Full version: Glögg
Sidor: 1, 2, 3, 4
Överbölingen
Så har jäsningen slutat och det börjar klarna (glöggen alltså). Filtrerade den tidigare silade glöggen i i kväll. Tappar på flaskor om några dagar. Sedan får den stå och sjunka ett par veckor. Slog bort bottenstatsen men lagret ovanför tappade jag på flaskor för underhållsbelöning fram till jul.
Vickjohansson
Spännande, tack! Själv gör jag favoritglöggen på vitt vin, apelsinsaft, kryddnejlika och en slurk citruslikör av nån sort. Lite annorlunda och fräscht!
Kaa
Tänkte höra ni som har haft apelsin i hur har det blivit? Tyckte att den blev för söt sist jag gjorde en sats. Tänkte dra ner till minsta mängden russin. Vore då kanske gott med lite smak av apelsin men undrar om man kanske ska ta syltade apelsinskal som man bakar på. Vad tror ni? rolleyes.gif
Peztis
Vill du ha apelsinsmak så ska du nog inte ta de syltade, de är rätt smaklösa... Den mesta smaken sitter i det yttersta skalet, beskan sitter i det vita. Så beroende på vilken typ av smak du vill ha fram får du använda som du önskar. Kanske en hel apelsin som du låter vara med samt det yttersta skalet av en till?
Kaa
Tack för svaret, blir nog ett säkert kort och gå efter receptet.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon