Full version: Ny tråd
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Netha
Äntligen hittade jag färskt sidfläsk, skivat ... det med kokt potatis. tummenupp.gif biggrin.gif
Bettis
I dag blev det ett restaurang besök tummenupp.gif
skogstroll
har ingen inspiration idag thumbdown.gif
Chamomille
Räkor, kräftor (hemgjorda) och pain riche. tongue.gif
Bettis
CITAT (Chamomille @ 08-03-2008, 17:26) *
Räkor, kräftor (hemgjorda) och pain riche. tongue.gif

Hemgjorda kräftor -fear-.gif
Chamomille
CITAT (Bettis @ 08-03-2008, 17:27) *
Hemgjorda kräftor -fear-.gif

Tja, kanske inte "hemgjorda", men kokta här och fiskade här.
Netha
Rensadelkotlett, kokt potatis och vinbärsgelé

Ikväll kycklingsallad
Chamomille
CITAT (Netha @ 08-03-2008, 19:52) *
Rensadelkotlett, kokt potatis och vinbärsgelé

Ikväll kycklingsallad

Mmmmm...........
Lilla Birka
CITAT (Netha @ 08-03-2008, 19:52) *
Rensadelkotlett, kokt potatis och vinbärsgelé

Ikväll kycklingsallad

Netha, kör du inte med inhysingar, typ B&B fast även med middag? Jag kommer gärna!
Chamomille
CITAT (Lilla Birka @ 08-03-2008, 23:52) *
Netha, kör du inte med inhysingar, typ B&B fast även med middag? Jag kommer gärna!

finns nog fler yes.gif
Netha
CITAT (Lilla Birka @ 08-03-2008, 23:52) *
Netha, kör du inte med inhysingar, typ B&B fast även med middag? Jag kommer gärna!


CITAT (Chamomille @ 09-03-2008, 01:32) *
finns nog fler yes.gif


Ni är så välkomna ... här serveras bara favoriträtter. biggrin.gif

Nu ska jag ta lite kycklingsallad till frukost ...
sedan ska jag fundera på vad som kan smaka gott till lunch och middag
. tongue.gif
estet
Tonfisksallad: fullkornspenne, färdig salladspåse -orientalisk, ägg, paprika, purjo. Dressing på creme fraiche och thai chili sås.
Netha
Stek m gräddsås och potatisgratäng.
skogstroll
Strax blir det varma mackor o sen blir det lövbiff o pressad potatis!
pimpim
Frikadeller, ris och currysås
Lilla Birka
CITAT (Netha @ 09-03-2008, 07:28) *
Ni är så välkomna ... här serveras bara favoriträtter. biggrin.gif

Nu ska jag ta lite kycklingsallad till frukost ...
sedan ska jag fundera på vad som kan smaka gott till lunch och middag
. tongue.gif

Akta dej så jag inte tar dej på orden! biggrin.gif
Mollis
Gårdagens Lasagne får slinka ner idag också.....
Netha
CITAT (Lilla Birka @ 10-03-2008, 12:24) *
Akta dej så jag inte tar dej på orden! biggrin.gif

Ingen fara ... jag har en duktig kock.smile.gif
bear
Ugnspannkaka med bacon och champinjoner dök upp på bordet idag...........
Bettis
Korv Stroganoff
mamamaggan
Har börjat med LCHF-diet så det blev Grekisk sallad , med mycket svarta oliver , till frukost. Äter det nog en gång till i dag , gillar den här salladen.
Netha
Idag ska renköttsbutiken få besök ... middag = suovasskav m potatismos och lingonsylt.
Bettis
Chili con carne
estet
Igår blev det en variant på carbonara: 500 g pasta, 2 paket kotlettbacon, 2 lökar, 3 vitlöksklyftor, 1 påse gröna ärter, 2 creme fraiche franska örter, 1 näve riven ost, massor av sv.peppar, inget salt beövdes. Blanda ihop allt när det är färdigt.
gunvor
CITAT (pimpim2 @ 01-12-2007, 13:17) *
Jag ska testa den här
Adventgryta
huvudrätter
Portioner: 4

2 msk olja
4 kycklingfiléer
salt & peppar
2 dl grädde
1 paket saffran (1/2 g)
2 dl buljong (tärning + vatten)
15 svarta oliver
1 liten burk väl avrunnen syltlök
1 röd paprika
pommes strips (ris eller pasta)
blandad grönsallad

Värm olja i en panna. Lägg ner kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Salta och peppra. Häll på buljong och grädde. Blanda med saffran. Låt småputtra i 10 minuter. Tillsätt svarta oliver och syltlök.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Strössla detta över grytan.
Servera med pommes strips, ris eller pasta och en blandad grönsallad.

