|
har precis ätit en underbar panerad tjock torskfilé... helt underbar som smälter i munnen potatis och shirat citronsmör till.
Hamburgare och pommes frites....urrk! Det är sån där "nödmat" som är lätt o snabbt att laga till när man inte planerat så bra.
Det blev en snabbis på korvkiosken - hamburgare.
Helen i Skåne
28-11-2006, 18:49
Idag blir det Coq au vin (kyckling i vin) enligt Hannu Sarenström Köpte hans nya kokbok Vinterkalas på Sofiero i söndags. Alldeles alldeles underbar!!! Ja både kokboken och Hannu Jag rekommenderar hans kokböcker varmt, de är enkla och rustika och maten är ljuvlig! Mycket av det sköter sig själv, vilket kan vara viktigt om man inte har så mycket tid.Hannus hemsida På köpet får man hans underbara beskrivningar på hur god mat tillreds...
Chili con carne blev det ikväll (det blir det ofta hos oss...) Nyttigt och proteinrikt (bra träningsmat!  )
Idag blir det spagetti med köttfärssås här.
netaave
29-11-2006, 15:28
Isterband
Helen i Skåne
29-11-2006, 15:57
Paprikasoppa med Paulúnbröd, till förrätt skaldjurspaté (kunde inte behärska mig i fiskaffären )
Kräftpasta, snabbt och enkelt.
Sparriscreps blev det ikväll.
Ikväll blev det köttfärslimpa med kokt potatis och kantarellsås.
netaave
30-11-2006, 18:37
Kyckling med kokosmjölk och röd curry, jasmineris.
Ugnspannkaka med tärnade äpplen & kanel.
Ikväll blev det snabbmat eftersom vi kom hem sent och jättehungriga:
Kokt potatis, inlagd sill och gräddfil
*Mademoiselle*
30-11-2006, 20:58
Julkorv & kokt potatis.
Potatis, stekt korv och stekt ägg blev det i dag.
I kväll blir det kycklingfile' med hemagjord klyftpotatis, grönmögelostsås (Blue Alp ) och avocadosallad till, mums Netaave! Vad hade du till isterbanden? Här är vi " galna " i stuvad potatis och rödbetor till Hujeda vad hungrig jag blir när jag läser om allt gott ni äter !
Biggan_
01-12-2006, 10:48
Julbord med jobbet i kväll, och jag fasar för det! Vet inte vad magen tål efter fyra månaders bantning Det blir nog en billig runda i allafall, för jag vågar mej nog inte på någonting, inte ens en snaps! Får väl äta salladsdekorationen och dricka ett glas vatten till!
CITAT (Evgeni @ 01-12-2006, 05:39) I kväll blir det kycklingfile' med hemagjord klyftpotatis, grönmögelostsås (Blue Alp ) och avocadosallad till, mums Netaave! Vad hade du till isterbanden? Här är vi " galna " i stuvad potatis och rödbetor till Hujeda vad hungrig jag blir när jag läser om allt gott ni äter !  Hur gör du avocadosallad? Det lät gott! Är nog inne i en avocadoperiod nu, kan inte få nog...
Ikväll var vi lata - det blev pizza!  För min del en "Ljusdals special" med grillad fläskfilé, pepperoni, lök, färska tomater och bearnaisesås. *mums*
Rapchic
01-12-2006, 19:52
åt bön/keso sallad mums
Vi har ätit lövskurna kotletter med potatis, skysås och grönsallad.
Spagetti med köttfärssås vart det här
Köttgryta med wokgrönsaker och ris, vitkålssallad med turkisk youghurt
Vi åt lasagne ikväll.
Fullkornstortillas med köttfärs, grönsaker, riven ost och gräddfil blir det ikväll.
Tacos
netaave
02-12-2006, 18:17
Flygande Jakob á la Elle, kyckling, bacon, champinjoner, jordnötter, banan grädde och chilisås. Ost kanske!
Imorgon blir det premiär för lutfisk!
CITAT (karjo @ 01-12-2006, 10:57) CITAT (Evgeni @ 01-12-2006, 05:39) I kväll blir det kycklingfile' med hemagjord klyftpotatis, grönmögelostsås (Blue Alp ) och avocadosallad till, mums Netaave! Vad hade du till isterbanden? Här är vi " galna " i stuvad potatis och rödbetor till Hujeda vad hungrig jag blir när jag läser om allt gott ni äter !  Hur gör du avocadosallad? Det lät gott! Är nog inne i en avocadoperiod nu, kan inte få nog...  Förlåt, inte min mening att vara nonchalant, men ibland är man tydligen lite blind Avocadosallad gör jag så här: Jag strimlar vitkål med osthyveln, mosar en-två avocadosar med lite salt, grovmalen svartpeppar och citronsaft ( citronen för att avocadon inte ska svartna så fort ). Sen blandar man ihop vitkålen med avocadomoset. Det ska vara så mycket avocado i förhållande till vitkålen att salladen blir krämig. Den salladen är så fantastiskt god att man lätt äter den till en köttbit utan några andra tillbehör. Hoppas du provar
netaave
03-12-2006, 14:29
CITAT (Evgeni @ 01-12-2006, 05:39) Netaave! Vad hade du till isterbanden? Här är vi " galna " i stuvad potatis och rödbetor till Hujeda vad hungrig jag blir när jag läser om allt gott ni äter !  Oftast stuvad vitkål och potatis, ja rödbetor oxå förstås. Förväller vitkål så dom fortfarande är krunchiga, gör sen en vanlig vit stuvning med lite lök i, blandar inte förrän vid serveringen, grymt gott till isterband.
CITAT (netaave @ 03-12-2006, 14:29) CITAT (Evgeni @ 01-12-2006, 05:39) Netaave! Vad hade du till isterbanden? Här är vi " galna " i stuvad potatis och rödbetor till Hujeda vad hungrig jag blir när jag läser om allt gott ni äter !  Oftast stuvad vitkål och potatis, ja rödbetor oxå förstås. Förväller vitkål så dom fortfarande är krunchiga, gör sen en vanlig vit stuvning med lite lök i, blandar inte förrän vid serveringen, grymt gott till isterband. Åhh vad gott det låter  . Tycker om husmanskost?.........Jag?!...................nähe, vem kan tro det
I och för sig är det ju helg nu men jag skriver här ändå. Ikväll ska vi äta colastek och potatisgratäng...muuuums! Gratängen är inte direkt den smala varianten, mycket ost och vispgrädde är det i den.
CITAT (Evgeni @ 03-12-2006, 13:36) Avocadosallad gör jag så här: Jag strimlar vitkål med osthyveln, mosar en-två avocadosar med lite salt, grovmalen svartpeppar och citronsaft ( citronen för att avocadon inte ska svartna så fort ). Sen blandar man ihop vitkålen med avocadomoset. Det ska vara så mycket avocado i förhållande till vitkålen att salladen blir krämig. Den salladen är så fantastiskt god att man lätt äter den till en köttbit utan några andra tillbehör. Hoppas du provar  Det låter lite som guacamole fast med lite mer tuggmotstånd! Det ska jag absolut prova! Tack!
Efter en halvbesviken tur på ICA Maxi (som jag tycker blivit dyrt, samt dessutom hittade jag inte Findus grönsakskonserver) festade jag lös på hemodlade Beate-potäter, ett hekto rostbiff (färdiglagad och skivad, men fräser man den lite i pannan blir den bättre), tomatsås med thai-basilika (mums!), ärter och morötter. Ska runda av dagen med traditionsenlig julmust och pepparkakor, men orkar inte just nu
netaave
04-12-2006, 11:18
Panerad fisk, spenat och potatis.
kyckling, råris, grönsallad och creme fraiche-sås.
Idag blir det julbord på Eckerölinjen, min man har slut på snuset så det är dax för en ny tripp dit.  Som tur är finns mina snart uttjatade lådor ombord...
Idag ska vi ha frikadeller, pasta och tomatsås
fruberglund
05-12-2006, 16:19
Ikväll blir det stekt lax, svärmors låda med brysselkål (med EGNA brysselkål  ) fast utan bacon i och potatismos. Tyvärr hade vi ingen potatis så det blir pulvermos och det drar ju ner poängen lite. Det är inte min svärmors låda utan ett recept jag hittade på nätet som heter så, har aldrig provat så det ska bli spännande Svärmors låda med brysselkål
Helen i Skåne
05-12-2006, 16:32
Här blir det kycklinfilégryta med chili och pasta, jisses nu blev jag hungrig!
Blodpudding, fläsk och lingonsylt/vitkål till mannen Fiskbullar till mig
netaave
05-12-2006, 17:23
Köttbullar, potatis och gröna bönor.
Isterband (magra sorten) och dillstuvad potatis + rödbetor.
Potatis och köttfärsröra med lök ( och ketchup för den som vill.) Geggar ihop allt på tallriken och lägger på ljusugnsbröd - mmmmmm
Har i ett par trådar läst ordet ljusugnsbröd. Har aldrig hört det uttrycket förut! Är det någon dialekt eller? Ljust bröd säger jag (om det är samma sak alltså) undrar en nyfiken Stina
netaave
06-12-2006, 08:47
Korvstroganoff och ris
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|