|
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
CITAT (aq42 @ 05-02-2008, 22:16)  Vet ej, flyttade från stan 1976! Hm.. Då är det inte lätt att veta  Varför lämnar man en så trevlig stad förresten? En småstad mitt i storstan, det kan inte bli bättre väl?
jodå det går om man vill!  Den jag åt nyss var köpt igår!
Eva i Skåne
05-02-2008, 23:45
Idag blev det premiär x 2 Var hos äldste sonen och hans sambo i eftermiddags och blev bjuden på.... fastlagsbulle och ikväll har jag varit borta och blivit bjuden både på middag och fastlagsbulle Båda var konditoribullar och väldigt goda.
Nu slank det ner en till men än är det inte fullt!
Tryckte i mig två stycken igår, en köpt och en som mamma gjort, mums. Får nog göra ett uppehåll idag, ingen semla idag
Aqvakul
06-02-2008, 11:11
Blev ju två igår, inget omedelbart semlesug.....
Egentligen är ju fastan inledd nu så nu ska man ju egentligen inte äta några fler semlor...men jag har ju inte ätit nån än så jag måste ju få fuska lite!
Aqvakul
06-02-2008, 17:13
Bjöds på semla i samband med dagens konferens - årets tredje - nu får det vara nog......
Eva i Skåne
06-02-2008, 18:17
Idag kom gubben min hem med fastlagsbullar från byns bageri. Passar utmärkt eftersom jag inte blivit färdig att baka några idag.
Myosotis
06-02-2008, 18:30
Idag blev jag bjuden på årets första fastlagsbulle. Hemmagjord och mycket god. Grädden åkte ner i vasken dock. Och locken ska vara RUNDA! Inte trekantiga som någon skrev. Trekantiga blir de om man har så bråttom att man klipper dem med sax!
Jag åt också min första semla idag. Det lär inte bli fler i år. Men gott var det.
Ciczi
Någon mer blir det säkert nu i helgen, men sen får det vara nog
Aqvakul
07-02-2008, 11:12
CITAT (LadyG @ 07-02-2008, 10:29)  Någon mer blir det säkert nu i helgen, men sen får det vara nog  Visst, måttlighet är en dygd!
Farbror Blå
07-02-2008, 11:21
köpte minsann två stycken häromdan och åt en på tisdagen, en på onsdagen. *klappar sej förnöjt om magen*
sqrulan
07-02-2008, 18:28
Aqvakul
07-02-2008, 18:39
Var det inte Pippi Långstrump som hade fått bullfeber?
Frågan till henne löd: "Har du ätit för mkt bullar?"
Svaret kom snabbt: "Nej, för lite"
Lilla Birka
08-02-2008, 16:57
Det finns i alla fall en sak som är bra med Katrineholm och det är Sultans konditori! Allt de gör är av högsta klass! Idag köpte vi årets första och enda semlor som skall avnjutas i kväll. De kostade 17:- styck!
Aqvakul
08-02-2008, 17:05
CITAT (Lilla Birka @ 08-02-2008, 16:57)  Det finns i alla fall en sak som är bra med Katrineholm och det är Sultans konditori! Allt de gör är av högsta klass! Idag köpte vi årets första och enda semlor som skall avnjutas i kväll. De kostade 17:- styck! Tråkigt att Katrineholm har så lite att erbjuda. Detså större anledning att utnyttja guldkornen. Nog borde du passa på och köpa några fler semlor.
sqrulan
08-02-2008, 18:26
 Baka egna vettja!Nu kan jag vara kaxig som har gjort det,fniss! SEMLOR: 75 gr Jäst 150 gr Smör 5 dl Mjölk 1 dl Strösocker 2 Ägg 3 tsk Bakpulver ca: 16-17 dl Vetemjöl Gör degen och låt den jäsa 30 minuter Dela degen i 3 delar och varje del i 9 delar.27 stycken Forma bullarna och jäs dom 30 minuter Pensla med ägg och grädda 6-10 minuter i mitten av ugnen. 200-250 grader. Fyllningen gör jag med riven mandelmassa,marsankräm och grädde Jag älskar detta recept för det är en lätt bakad deg och semlorna blir så luftiga och fina.