Kom på mail från matbiten.net... Jag tänker servera ris till.




fick ngt liknande i ett mail - kallades afrikansk gryta.
för min del blir det i dag
rester från i går- kalla stekta grönsaker o kall kyckling.

höll på att välta omkull datorskärmen - ville döda lilla flugan och insåg att det inte går - skall se om man kan knycka den!
Bettis
Jag ska göra popcorn senare, det får bli middag för mig idag whist.gif
elleave
Hemgjorda köttbullar, makaroner, brunsås och pizzasallad blev det till middag idag smile.gif
Chamomille
Jag håller på att göra en "tjälknöl". Fast det blir ju middag i morrn förstås. Hur gör ni eran tjälknöl? Jag har aldrig gjort det och nu har jag den i ugnen på 70 grader. Måste gå upp i natt kanske och ta ut den confused.gif?
Bettis
CITAT (Chamomille @ 13-03-2008, 18:45) *
Jag håller på att göra en "tjälknöl". Fast det blir ju middag i morrn förstås. Hur gör ni eran tjälknöl? Jag har aldrig gjort det och nu har jag den i ugnen på 70 grader. Måste gå upp i natt kanske och ta ut den confused.gif?

Sätt ugnen på 50 grader och låt den stå till i morgon.
Tosan
CITAT (Chamomille @ 13-03-2008, 18:45) *
Jag håller på att göra en "tjälknöl". Fast det blir ju middag i morrn förstås. Hur gör ni eran tjälknöl? Jag har aldrig gjort det och nu har jag den i ugnen på 70 grader. Måste gå upp i natt kanske och ta ut den confused.gif?

Slänger in en frusen stek i 75 grader tror jag... Det gör jag på kvällen, på morron sticker jag in termometern och oftast höjer jag värmen lite så den blir färdig nån gång. Sen häller jag kokande saltlake över och ställer kallt i 5 timmar.
Netha
Senast jag gjorde tjälknöl av älgstek, hade jag den inne i ugn ca 70° i 23 tim innan den kom upp till 72°
Mollis
Idag ska det kokas dillkött.
Chamomille
Tack för alla svar. Jag hade den i ugnen i 12 timmar (osmart att sätta in den kl 15 eftersom jag fick gå upp kl 3) och 70 grader. Den blev rosa. Jättegod.
Chamomille
CITAT (Netha @ 13-03-2008, 22:22) *
Senast jag gjorde tjälknöl av älgstek, hade jag den inne i ugn ca 70° i 23 tim innan den kom upp till 72°

rotfl.gif Förlåt men... 70 grader i ugnen, inte så konstigt att det tog tid att få upp steken i 72 grader...
bear
Pocherad laxfile med potatismos och egen gravlaxsås smakade bra idag............funderade ett tag på annat alternativ...........se länken...........

.[attachment=15059:schlager...mage.asp.jpg]

med tanke på kvällen men kollar in skönsången från Frölundaborg och Frölunda-Färjestad i hockeyslutspelet .............
Netha
CITAT (Netha @ 13-03-2008, 22:22) *
Senast jag gjorde tjälknöl av älgstek, hade jag den inne i ugn ca 70° i 23 tim innan den kom upp till 72°



CITAT (Chamomille @ 15-03-2008, 11:37) *
rotfl.gif Förlåt men... 70 grader i ugnen, inte så konstigt att det tog tid att få upp steken i 72 grader...

Fryst stek i ugn ca 70° (sjuttiogradigvärme i ugnen) i 23 tim innan den (steken) kom upp till 72°.

Lilla Birka
CITAT (Netha @ 15-03-2008, 22:10) *
Fryst stek i ugn ca 70° (sjuttiogradigvärme i ugnen) i 23 tim innan den (steken) kom upp till 72°.

Jag har alltid minst 90 grader, ibland 100 och det går betydligt snabbare och blir alldeles utmärkt.
Tosan
CITAT (Lilla Birka @ 15-03-2008, 22:41) *
Jag har alltid minst 90 grader, ibland 100 och det går betydligt snabbare och blir alldeles utmärkt.

Enligt mitt recept tror jag det ska va 75... men när jag börja ledsna drar jag upp till 80... meningen är ju att steken ska va mellan 70-75 grader efter 12 timmar, men det är den aldrig..
herkules
köttfärsbiffar fyllda med västerbottenost, ugnsrostade rotfrukter
Bettis
Kassler sallad
ingmet
Dottern beställda vita bönor och falukorv idag.. snabbt och gott.
ylvahi
Köttfärslimpa,fylld med gul lök morötter och ärtor. Potatis och en smaskig brunsås till. MUMS!
Netha
Köttfärssoppa till lunch
Rensadelkotlett m potatis och lingon till middag
Bettis
Så mycket gott ni äter och så många tips jag får (väldigt bra när det liksom är stiljte i matfrågan) thanks.gif
estet
I helgen på jobbet har jag ätit: crepes med spenat, ost o skinkfyllning, laxsschnitzel med ärtor, pot o kall sås, pastrami med skogssvampsås och pot, och nåt i fredags som jag inte kommer ihåg.
Netha
Precis avnjutit en god lunch ... entrecote m stekt potatis.

Till middag idag serveras... kalops m potatis & rödbeta.
bear
Idag blev det stekta potatis stekt ägg o falukorv några stekta brödskivor åkte minsann ner också......
Tosan
Idag blir det vita bönor med fläsk och ost. Imorrn tänkte jag göra nåt med lax, men vet inte riktigt vad än.
skogstroll
En bit entrecote och nåt intressant till
Marina i Hällekis
Kycklingfilé, rostade rotfrukter och tomat/löksallad med vinegrett, blev det idag.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon