : grillad fläskkaree´ och potatisgratäng,
imorgon blir det vätternröding med grön sparris och örtcremfraiche + äggost med färska hallon och en flaska vitt,
1:a maj blir det familjemiddag på restaurang för att fira alla våra april/maj-barn wub.gif wub.gif
*Felix matte*
Har precis ätit... entrecote , strips och brysselkål.

Vad det blir för middagar under helgen... ingen aning.
Finns mat i kyl och frys.. och går att beställa färdigt tongue.gif
beror på vad som smakar just den dagen. smile.gif
yenny
entrecote med potatisgratäng blir det idag smile.gif
morellen
grillad entrecote med klyftpottis och vitlökssmör på gång här... *drägglar*
ninnisky
CITAT (Felix matte @ 29-04-2006, 15:55)
Vad det blir för middagar under helgen... ingen aning.
Finns mat i kyl och frys.. och går att beställa färdigt tongue.gif
beror på vad som smakar just den dagen. smile.gif

I normala fall planerar vi aldrig en dag i förväg heller utan smaken styr - det finns ju alltid att beställa wub.gif men nu i helgen kommer gamla mor (87) och sönerna med familj på besök så jag vill visa lite vad jag kan/eller har kunnat!!!!
1:a maj firar vi sedan på restaurang Blomstermåla!
netaave
Barnen gör pizza just nu, sen blir det nog en köttbit åt far på söndag. I morgon, ja chili con carne kanske.
mulle
Vi skall äta det vi inte vågade röra i Indien: en massa sallad, mjölkprodukter, skaldjur och fisk!
Och så har jag köpt finskt rågbröd och skinka!
Mums
Mulle
Hannele
Finns det någon god mat i huvustaden...?
*rolf*
Huvudstaden har ett rikt utbud av krogar, om det var vad du frågade efter. Alla sorter, från vegetarisk till biff-frossa, liksom alla landsvarianter, indisk, kinesisk, japansk, spansk, mexikansk, italiensk, tibetansk osv osv

Dessutom finns råvaror från i stort sett varje land på jorden om du vill gegga själv.
Vad vill du ha?
*Stintan*
CITAT (Hannele @ 10-11-2006, 17:58)
Finns det någon god mat i huvustaden...?

Jaadå alldeles för mycket biggrin.gif
Reserv
Har slängt ihop nåt mycket gott men lättlagat.
1 fläskfilé
5dl créme fraishe
200g stuvad spenat
2 vitlöksklyftor

fläskfilén skivas, saltas och peppras och steks

Créme fraishen, vitlöken och spenaten "smälts" på svag värme

lägg i dom stekta filéskivorna

serveras med en god sallad och vitt bröd.....det är både enkelt och mycket gott. Tar max 30 minuter att laga wub.gif
askar
Köttsoppa smile.gif
och så blev jag sååå godissugen... men jag har glömt köpa nåt.sad.gif
Letade i skåp och lådor... blev jättelycklig när jag nyss hittade
ett litet pkt russin biggrin.gif
wolkenkrabber
jag ska nog fortsätta att äta chicken a la king hela helgen... har trånat efter det i år och dar... morsan har skyllt på att hon inte hittat receptet.. så erbjuder jag mig tt göra det så hittade hon det fort som fan sleep.gif vart en hel del gryta! mums!
pejori
ska äta kåldolmar i helgen... smile.gif smile.gif
har gjort dolmar för ett år idag smile.gif smile.gif smile.gif
netaave
CITAT (Hannele @ 10-11-2006, 17:58)
Finns det någon god mat i huvustaden...?

En liten gemytlig Italiensk krog på Östermalm, jättenära humlegården den hette MrSavini, (tror vi eller något mycket lika det).
Kvarterskrog med en otrolig service. Man gick gata ner bredvid Åhlens från Östermalms torg.
stina
Ikväll har vi ätit fullkornspasta med köttfärssås. Imorgon blir det min favorit med fläskfilé på rotsaksbädd (recept finns i recepttråden). Söndag vet jag inte ännu - kallops kanske eller köttfärslimpa eller så kanske jag gör kroppkakor om jag orkar.....
Alba
Ikväll blev det snabba varianten med pizza från pizzabagaren.

I morgon blir det kassler med smördeg.