Hannele
08-02-2008, 19:47
CITAT (Lilla Birka @ 08-02-2008, 16:57)  Det finns i alla fall en sak som är bra med Katrineholm och det är Sultans konditori! Allt de gör är av högsta klass! Idag köpte vi årets första och enda semlor som skall avnjutas i kväll. Hur vet du att det är bra, om du inte smakat ännu?
Aqvakul
08-02-2008, 19:49
CITAT (Hannele @ 08-02-2008, 19:47)  Hur vet du att det är bra, om du inte smakat ännu?  Verkar som Lilla Birka är lite asketisk i sitt semleintag. Möjligen inhandlade hon semla hos Sultan föregående år och kanske även året dessförinnan?
Eva i Skåne
08-02-2008, 21:47
Idag har jag också bakat egna bullar efter receptet som jag lagt i receptavdelningen. Vi klämde två var till kvällsfikat  men varför gör man så lätt detta fel??? Första är jättegod och smakar mera, men efter två är man kräkmätt och det goda har blivit för mycket Nu är resten av bullarna i frysen och det ska bara plockas fram var sin i fortsättningen.
Aqvakul
08-02-2008, 21:49
CITAT (Eva i Skåne @ 08-02-2008, 21:47)  Idag har jag också bakat egna bullar efter receptet som jag lagt i receptavdelningen. Vi klämde två var till kvällsfikat  men varför gör man så lätt detta fel??? Första är jättegod och smakar mera, men efter två är man kräkmätt och det goda har blivit för mycket Nu är resten av bullarna i frysen och det ska bara plockas fram var sin i fortsättningen.  Det påstås ibland att man lär sig av sina misstag, men lika ofta verkar det vara tvärtom....
Gossen Ruda
08-02-2008, 21:54
En st semla inhandlades idag. Den avåts med sedvanlig varm mjölk halvvägs in i På spåret. Fick stänga av eftersom jag mådde lite illa av Ugglans gröna? makeup. Utmärkt att lägga lite grädde mm på sådana hemska upplevelser.
Aqvakul
08-02-2008, 21:56
CITAT (Gossen Ruda @ 08-02-2008, 21:54)  En st semla inhandlades idag. Den avåts med sedvanlig varm mjölk halvvägs in i På spåret. Fick stänga av eftersom jag mådde lite illa av Ugglans gröna? makeup. Utmärkt att lägga lite grädde mm på sådana hemska upplevelser. En märklig kvinna, smart och kreativ, men absolut inte min typ.
NUUUUU är jag sugen på en semla!! Jag har inhandlat ingredienser till att baka och fylla dem, men nu är det lite väl sent att sätta igång. Apropå det, just nu skulle det va perfekt för mig att baka wienerbröd!  Pappa brukar kalla det där gula i wienerbröden för "mormors hosta" men jag skulle ju kunna kalla det för "Magdis bihåleinflammation" istället.
Myosotis
08-02-2008, 22:20
Ha ha ho ho! Jag är på naughty humör idag!
Eva i Skåne
08-02-2008, 23:04
Magdis Magdis Först var det bajs och nu är det snorDetta är en tråd för njutning, inte tvärtom Trots att jag åt mer än jag njöt av...
Lilla Birka
08-02-2008, 23:07
CITAT (Hannele @ 08-02-2008, 19:47)  Hur vet du att det är bra, om du inte smakat ännu?  Därför att vi handlat där tidigare, såväl tårtor som andra bakverk och aldrig har det varit annat än toppen!
CITAT (Eva i Skåne @ 08-02-2008, 23:04)  Magdis Magdis Först var det bajs och nu är det snorDetta är en tråd för njutning, inte tvärtom Trots att jag åt mer än jag njöt av...   Sorry! Jag ska skärpa mig.
CITAT (Magdis @ 08-02-2008, 22:18)  ....//.........Pappa brukar kalla det där gula i wienerbröden för "mormors hosta" men jag skulle ju kunna kalla det för "Magdis bihåleinflammation" istället.  Är det inte mormors hosta på wienerbröd?
Aqvakul
11-02-2008, 14:19
CITAT (Kathy @ 11-02-2008, 13:24)  Är det inte mormors hosta på wienerbröd?  Absolut, det fick jag lära mig redan som barn.... benämningen hade en viss avskräckande inverkan på konsumtionen
CITAT (aq42 @ 11-02-2008, 14:19)  .....//.........benämningen hade en viss avskräckande inverkan på konsumtionen  Har den? Hade inte alls planerat in något semmelköp idag men vad kom jag hem med för ett tag sen? Jo, wienersemlor. Igen.
Aqvakul
11-02-2008, 16:38
CITAT (Kathy @ 11-02-2008, 16:10)  Har den? Hade inte alls planerat in något semmelköp idag men vad kom jag hem med för ett tag sen? Jo, wienersemlor. Igen. Kathy! Nu är det fastan, inga fler semlor!
Jag har ju inte ätit nån semla än i år men nu håller jag på att baka, så IKVÄLL blir det min premiärsemla!
Aqvakul
12-02-2008, 15:26
CITAT (Magdis @ 12-02-2008, 14:37)  Jag har ju inte ätit nån semla än i år men nu håller jag på att baka, så IKVÄLL blir det min premiärsemla!  bättre sent än aldrig....
Efter middagen gjorde jag semlor till alla i familjen och så gjorde jag en extra som står i kylskåpet och ropar på mig nu!
Aqvakul
12-02-2008, 22:35
CITAT (Magdis @ 12-02-2008, 22:34)  Efter middagen gjorde jag semlor till alla i familjen och så gjorde jag en extra som står i kylskåpet och ropar på mig nu!  Är det rättvist?
CITAT (aq42 @ 12-02-2008, 22:35)  Är det rättvist? Japp! Jag är den enda i den här familjen som behöver äta upp mig.
Aqvakul
12-02-2008, 22:43
CITAT (Magdis @ 12-02-2008, 22:39)  Japp! Jag är den enda i den här familjen som behöver äta upp mig.  Vet resten av familjen om att du får en extra?
CITAT (aq42 @ 12-02-2008, 22:43)  Vet resten av familjen om att du får en extra?  Bara maken för jag viskade det till honom och han viskade tillbaka "det gör du rätt i!" Skulle dottern få veta det skulle hon bli skitsur.  Å förresten blev jag ju utan semla förra tisdagen när de andra åt, för det fanns inga glutenfria att köpa. Så det är inte mer än rätt.
Aqvakul
12-02-2008, 22:56
CITAT (Magdis @ 12-02-2008, 22:49)  Skulle dottern få veta det skulle hon bli skitsur.  Misstänkte det. Barn är noga med "rättvisa"!
Aqvakul
21-01-2009, 21:39
Favorittråd i repris! (tror inte Lady G eller någon annan har något emot att jag lyfter fram den här tråden) I år är fettisdagen den 24/2 - dvs. då är det "premiär". Själv tillhör jag traditionalisterna som inväntar den "rätta" dagen för den första semlan. Andra har säkert börjat för länge sen. Jag hoppas att många vill diskutera och skoja om detta med gott humör...
Lady Hamilton
21-01-2009, 21:50
Jag åt min första Semla till Jul för då fanns det saffrans semlor och de var goda. Sedan åt jag förra veckan för de har nu börjat säljas Och så blev det två i dag eftersom jag var tvungen att provsmaka semlorna som en arbetskompis till mig har börjat producera för att leverera till våran lokala ICA butik
Nostalgia
21-01-2009, 22:02
Jag har också tjuvstartat  två har det blivit än så länge.......... [attachment=29846:2semlor.jpg]
CITAT (Aqvakul @ 21-01-2009, 21:39)  ---I år är fettisdagen den 24/2 - dvs. då är det "premiär". Själv tillhör jag traditionalisterna som inväntar den "rätta" dagen för den första semlan.--- Jag väntar också till rätta dagen!  Självklart kanske jag ska säga, för jag förstår inte varför man vill ha allting innan det är dags. Drar inte upp frågan igen om när folk egentligen firar saker, eller passar tider. Ingen kunde svara då, och ingen skulle väl göra det nu heller.Smaskigt ska det bli iaf!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|