netaave
31-12-2006, 14:56
CITAT (Helen i Skåne @ 30-12-2006, 20:12)
Blir säkert en kanonmiddag, våra vänner är duktiga i köket!
Vi har fixat efterrrätten, citronpannacotta med lakritsmaräng, alldeles ljuvligt!
Lakritsmaräng, hur gör du den?
ska slänga ihop en Quiche lorraine av rsterande julskinkan.
Som nyårsmiddag blir det hemmagjord sushi här.

Lilltjejen har smakat och tyckte det var gott, fast utan wasabi på förstås. Hon älskar surimisticks så jag ska göra lite barnvänliga bitar med surimi, avocado och gurka. LAX ska vi vuxna ha förstås.
Summersun
31-12-2006, 15:19
Snart blir det knackkorv och prinskorv med bacon och ost virat runt och potatissallad och vitlöksbatong.
Ikväll är vi bortbjudna och då blir det hemlagad pizza.
Har redan avverkat rådjursfilén tidigare idag, så ikväll blir det väl lindriga mängder alkolholhaltiga drycker samt korv&bröd.
Min kock håller precis på med att tillaga svensk entrecote med pepparsås smaksatt med konjak och till det halstrade grönsaker (morötter, svartrötter) samt egengjord rösti. Rött vin till. Efterrätt blir färsk ananas.
Entreote åt vi igår... idag blev det revbensspjäll.
Äter aldrig på kvällen, mer än kanske lite hyvlat torrkött (istf godis)
Gösfeskarn
01-01-2007, 09:35
Det bästa jag vet!
Helstekt älg med vaniljsås.Elegant dukat naturligtsvis.Pressening på
rostigt oljefat.
Klädsel kavaj.
Helen i Skåne
01-01-2007, 11:22
Lakritsmaräng:
Gör marängsmet som vanligt och blanda med "lakritsirap". Behöver ca 1 1/2 timme i ugnen för att torka, är osäker på tiden så ta eventuellt ut en och se om den blir torr eller faller ihop. Själva sirapen görs på ca 6 st krossade turkisk peppar och någon matsked vatten som får smälta i en kastrull. Krossa några extra och strö över marängerna. Tyvärr har jag inget bättrre recept och har försökt hitta de rätta proportionerna på egen hand. Fick receptet av en kock och han var lika otydlig som jag nu är när jag lämnar det vidare
netaave
01-01-2007, 13:00
Vi åt min rom- och kräftstjärtstårta med skumpa till som förrätt, oxfilé med kulpotatis och bearnaise, olika sorters sallad med oliver och permesan till var kanongott, rött vin, hjortronpannacotta till dessert, sherry.
Päroncognac och struvor till kaffet
Snittar till skumpan på tolvslaget.
CITAT (Gösfeskarn @ 01-01-2007, 09:35)
Det bästa jag vet!
Helstekt älg med vaniljsås.Elegant dukat naturligtsvis.Pressening på
rostigt oljefat.
Klädsel kavaj.
Helstekt älg ?!?!?!?!?!
Det är till att ha stor ugn förmodar jag!!!!
Gösfeskarn
05-01-2007, 11:52
Om du bara visste!!!
Ikväll jobbar jag och då blir det wokad kyckling med nudlar och grönsaker. Imorgon kommer det bli färsk lammstek provencale med potatisgratäng.
netaave
05-01-2007, 13:43
Grillade skivor av skinkstek, potatisgratäng och till dessert pannacotta.
Jag ska åka till Malmö i helgen och planerar äta den godaste falafel som finns! Flera gånger..
anna_rispan
05-01-2007, 16:30
Ikväll blir det tacos!!! Mums!!!
Annan mat i helgen är: Fiskgratäng och varm potatissallad med bönor o kyckling
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.