Söndag blir det förmodligen hemlagade kåldolmar som jag fått av snäll släkting.
stina
CITAT (Alba @ 10-11-2006, 20:58)
Ikväll blev det snabba varianten med pizza från pizzabagaren.

I morgon blir det kassler med smördeg.

Söndag blir det förmodligen hemlagade kåldolmar som jag fått av snäll släkting.

Åh, kåldolmar! Vilken bra idé. Nu blev det svårt inför söndagsmaten.... rolleyes.gif
Björken
I morgon blir det fullkornspasta med supergod pastasås.
Fräs två pressade vitlöksklyftor, 1 tsk anis och en halv finhackad chilepeppar i lite olivolja, tillsätt passerade tomater och lättcreméfraiche, låt koka någon minut. Därefter häller man i en burk kräftstjärtar en sådan där plastburk ni vet och strimmlad salami helst italiensk men det går bra med vilken man har att tillgå. Värm observera låt inte koka, ja ni vet det där med skaldjuren som blir sega. Toppar alltihop med lite basilika helst färsk.
En vanlig enkel grönsallad till.

Söndag ska jag göra några matmuffins tror jag.
Hannele
Fyra-rätters knytkalas, toppen, för det blir aldrig tjatigt och man slipper göra allt själv.
Rossi
Igår hade vi en gregisk delikatesspanna till middag och idag ska vi ha potatisgratäng och skinka.
*Mademoiselle*
Här blir det Flygande Jakob tongue.gif
Betty
CITAT (Rossi @ 17-12-2006, 11:11)
Igår hade vi en gregisk delikatesspanna .

Rossi! Vad har du i delikatesspannan? Kan du inte ge oss receptet, snälla...? wub.gif biggrin.gif

Jag är himla svag för grekisk mat wub.gif
netaave
Vi är bortbjudna i nyår men tänkte göra en fråsch lite festlig nyårslunch hemma. I min idébank är det dock semesterstängt.
netaave
Har fortfarande ingen aning men det finns räkor, lite kött och gravad lax i frysen, + lite falukorv, julkorv och fiskpanetter men det känns inte som nyårslunch.
Vad ska ni äta?
stina
Vi äter inte någon nyårslunch, men till kvällen blir det:

Förrätt: Löjromstoast
Varmrätt: Oxfilé med bakad potatis, vitlökssmör och någon god sallad
Efterrätt: Chevré med lite honung på + blandade exotiska frukter i bitar
*Mademoiselle*
Ikväll blir det T benstek med pommes, bearnaise och vitlökssmör.

tongue.gif
netaave
Vi ska som sagt bort på kvällen och jag ska göra förrätten det här blir det eftersom det är lätt att frakta, men eftersom det är nyårsafton ska jag göra den med kräftstjärtar och löjrom.




EKOS LAXTÅRTA MED ROM


Botten:
200 gr mörk kavring
75 gr smör

Fyllning:
5 gelatinblad
250 gr rökt lax
1 schalottenlök eller 1 liten gul lök
2 ½ dl mellangrädde
500 gr kesella mager
2 dl lätt cremefraiche
1-2 msk press citron
salt och peppar

Garnering:
200 gr röd stenbitsrom
dill
citron

Finhacka kavringen eller kör den i mixer.
Smält smöret och blanda det med smulorna, häll det i en form med löstagbar kant och platta till med handen eller en sked till en botten.
Låt stå i kylen ca 15 min.

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 min.
Skär laxen i små bitar, skala och finhacka löken.
Vispa grädden i en stor bunke, rör i kesella och fraiche.
Rör i lax och lök, smaka av med citron och kryddor.
Krama vattnet ur gelatinet, smält det på svag värme och rör ned det i smeten.
Häll fyllningen i formen och ställ i kyl att stelna 3-4 tim.
Bred över rommen.
Tag bort kanten på formen och lägg den på serveringsfat.
Garnera med dill och citron.
Helen i Skåne
Blir säkert en kanonmiddag, våra vänner är duktiga i köket! wub.gif
Vi har fixat efterrrätten, citronpannacotta med lakritsmaräng, alldeles ljuvligt! wub.gif
Hannele
Vet ej, det blir överraskning; knytkalas,
men jag ska baka bröd och göra exotisk fruktsallad till femton personer.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon