|
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Äntligen hittade jag färskt sidfläsk, skivat ... det med kokt potatis.
I dag blev det ett restaurang besök
skogstroll
08-03-2008, 17:20
har ingen inspiration idag
Chamomille
08-03-2008, 17:26
Räkor, kräftor (hemgjorda) och pain riche.
CITAT (Chamomille @ 08-03-2008, 17:26)  Räkor, kräftor (hemgjorda) och pain riche.  Hemgjorda kräftor
Chamomille
08-03-2008, 17:33
CITAT (Bettis @ 08-03-2008, 17:27)  Hemgjorda kräftor  Tja, kanske inte "hemgjorda", men kokta här och fiskade här.
Rensadelkotlett, kokt potatis och vinbärsgelé
Ikväll kycklingsallad
Chamomille
08-03-2008, 22:40
CITAT (Netha @ 08-03-2008, 19:52)  Rensadelkotlett, kokt potatis och vinbärsgelé
Ikväll kycklingsallad Mmmmm...........
Lilla Birka
08-03-2008, 23:52
CITAT (Netha @ 08-03-2008, 19:52)  Rensadelkotlett, kokt potatis och vinbärsgelé
Ikväll kycklingsallad Netha, kör du inte med inhysingar, typ B&B fast även med middag? Jag kommer gärna!
Chamomille
09-03-2008, 01:32
CITAT (Lilla Birka @ 08-03-2008, 23:52)  Netha, kör du inte med inhysingar, typ B&B fast även med middag? Jag kommer gärna! finns nog fler
CITAT (Lilla Birka @ 08-03-2008, 23:52)  Netha, kör du inte med inhysingar, typ B&B fast även med middag? Jag kommer gärna! CITAT (Chamomille @ 09-03-2008, 01:32)  finns nog fler  Ni är så välkomna ... här serveras bara favoriträtter. Nu ska jag ta lite kycklingsallad till frukost ... sedan ska jag fundera på vad som kan smaka gott till lunch och middag.
Tonfisksallad: fullkornspenne, färdig salladspåse -orientalisk, ägg, paprika, purjo. Dressing på creme fraiche och thai chili sås.
Stek m gräddsås och potatisgratäng.
skogstroll
09-03-2008, 15:26
Strax blir det varma mackor o sen blir det lövbiff o pressad potatis!
Frikadeller, ris och currysås
Lilla Birka
10-03-2008, 12:24
CITAT (Netha @ 09-03-2008, 07:28)  Ni är så välkomna ... här serveras bara favoriträtter. Nu ska jag ta lite kycklingsallad till frukost ... sedan ska jag fundera på vad som kan smaka gott till lunch och middag.  Akta dej så jag inte tar dej på orden!
Gårdagens Lasagne får slinka ner idag också.....
CITAT (Lilla Birka @ 10-03-2008, 12:24)  Akta dej så jag inte tar dej på orden!  Ingen fara ... jag har en duktig kock.
Ugnspannkaka med bacon och champinjoner dök upp på bordet idag...........
mamamaggan
11-03-2008, 15:31
Har börjat med LCHF-diet så det blev Grekisk sallad , med mycket svarta oliver , till frukost. Äter det nog en gång till i dag , gillar den här salladen.
Idag ska renköttsbutiken få besök ... middag = suovasskav m potatismos och lingonsylt.
Igår blev det en variant på carbonara: 500 g pasta, 2 paket kotlettbacon, 2 lökar, 3 vitlöksklyftor, 1 påse gröna ärter, 2 creme fraiche franska örter, 1 näve riven ost, massor av sv.peppar, inget salt beövdes. Blanda ihop allt när det är färdigt.
CITAT (pimpim2 @ 01-12-2007, 13:17)  Jag ska testa den här Adventgryta huvudrätter Portioner: 4
2 msk olja 4 kycklingfiléer salt & peppar 2 dl grädde 1 paket saffran (1/2 g) 2 dl buljong (tärning + vatten) 15 svarta oliver 1 liten burk väl avrunnen syltlök 1 röd paprika pommes strips (ris eller pasta) blandad grönsallad
Värm olja i en panna. Lägg ner kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Salta och peppra. Häll på buljong och grädde. Blanda med saffran. Låt småputtra i 10 minuter. Tillsätt svarta oliver och syltlök. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Strössla detta över grytan. Servera med pommes strips, ris eller pasta och en blandad grönsallad.
Kom på mail från matbiten.net... Jag tänker servera ris till. fick ngt liknande i ett mail - kallades afrikansk gryta. för min del blir det i dag rester från i går- kalla stekta grönsaker o kall kyckling. höll på att välta omkull datorskärmen - ville döda lilla flugan och insåg att det inte går - skall se om man kan knycka den!
Jag ska göra popcorn senare, det får bli middag för mig idag
elleave
13-03-2008, 18:40
Hemgjorda köttbullar, makaroner, brunsås och pizzasallad blev det till middag idag
Chamomille
13-03-2008, 18:45
Jag håller på att göra en "tjälknöl". Fast det blir ju middag i morrn förstås. Hur gör ni eran tjälknöl? Jag har aldrig gjort det och nu har jag den i ugnen på 70 grader. Måste gå upp i natt kanske och ta ut den  ?
CITAT (Chamomille @ 13-03-2008, 18:45)  Jag håller på att göra en "tjälknöl". Fast det blir ju middag i morrn förstås. Hur gör ni eran tjälknöl? Jag har aldrig gjort det och nu har jag den i ugnen på 70 grader. Måste gå upp i natt kanske och ta ut den  ? Sätt ugnen på 50 grader och låt den stå till i morgon.
CITAT (Chamomille @ 13-03-2008, 18:45)  Jag håller på att göra en "tjälknöl". Fast det blir ju middag i morrn förstås. Hur gör ni eran tjälknöl? Jag har aldrig gjort det och nu har jag den i ugnen på 70 grader. Måste gå upp i natt kanske och ta ut den  ? Slänger in en frusen stek i 75 grader tror jag... Det gör jag på kvällen, på morron sticker jag in termometern och oftast höjer jag värmen lite så den blir färdig nån gång. Sen häller jag kokande saltlake över och ställer kallt i 5 timmar.
Senast jag gjorde tjälknöl av älgstek, hade jag den inne i ugn ca 70° i 23 tim innan den kom upp till 72°
Idag ska det kokas dillkött.
Chamomille
15-03-2008, 10:57
Tack för alla svar. Jag hade den i ugnen i 12 timmar (osmart att sätta in den kl 15 eftersom jag fick gå upp kl 3) och 70 grader. Den blev rosa. Jättegod.
Chamomille
15-03-2008, 11:37
CITAT (Netha @ 13-03-2008, 22:22)  Senast jag gjorde tjälknöl av älgstek, hade jag den inne i ugn ca 70° i 23 tim innan den kom upp till 72°  Förlåt men... 70 grader i ugnen, inte så konstigt att det tog tid att få upp steken i 72 grader...
Pocherad laxfile med potatismos och egen gravlaxsås smakade bra idag............funderade ett tag på annat alternativ...........se länken...........
.[attachment=15059:schlager...mage.asp.jpg]
med tanke på kvällen men kollar in skönsången från Frölundaborg och Frölunda-Färjestad i hockeyslutspelet .............
CITAT (Netha @ 13-03-2008, 22:22)  Senast jag gjorde tjälknöl av älgstek, hade jag den inne i ugn ca 70° i 23 tim innan den kom upp till 72° CITAT (Chamomille @ 15-03-2008, 11:37)   Förlåt men... 70 grader i ugnen, inte så konstigt att det tog tid att få upp steken i 72 grader... Fryst stek i ugn ca 70° (sjuttiogradigvärme i ugnen) i 23 tim innan den (steken) kom upp till 72°.
Lilla Birka
15-03-2008, 22:41
CITAT (Netha @ 15-03-2008, 22:10)  Fryst stek i ugn ca 70° (sjuttiogradigvärme i ugnen) i 23 tim innan den (steken) kom upp till 72°. Jag har alltid minst 90 grader, ibland 100 och det går betydligt snabbare och blir alldeles utmärkt.
CITAT (Lilla Birka @ 15-03-2008, 22:41)  Jag har alltid minst 90 grader, ibland 100 och det går betydligt snabbare och blir alldeles utmärkt. Enligt mitt recept tror jag det ska va 75... men när jag börja ledsna drar jag upp till 80... meningen är ju att steken ska va mellan 70-75 grader efter 12 timmar, men det är den aldrig..
herkules
16-03-2008, 20:09
köttfärsbiffar fyllda med västerbottenost, ugnsrostade rotfrukter
Dottern beställda vita bönor och falukorv idag.. snabbt och gott.
Köttfärslimpa,fylld med gul lök morötter och ärtor. Potatis och en smaskig brunsås till. MUMS!
Köttfärssoppa till lunch Rensadelkotlett m potatis och lingon till middag
Så mycket gott ni äter och så många tips jag får (väldigt bra när det liksom är stiljte i matfrågan)
I helgen på jobbet har jag ätit: crepes med spenat, ost o skinkfyllning, laxsschnitzel med ärtor, pot o kall sås, pastrami med skogssvampsås och pot, och nåt i fredags som jag inte kommer ihåg.
Precis avnjutit en god lunch ... entrecote m stekt potatis.
Till middag idag serveras... kalops m potatis & rödbeta.
Idag blev det stekta potatis stekt ägg o falukorv några stekta brödskivor åkte minsann ner också......
Idag blir det vita bönor med fläsk och ost. Imorrn tänkte jag göra nåt med lax, men vet inte riktigt vad än.
skogstroll
18-03-2008, 16:33
En bit entrecote och nåt intressant till
Marina i Hällekis
18-03-2008, 21:57
Kycklingfilé, rostade rotfrukter och tomat/löksallad med vinegrett, blev det idag.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|