Full version: Denna sjuka regering!
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
lorentz
Det mest märkliga med "Allians för Danderyds" politik måste väl ändå vara privatiseringarna, vad är det som blir så fantastiskt mycket bättre med dom ? Hur mycket skatt betalar Pernod Richard (Vin och Sprit) i Sverige. Eller Medstop fd apoteket. Skolor som har blivit privatiserande gödslar T-banevagnarna med reklam. Privatiserade daghem som är skrivna i lågskatteparadis.
*Stintan*
CITAT (Gita @ 10-02-2010, 06:29) *
Att bara svara att ett seriöst debattinlägg är löjligt, istället för att bemöta sakfrågorna är löjligt och tyvärr förminskar du bara dig själv.
När det gäller t.ex. sjukskrivna vill jag nog inte göra det så enkelt som du, jag tror inte alls att alla sjuka röstar rött, förmodligen är sympatierna ganska jämt fördelade även bland dem. Tror helt enkelt att många är kloka nog att se att det de rödgröna "lovar" , iofs med många ord, egentligen inte innebär någon förändring och att all form av välfärd bygger på produktion och tillväxt. Återigen, pengar kommer inte ur ett hål i marken, utan från arbete och produktion, och jag är helt övertygad om, om vi vill behålla vår välfärd, inte kan ha ett system som beskattar ihjäl just arbete och produktion. Dessutom tror jag inte alls att sjuka människor bara vill bli omhändertagna, säkerligen lika många i den gruppen (om man nu skall kalla det en grupp) vill kunna ta ansvar för sina liv som i andra grupper vilket skulle vara möjligt med ett system där individen får lov att ta störe ansvar för sin egen trygghet. Självklart skall vi ha ett grundskyddsnät, nivån kan diskuteras, men jag tror att det vore en bra idé med mer individuella, gärna privata, trygghetsförsäkringar, dvs du väljer själv nivån och betalar sedan därefter.
Ett exempel är den person som tidigare i tråden uppgav att han/hon hade tjänat 370 000 kr om året, det är faktiskt en riktigt god inkomst, varför denna person inte sett om sitt hus i tid och tecknat en privat sjuk/olycksfallsförsökring förstår jag inte, med den inkomsten har man mycket väl råd med en sådan
Gita
Gita


Varför ska man börja om diskussionen på sidan 40 nånting bara för att någon inte behagar läsa det som skrivits tidigare i tråden?
Har du patent på att bestämma vad som är löjligt? I så fall ber jag om ursäkt att jag klampat in på ditt revir.
Varför läser du inte vad folk (inkl mig) skriver istället för att lägga på dom åsikter som dom inte gett uttryck för? Människor är inte dumma i huvet bara för att dom inte tycker exakt som du.

Varför förutsätter du att den personen inte tecknat en privat sjuk/olycksfallsförsäkring? Har du koll på den familjens försäkringar? Det har inte jag. Vad spelar deras privata försäkringar för roll i diskussionen.
En privat försäkring är väl inte till för att täcka förluster som uppstått p.g.a. att regeringen klantar sig så att människor felaktigt fråntagits sin rättmätiga sjukersättning. Vad jag vet så är det inte så att det är antingen den allmäna försäkringen eller en privat som ska ersätta när/om man blir sjuk och att man godtyckligt kan dra in den allmänna om det finns en privat teckad.
Varför ska vi sitta här och ha synpunkter på vad andra eventuellt kunde haft råd med tidigare år. Vi vet ju inte ett smack om det och en siffra säger inte allt.
Jan Lindgren
Hej!
Var det ingen som såg debatten om rasism i TV häromdagen? Man konstaterade att Europas rasistpartier i huvudsak var socialistiska men hade tillägget att hata andra raser och religioner. (vilket de flesta socialister inte gör. ) Rasistpartierna tycker illa om EU, vill ha en stark statsmakt, hatar att utlänningar äger eller leder svenska företag ( se ett lite tidigare inlägg) osv.

Det är intressant att läsa alla inlägg. Jag får uppfattningen att solidaritet är att andra ska få högre skatt så att jag får högre bidrag. Heder åt Akvakul som tycker att han har råd att betala högre skatt. Några verkar mest missunnsamma och någon har fastnat i den gamla marxistiska tesen att alla blir fattigare för att någon blir rikare. Den tesen har jag inte hört sedan jag läste det kommunistiska manifestet i min barndom. Ny Dag de drev den idéen också.

Jag har svårt att förstå denna missunnsamhet. Akvakul och hans hustru tjänar massor med mer pengar är jag och min hustru någonsin haft. Jag är helt övertygad om att de gör skäl för sin lön och naturligtvis använder de en del av sitt överskott till att hjälpa andra. De är självklart helt kompetenta att själva avgöra var deras pengar ska hamna utan att någon byråkrat talar om det för dem.

Varje människa som vill kan göra något för andra. Det är faktiskt ett typiskt mänskligt drag att det känns bra att göra nytta. En del har pengar, andra har tid och ork, några kan av olika anledningar inte göra så mycket just nu.
Har du inga pengar så jobba fackligt. Slitsamt och förmodligen lägre lönepåslag men man kan bli belönad med en kram från en tacksam medlem.
Hjälp en vän. Vi gjorde så att när en vän till oss inte kunde få ett jobb trots en kvalificerad akademisk utbildning så erbjöd vi fri kost och logi under sex år så att hon kunde få en ny utbildning. Bra för individen och bra för samhället. Relativt låg kostnad för oss.
Ställ upp i en ideell organisation. Jag ser här kvinnliga borgliga pensionärer som jobbar hårt för Röda Korset. Medbogarskolan här i kommunen hjälper till med kostnadsfria studiecirklar för pensionärer och sjukskrivna. Jag har startat en om trädgård. Nytta med nöje.
Det finns massor som du kan göra för att samhället och jorden ska bli en bättre plats att leva på. Sitt inte och vänta på att någon annan ska göra allt. Ta ditt ansvar och planera ditt liv för det oförutsedda.
Samhället ska se till att ingen svälter, att alla har bostad (vilket inget samhälle lyckas med), en bra sjukvård, kommunikationer, skola, vård osv. Det behöver dock inte vara samhällsägda företag som utför uppgifterna. Du är kompetent att välja utförare.
MVH
Jan Lindgren
Red Top
För att återgå till trådskaparens undertext: "....bilbesiktning, vargjakt, apoteket.............."

Nu får apoteksbolagets Vd, Stefan Carlsson, gå. Skälet till uppsägningen är, enligt styrelsen, att den nya marknadssituationen i full konkurrens ställer helt nya krav på Apoteket och dess ledning. Eftersom han blir uppsagd får han en fallskärm på 5,4 miljoner.

Hurra, vilken lysande affär det var att sälja ut Apoteket! Först sälja till utländska bolag, som inte skattar i Sverige, och nu lösa ut en fallskärm på 5 400 000,00 för en ensam liten VD. Hurra för alliansen. bravo.gif





Svenska Alliansen
Blomstertanten
Jag är definitivt inte ute efter att få högre bidrag, eftersom jag inte har ett enda bidrag !!!
Det jag är rädd för är att det ska bli ännu mer klassamhälle än det är idag , där den som har pengar kan köpa sig vård, utbildning, sjukförsäkringar medans den som är utan pengar får vara glad om det finns någon omsorg, skola vård och som inte har råd att vara sjuka !
Så ser det redan i dag ut för en del, att det år 2010 finns många som inte har råd att vara hemma från jobbet när de är sjuka , sen får de skäll för att de går dit o smittar andra.
Och lika bra att tala om på en gång, att jag menar inte de som prioriterar fel !!!
Jag syftar på de som har så lite att deras prioriteringar handlar om : Är jag hemma och är sjuk i två dagar kommer jag inte ha råd med mat hela månaden, går jag till tandläkaren för att jag har tandverk får jag välja mellan att inte betala elräkningen eller vara utan mat i 1-2 veckor eller så får jag avstå från att gå till tandläkaren. Om jag löser ut medicinen så räcker inte pengarna till mat hela månaden .Så ser verkligheten ut för en del lågavlönade och "fattigpensionärer" !
Jag är däremot inte ute efter att alla som av en eller annan anledning blivit sjuka, arbetslösa mm ska kunna leva nåt lyxliv ! Men en dräglig tillvaro borde alla ha rätt till !
Därför avstår jag mer än gärna från jobbskatteavdraget !!! Jag kan till och med tänka mej betala höjd skatt om det är nödvändigt för att inte nedrusta sjukvård, skola och omsorg !
Och jag missunnar definitivt ingen att ha det bättre !!!
Men jag tycker det blir helt fel när människor som har råd väljer att anlita tex städhjälp och får göra skatteavdrag för det , medans den som är "fattigpensionär" inte har råd med städhjälp och dessutom får betala högre skatt. Eller om man ska vara riktigt noga , inte får göra några avdrag på skatten !
Och jag kan inte förstå hur det kan bli billigare och bättre att "sälja ut" sjukvård, skola, äldreomsorg mm. Privata aktörer driver tex inte äldreboenden ideellt , de vill tjäna pengar på det ! Hur gör de det då ? Minskar sina kostnader! Oftast genom att färre anställda ska göra mer på kortare tid ! Inte blir det bättre äldreomsorg på det viset ! Och inte blir det drägligt för de anställda ! Hur länge dröjer det då till sjukskrivningarna skjuter i höjden rejält ?

Valfrihet , javisst !
Men inte bara för ett fåtal
gnon49
CITAT (Red Top @ 10-02-2010, 16:26) *
För att återgå till trådskaparens undertext: "....bilbesiktning, vargjakt, apoteket.............."

Nu får apoteksbolagets Vd, Stefan Carlsson, gå. Skälet till uppsägningen är, enligt styrelsen, att den nya marknadssituationen i full konkurrens ställer helt nya krav på Apoteket och dess ledning. Eftersom han blir uppsagd får han en fallskärm på 5,4 miljoner.

Hurra, vilken lysande affär det var att sälja ut Apoteket! Först sälja till utländska bolag, som inte skattar i Sverige, och nu lösa ut en fallskärm på 5 400 000,00 för en ensam liten VD. Hurra för alliansen. bravo.gif

Svenska Alliansen

Är du säker på att inte hans anställningsavtal skrevs under den förra regeringen? Han har ju trots allt varit vd i elva år. Den del av apoteket han basat för är väl fortfarande i statlig ägo?. Varför inte privatisera hela apoteket så slapp skattebetalarna stå för notan när vd:ar löser ut fallskärmen.
Jan Lindgren
Hej!
Ett skäl till att rösta borgligt är att jag själv får välja läkare. I socialismens Sverige är det bara de rika som får välja.
MVH
Jan Lindgren
vitavargen
När det gäller Rasism hänvisas vi till olika adresser, allt ifrån andra världskriget till östeuropeiska socialisters påstådda rasistiska drag. Några har lärt sig att tala med anden och få i oss att sådana existerar. Den anden är Rasister utan någon adress. Men verkligheten är helt annorlunda.

En gubbe i skåne som sedan mitten av 1990-talet lett rasisterna i Sverige var en känd Moderat (S. Andersson?). Ingen vill ta sig till dessa konkreta adresser, för det är obekvämt att ha haft någon med sådana drag och varit hög uppsatt också. Och när Moderaternas rasistiska uttalanden dyker upp hos Uppdraggransknings valprogram(2002?) väljer, Moderaterna lösa problemet omedelbart genom att aldrig mera ställa upp hos uppdraggranskning smile.gif

Lägg av säger jag bara!

Erkänn det som hände/händer och gör nåt åt saken nu när ni inte vill vara ett sådant politisk parti som föder Rasister.

Bengalow
Jan Lindgren: Goddag yxskaft!!

1. Du vet säkert inte vad socialism står för, långt minde vad socialdemokrati står för. Läs på , så att dina påståenden inte avslöjar fatalt bristande kunskaper.

2. Det du tror dig veta lär du, säkert som amen i kyrkan, fått i dig via modersmjölken - den uppväxt du fått i Sverige, med subventionerad utbildning ända till din första lönen, "fri" sjukvård, "fri"tandläkarvård hade i andra samhällspolitiska länder kanske kostat dig skjortan, och man hade inte haft råd med dessa grundläggande rättigheter. Men säkert var dina föräldrar anhängare av Bertil Ohlin, hehe...för inte jkan dom väl ha tyckt att Jarl Hjalmarsson var en förebild. Men skrämmas med Stalin kunde dom!

3. Vad är det för fel att samhället, d.v.s. invånarna i Sverige, äger och driver samhällsbyggande företag, som betjänar oss: telefon, energi, naturtillgångar, kommunikationer m.m. Jag vill påstå, att sedan de privata aktörerna kommit in, så har samhället i stora delar raserats. Äldrevården har ALDRIG varit så usel sedan fattigstugornas tid.

Anma
CITAT (Jan Lindgren @ 10-02-2010, 18:40) *
Hej!
Ett skäl till att rösta borgligt är att jag själv får välja läkare. I socialismens Sverige är det bara de rika som får välja.
MVH
Jan Lindgren

detta är lögn, Jag har valt min husläkare i 10 år minst.


CITAT (Jan Lindgren @ 10-02-2010, 15:45) *
Det är intressant att läsa alla inlägg. Jag får uppfattningen att solidaritet är att andra ska få högre skatt så att jag får högre bidrag.
MVH
Jan Lindgren

Jag har klippt jättemycket ur ditt inlägg, svarar bara på detta.

Jag åtminstone har varit alldeles nöjd med att man får 70% av sin inkomst när man är långtidssjuk och 60% om man blir sjukpensionär, förutsatt att inkomsten är under taket. Mycket lägre än så kan man knappast gå för att man ska ha en chans att klara sig utan att hamna under existensminimum.
Det jag har problem med vad det gäller alliansens politik är att många sjuka människor blir HELT utan någon som helst ersättning utan att de blivit friskare. Dessa människor är förpassade till försörjningsstöd. Hur solidariskt är det???

Du väljer grovt att missuppfatta vad de flesta som håller med mig protesterar mot och vad som vi menar med solidaritet.

Hoppas att du fattar nu.

------------------------------------------
Gita, han/hon hade privat försäkring, tyvärr gäller inte en sådan i flera år, inte den som han/hon hade i varje fall. Han/hon var naiv nog att tro att arbetslivet inte skulle sluta runt trettio års åldern, utan långt senare i livet.
Gillan
CITAT (Blomstertanten @ 10-02-2010, 16:52) *
Jag är definitivt inte ute efter att få högre bidrag, eftersom jag inte har ett enda bidrag !!!
Det jag är rädd för är att det ska bli ännu mer klassamhälle än det är idag , där den som har pengar kan köpa sig vård, utbildning, sjukförsäkringar medans den som är utan pengar får vara glad om det finns någon omsorg, skola vård och som inte har råd att vara sjuka !
Så ser det redan i dag ut för en del, att det år 2010 finns många som inte har råd att vara hemma från jobbet när de är sjuka , sen får de skäll för att de går dit o smittar andra.
Och lika bra att tala om på en gång, att jag menar inte de som prioriterar fel !!!
Jag syftar på de som har så lite att deras prioriteringar handlar om : Är jag hemma och är sjuk i två dagar kommer jag inte ha råd med mat hela månaden, går jag till tandläkaren för att jag har tandverk får jag välja mellan att inte betala elräkningen eller vara utan mat i 1-2 veckor eller så får jag avstå från att gå till tandläkaren. Om jag löser ut medicinen så räcker inte pengarna till mat hela månaden .Så ser verkligheten ut för en del lågavlönade och "fattigpensionärer" !
Jag är däremot inte ute efter att alla som av en eller annan anledning blivit sjuka, arbetslösa mm ska kunna leva nåt lyxliv ! Men en dräglig tillvaro borde alla ha rätt till !
Därför avstår jag mer än gärna från jobbskatteavdraget !!! Jag kan till och med tänka mej betala höjd skatt om det är nödvändigt för att inte nedrusta sjukvård, skola och omsorg !
Och jag missunnar definitivt ingen att ha det bättre !!!
Men jag tycker det blir helt fel när människor som har råd väljer att anlita tex städhjälp och får göra skatteavdrag för det , medans den som är "fattigpensionär" inte har råd med städhjälp och dessutom får betala högre skatt. Eller om man ska vara riktigt noga , inte får göra några avdrag på skatten !
Och jag kan inte förstå hur det kan bli billigare och bättre att "sälja ut" sjukvård, skola, äldreomsorg mm. Privata aktörer driver tex inte äldreboenden ideellt , de vill tjäna pengar på det ! Hur gör de det då ? Minskar sina kostnader! Oftast genom att färre anställda ska göra mer på kortare tid ! Inte blir det bättre äldreomsorg på det viset ! Och inte blir det drägligt för de anställda ! Hur länge dröjer det då till sjukskrivningarna skjuter i höjden rejält ?

Valfrihet , javisst !
Men inte bara för ett fåtal


kompiskram.gif , exakt så ser det ut för många. Och jag håller med om både skatten och det där sista du säger..................inte bara för ett fåtal.
clivia
CITAT (Bengalow @ 10-02-2010, 20:58) *
Jan Lindgren: Goddag yxskaft!!

1. Du vet säkert inte vad socialism står för, långt minde vad socialdemokrati står för. Läs på , så att dina påståenden inte avslöjar fatalt bristande kunskaper.

2. Det du tror dig veta lär du, säkert som amen i kyrkan, fått i dig via modersmjölken - den uppväxt du fått i Sverige, med subventionerad utbildning ända till din första lönen, "fri" sjukvård, "fri"tandläkarvård hade i andra samhällspolitiska länder kanske kostat dig skjortan, och man hade inte haft råd med dessa grundläggande rättigheter. Men säkert var dina föräldrar anhängare av Bertil Ohlin, hehe...för inte jkan dom väl ha tyckt att Jarl Hjalmarsson var en förebild. Men skrämmas med Stalin kunde dom!

3. Vad är det för fel att samhället, d.v.s. invånarna i Sverige, äger och driver samhällsbyggande företag, som betjänar oss: telefon, energi, naturtillgångar, kommunikationer m.m. Jag vill påstå, att sedan de privata aktörerna kommit in, så har samhället i stora delar raserats. Äldrevården har ALDRIG varit så usel sedan fattigstugornas tid.



1. Jag är övertygat om att du inte heller vet vad socialismen står för och dina påståenden tyder på bristande erfarenheter.

2. Du låter som en politruk, Bengalow... Ödmjukhet är verkligen inte din stark sida.

3. Du vill påstå att sedan de privata aktörerna kommit in, så har samhället i stora delar raserats.

I 1965 arbetade i den offentliga sektorn 550.000 och i den privata sektorn 3.117.000 människor. I 1970 var det 802.000 i offentlig sektor och 3.015.000 i privatsektor. I 1990 1.437.000 och 3.047.000. I 1995 i efterkrisens spår 1.339.000 i offentlig sektor och 2.649.000 i privat sektor. Man kan gå vidare i statistik och se att i 2000 fanns det 1.354.000 anställda i offentlig sektor och 2.803.000 i privat sektor. För 2005 är siffror 1.469.000 och 2.794.000. Man kan se helt tydligt att antalet anställda genom den offentliga sektorn ökade nästan stadigt och det har blivit cca 900.000 mer anställda i den offentliga sektorn om man jämför 1965 och 2008. I den privata sektorn däremot 127.000 mindre. (2008 är siffror 1.494.000 för OS och 2.990.000 för PS) Ändå har Sverige enligt många inte tillräckligt många läkare, sjuksköterskor, vårdpersonal eller lärare... Hur går detta ihop? Kan du förklara för mig? Behöver verkligen inte den offentliga sektorn effektivisera sin verksamhet? Eller kan den kosta hur mycket som helst? Är det bara privata företag som ska ha kvalitet och ekonomi i åtanke?

MVH/clivia
Anma
Detta :FK
ärr faktiskt helt sjukt. På riktigt.
Jan Lindgren
Hej!
Bengalow!
Jag har kanske inte din enorma erfarenhet av politik. Jag blev inte politiskt intresserad förrän jag var 11 år. Under tonåren så läste jag ofta Ny Dag för att lära mig vad socialism är. För säkerhets skull har jag vuxit upp i en socialdemokratiskt styrd kommun så socialistisk korruption har jag studerat grundligt och även utnyttjat. Det har väl aldrig varit någon som behövt skrämmas med Stalin. Stalin var helt tillräckligt skrämmande av sig själv. Har man dessutom anhöriga som Stalins hejdukar mördade så vet man vad socialism står för.
Mig veterligt finns det inte något parti som vill ta bort fri sjukvård i Sverige. Skillnade mellan partierna är snarast att alliansen vill att man ska kunna välja sjukvårdsinrättning fritt medan rödgröna röran vill att samhället ska styra vilken läkare jag ska ha. ( det finns fler typer av sjukvård än husläkaren)
När jag växte upp så var inte skolan helt gratis men mina föräldrar hade så låg inkomst att kommunen gick in med pengar för att jag skulle få råd med böcker. En form av socialhjälp. När min far växte upp i det socialistiska Sverige så var det överhuvudtaget knappt möjligt att studera utan att ha rika föräldrar. Min far hade sex års skolutbildning. Så oberoende av politisk styrning så har nu alla fått möjlighet att studera. Alla partier är för en fri skolgång i Sverige.
Äldrevården är inte en statlig angelägenhet. Du kanske bor i en socialistisk kommun där det är dålig äldrevård. Jag har min gamla mor i en borgligt styrd kommun och där är vården bra.

Blomstertanten!
När det gäller tandvård för pensionärer så har jag tyvärr fått praktisk erfarenhet. Jag är god man åt min mor. Nu har hon fått allvarliga problem med tänderna. Jag ringer tandvården för att förklara att det spelar ingen roll vad det kostar. Min mor har ett litet sparkapital och det har jag också. Svaret jag får av tandläkaren är att den totala kostnaden blir 150 kr så jag behöver inte bekymra mig. Min mor bor i en borgligt styrd kommun i ett borgligt styrt landsting. Varierar det över landet? Själv har jag dåliga tänder så jag vet vad tandvård kan kosta. Jag har lagt undan pengar så när jag får problem så kan jag betala.
Medicinkostnaden uppgår till ca 150 kr per månad så det är inte alltför betungande ens för en pensionär. ( Om man inte vill ha spam förstås )
Jag begriper inte varför vissa människor tycker att det är fel med valfrihet. Naturligtvis ska föräldrar få välja vilken typ av skola deras barn ska gå i. Samhället ska ställa krav på att skolan följer befintliga regler för att betalt. Detsamma gäller annan samhällsservice.
Avdragsrätten för vissa tjänster tycks vara i stort sett kostnadsneutralt för samhället. Skattefusket bland hantverkare har tydligen varit enormt. Vi måste göra om vårt avloppssystem så jag är tacksam för rotavdraget. Det är inte lätt för en pensionär att reparera huset annars.
MVH
Jan Lindgren
Anma
Bäste Jan Lindgren.

De flesta har inget emot valfrihet. Men alliansens politik är falsk varudeklaration då de hävdar att deras politik ger valfrihet till alla. För det är inget annat än en jävligt fet LÖGN!!!
*Stintan*
CITAT (Jan Lindgren @ 11-02-2010, 10:21) *
Hej!
Bengalow!
Jag har kanske inte din enorma erfarenhet av politik. Jag blev inte politiskt intresserad förrän jag var 11 år. Under tonåren så läste jag ofta Ny Dag för att lära mig vad socialism är. För säkerhets skull har jag vuxit upp i en socialdemokratiskt styrd kommun så socialistisk korruption har jag studerat grundligt och även utnyttjat. Det har väl aldrig varit någon som behövt skrämmas med Stalin. Stalin var helt tillräckligt skrämmande av sig själv. Har man dessutom anhöriga som Stalins hejdukar mördade så vet man vad socialism står för.
Mig veterligt finns det inte något parti som vill ta bort fri sjukvård i Sverige. Skillnade mellan partierna är snarast att alliansen vill att man ska kunna välja sjukvårdsinrättning fritt medan rödgröna röran vill att samhället ska styra vilken läkare jag ska ha. ( det finns fler typer av sjukvård än husläkaren)
När jag växte upp så var inte skolan helt gratis men mina föräldrar hade så låg inkomst att kommunen gick in med pengar för att jag skulle få råd med böcker. En form av socialhjälp. När min far växte upp i det socialistiska Sverige så var det överhuvudtaget knappt möjligt att studera utan att ha rika föräldrar. Min far hade sex års skolutbildning. Så oberoende av politisk styrning så har nu alla fått möjlighet att studera. Alla partier är för en fri skolgång i Sverige.
Äldrevården är inte en statlig angelägenhet. Du kanske bor i en socialistisk kommun där det är dålig äldrevård. Jag har min gamla mor i en borgligt styrd kommun och där är vården bra.

Blomstertanten!
När det gäller tandvård för pensionärer så har jag tyvärr fått praktisk erfarenhet. Jag är god man åt min mor. Nu har hon fått allvarliga problem med tänderna. Jag ringer tandvården för att förklara att det spelar ingen roll vad det kostar. Min mor har ett litet sparkapital och det har jag också. Svaret jag får av tandläkaren är att den totala kostnaden blir 150 kr så jag behöver inte bekymra mig. Min mor bor i en borgligt styrd kommun i ett borgligt styrt landsting. Varierar det över landet? Själv har jag dåliga tänder så jag vet vad tandvård kan kosta. Jag har lagt undan pengar så när jag får problem så kan jag betala.
Medicinkostnaden uppgår till ca 150 kr per månad så det är inte alltför betungande ens för en pensionär. ( Om man inte vill ha spam förstås )
Jag begriper inte varför vissa människor tycker att det är fel med valfrihet. Naturligtvis ska föräldrar få välja vilken typ av skola deras barn ska gå i. Samhället ska ställa krav på att skolan följer befintliga regler för att betalt. Detsamma gäller annan samhällsservice.
Avdragsrätten för vissa tjänster tycks vara i stort sett kostnadsneutralt för samhället. Skattefusket bland hantverkare har tydligen varit enormt. Vi måste göra om vårt avloppssystem så jag är tacksam för rotavdraget. Det är inte lätt för en pensionär att reparera huset annars.
MVH
Jan Lindgren



Var det smeden du ringde till om tandvård? Jag har då aldrig hört talas om att det bara skulle kosta 150:- att gå till tandläkaren när man är pensionär.
Bee
Göteborg är socialistiskt styrt sen många år.

I dagens tryckta version av GP stod att läsa att man skall ta 2.100:- för en hälsoundersökning då det inte handlar om vård. Försäkringsbolag tex kräver hälsointyg för vissa försäkringar. Vilka medborgare har möjlighet att göra en hälsoundersökning för 2.100:- ??

Man skall även införa sk trängselskatt med differentierad taxa över dagen. Det kommer att bli åtskilligt dyrare att köra bil i Göteborg framöver. Vilka kommer att ha råd att köra bil?

Man lägger ner skolor, man drar ner på vården (sparkar personal), kommunala äldreboenden drar på sig Lex Sarah-anmlningar.

Visst är socialistiskt styrda kommuner fantastiska! Dom styr högerut.
gnon49
Hur väl kommuner o landsting fungerar beror nog inte på partitillhörighet. Sitter det muppar i ledningen så kan vad som helst hända. Oavsett partifärg.
Piccante
CITAT (gnon49 @ 11-02-2010, 12:18) *
Hur väl kommuner o landsting fungerar beror nog inte på partitillhörighet. Sitter det muppar i ledningen så kan vad som helst hända. Oavsett partifärg.

tummenupp.gif så är det i stor utsträckning. kommuner kan inte besluta själva i många frågor bara genomföra beslut utifrån de lagar och regler regeringen har bestämt. skillnaden i politik blir ofta en ganska fin nyansskillnad där man kanske prioriterar olika och har lika syn på uppdrag som inte är grunduppdrag. Tex är vissa kommuner mer kulturfientliga än andra eftersom de inte vill lägga skattepengar på bibliotek mm. Men många gånger sitter S och M och tycker egentligen samma i många kommuner för de har inte större frihet att förändra mer.
Bengalow
Bäste Jan Lindgren! Nu får du faktiskt ursäkta, att jag blir näst intill förb-d på dig. Vi har väl ALDRIG i Sverige upplevt den form av socialism som du går och räds, den som t.ex. Jarl Hjalmarsson skrämde svenska väljare med på 50-talet - jag har själv hört honom i Högerpartiets högtalarbil....! Jesus Maria! - vilket spökscenario han målade upp!
Det du och din familj varit med om, kan jag inte bedöma, men det låter som om du innefattar alla former av social demokrati i ditt fördömande, utan att veta vad det innebär av politisk skillnad. Jag har aldrig läst "Ny Dag", och hade jag gjort det, så hade det väl varit på torrdasset...Blev du rädd när farmor läste sagan om Hans och Greta också?
Att man fick betala för skolgång var en kvarleva från Högerns regeringstid. Det går inte att trolla med knäna, och göra om samhället över en natt. Först måste man skaffa pengar, och sedan kan man börja bygga upp landet. Vi fick t.ex. inte sjukförsäkring förr än 1947, ATP 1956 efter en smutskastningskampanj utan like. Gratis skola kom också på 50-talet. Det enda jag vet att du kanske betalat för var en terminsavgift på realskola och/eller gymnasium, inte den vanliga "folkskola" ialla fall. Och gratis skolmat. Det har man inte ens idag i Danmark!!
Att du är rabiat i ditt förhållande till "vänster"-politik har jag ingen förståelse för, mer än att du anser dig missgynnad och överlägsen. Det är genom många år "vi" byggt upp det samhälle som beundras i stora delar av övriga världen. Att du sedan kan sätta dig ner och klanka på den välfärden som vi samtliga betalt för, och ska/bör dela rättvist, visar bara på en gnällighet, som jag vill säga, gränsar till en makalös egoism.
Välja läkare, välja apotek, välja elleverantör, välja kommunikationsentreprenör....bah! Det är som att välja bank - dom är lika giriga allihop, och är ute efter dina pengar - så mycket som möjligt. Jag vet inget som blivit bättre eller billigare av "privatiseringar" - tvärtom!!! Men du som "har satt en del till sidan" kan ju glädja dig, för du kan betala dig före i kön....
En fråga bara...vet du varifrån Labour Day härstammar, alltså 1:a maj? Var firades den först?
Jan Lindgren
Hej!
Stintan!
Du menar att tandläkaren ljuger när han säger att det kostar 150 kr? Jag har redan betalt räkningen. De kanske skickade fel räkning också? Eller är det så att vissa borgliga kommuner tar hand om de äldre?

Bengalow!
När var det högern regerade?
Jag känner mig inte särskilt missgynnad. En fattig pensionär kan inte köpa sig förbi köer. Det är därför det är så viktigt med valfrihet. I det socialistiska Sverige kan bara de rika få valfrihet i det borgliga kan även fattiga välja.
ATP var ett stort misstag. Det visste vi alla som kunde räkna, redan när det infördes. Till och med sossarna har insett det nu. Men det var mycket lönsamt för pensionärerna i början.
Jag har aldrig klankat på välfärden. Det är det inte något parti som gjort. Självklart ska alla vara med och betala och lika självklart är att höginkomstagare ska betala mer än de som tjänar lite. Det är alla partier överens om.
Det är tråkigt för dig att du har svårt med att välja. För mig och mina vänner har en hel del blivit bättre av att vi får välja det vi tycker är bäst. Dina byråkrater kan omöjligen avgöra vad som är bäst för alla.
Jag håller dock med dig att det tar tid att sanera ett samhälle så vi får hoppas att alliansen få regera ett par omgångar till. Det finns en hel del som återstår att göra för att Sverige ska utvecklas. Det verkar även finnas en del missar i nya sjukförsäkringen som behöver rättas till. Så hoppas att socialdemokraterna ska utvecklas till ett parti som förespråkar valfrihet och tolerans. För efter 12 år är det dags att byta regeringspartier. Det är aldrig bra om en partigrupp får sitta för länge.
MVH
Jan Lindgren
Bengalow
Jan Lindgren....du valde fel ord, när du skrev att Sverige skulle utvecklas med den borgerliga regeringen. Det dom håller på med nu är avveckling.....

Och du, VAD har "valfriheten" gett dig, egentligen? En massa minus i kassan är det första jag tänker på!
Socialdemokraternas paroll har alltid varit tolernans mot de små, sjuka, arbetslösa osv. och för alla de som inte har haft Mammons möjlighet att hävda sig i samhället.

Och du, JAG har inte svårt att välja - bort med fariséerna i Rosenbad!!!
herkules
CITAT (Jan Lindgren @ 11-02-2010, 20:00) *
Självklart ska alla vara med och betala och lika självklart är att höginkomstagare ska betala mer än de som tjänar lite. Det är alla partier överens om.

så det är dom? alliansen tycker att de som tjänar mer ska betala mer?
är det därför pensionärer och sjuka (som ju är några av dem som har det sämst ställt i sverige idag) betalar mest i skatt?

CITAT (Bengalow @ 11-02-2010, 16:24) *
Bäste Jan Lindgren! Nu får du faktiskt ursäkta, att jag blir näst intill förb-d på dig. Vi har väl ALDRIG i Sverige upplevt den form av socialism som du går och räds, den som t.ex. Jarl Hjalmarsson skrämde svenska väljare med på 50-talet - jag har själv hört honom i Högerpartiets högtalarbil....! Jesus Maria! - vilket spökscenario han målade upp!
Det du och din familj varit med om, kan jag inte bedöma, men det låter som om du innefattar alla former av social demokrati i ditt fördömande, utan att veta vad det innebär av politisk skillnad. Jag har aldrig läst "Ny Dag", och hade jag gjort det, så hade det väl varit på torrdasset...Blev du rädd när farmor läste sagan om Hans och Greta också?
Att man fick betala för skolgång var en kvarleva från Högerns regeringstid. Det går inte att trolla med knäna, och göra om samhället över en natt. Först måste man skaffa pengar, och sedan kan man börja bygga upp landet. Vi fick t.ex. inte sjukförsäkring förr än 1947, ATP 1956 efter en smutskastningskampanj utan like. Gratis skola kom också på 50-talet. Det enda jag vet att du kanske betalat för var en terminsavgift på realskola och/eller gymnasium, inte den vanliga "folkskola" ialla fall. Och gratis skolmat. Det har man inte ens idag i Danmark!!
Att du är rabiat i ditt förhållande till "vänster"-politik har jag ingen förståelse för, mer än att du anser dig missgynnad och överlägsen. Det är genom många år "vi" byggt upp det samhälle som beundras i stora delar av övriga världen. Att du sedan kan sätta dig ner och klanka på den välfärden som vi samtliga betalt för, och ska/bör dela rättvist, visar bara på en gnällighet, som jag vill säga, gränsar till en makalös egoism.
Välja läkare, välja apotek, välja elleverantör, välja kommunikationsentreprenör....bah! Det är som att välja bank - dom är lika giriga allihop, och är ute efter dina pengar - så mycket som möjligt. Jag vet inget som blivit bättre eller billigare av "privatiseringar" - tvärtom!!! Men du som "har satt en del till sidan" kan ju glädja dig, för du kan betala dig före i kön....
En fråga bara...vet du varifrån Labour Day härstammar, alltså 1:a maj? Var firades den först?

tummenupp.gif
*Stintan*
CITAT (Jan Lindgren @ 11-02-2010, 20:00) *
Hej!
Stintan!
Du menar att tandläkaren ljuger när han säger att det kostar 150 kr? Jag har redan betalt räkningen. De kanske skickade fel räkning också? Eller är det så att vissa borgliga kommuner tar hand om de äldre?

MVH
Jan Lindgren


Det kan jag inte uttala mig om men jag kan läsa på försäkringskassans hemsida om vad som gäller för tandvård och vad man kan få räkna med för kostnader. Det är visserligen fri prissättning men jag har aldrig hört talas om tandläkare som jobbar i princip gratis. Jo det finns ju några som annonserat att dom är jätebilliga och som sen förstört tänderna helt på folk kan vi ju läsa i tidningarna nu i dagarna men säkert vill även dessa tandläkare få betalt för sitt jobb. Patinten har ju ett högkostnadsskydd vid större behandlingar. 150:- räcker knappt till att skrapa tandsten hos tandhygienisten. Det är inte kommunerna utan försäkringskassan som står för tandvårdskostnaderna utöver högkostnadsbeloppet så det kvittar vilket styre det är.

http://www.forsakringskassan.se/privatpers/tandvard
Blomstertanten
CITAT (clivia @ 11-02-2010, 10:09) *
I 1965 arbetade i den offentliga sektorn 550.000 och i den privata sektorn 3.117.000 människor. I 1970 var det 802.000 i offentlig sektor och 3.015.000 i privatsektor. I 1990 1.437.000 och 3.047.000. I 1995 i efterkrisens spår 1.339.000 i offentlig sektor och 2.649.000 i privat sektor. Man kan gå vidare i statistik och se att i 2000 fanns det 1.354.000 anställda i offentlig sektor och 2.803.000 i privat sektor. För 2005 är siffror 1.469.000 och 2.794.000. Man kan se helt tydligt att antalet anställda genom den offentliga sektorn ökade nästan stadigt och det har blivit cca 900.000 mer anställda i den offentliga sektorn om man jämför 1965 och 2008. I den privata sektorn däremot 127.000 mindre. (2008 är siffror 1.494.000 för OS och 2.990.000 för PS) Ändå har Sverige enligt många inte tillräckligt många läkare, sjuksköterskor, vårdpersonal eller lärare... Hur går detta ihop? Kan du förklara för mig? Behöver verkligen inte den offentliga sektorn effektivisera sin verksamhet? Eller kan den kosta hur mycket som helst? Är det bara privata företag som ska ha kvalitet och ekonomi i åtanke?

MVH/clivia

Men har vi inte blivit fler invånare ?
Mer barn på dagis ?
Fler åldringar ?
unsure.gif
ängsvädd
CITAT (Blomstertanten @ 11-02-2010, 21:31) *
Men har vi inte blivit fler invånare ?
Mer barn på dagis ?
Fler åldringar ?
unsure.gif

Precis, fler sjuka också.

Att vi har för få läkare beror på att det inte utbildas tillräckligt många läkare i Sverige för att täcka behovet. Därför får vi anställa utländska läkare.
Hej igen
CITAT (Jan Lindgren @ 11-02-2010, 10:21) *
När det gäller tandvård för pensionärer så har jag tyvärr fått praktisk erfarenhet. Jag är god man åt min mor. Nu har hon fått allvarliga problem med tänderna. Jag ringer tandvården för att förklara att det spelar ingen roll vad det kostar. Min mor har ett litet sparkapital och det har jag också. Svaret jag får av tandläkaren är att den totala kostnaden blir 150 kr så jag behöver inte bekymra mig. Min mor bor i en borgligt styrd kommun i ett borgligt styrt landsting. Varierar det över landet? Själv har jag dåliga tänder så jag vet vad tandvård kan kosta. Jag har lagt undan pengar så när jag får problem så kan jag betala.
Medicinkostnaden uppgår till ca 150 kr per månad så det är inte alltför betungande ens för en pensionär.

Du säger tyvärr fått praktisk erfarenhet ... Varför tyvärr om det nu var nästan gratis?

Tyvärr så tror jag inte ett dugg på att det skulle varit så billigt om det handlade om behandling. Iaf inte förrän jag får se bevis för detta.
Tacksam om du ger adress till tandläkaren. smile.gif

Maken min är pensionär och en ynka undersökning går på ca 500 kr.

Kanske din mor inte hade varit till tandläkare de senaste två åren och nu valde att använda sig av tandvårdsförsäkringens tvåårspeng ... då fick hon i så fall 300 kr i rabatt på undersökningen.

Ang medicinkostnaden så är den i praktiken 180 kr/mån eftersom apoteket tar 30 kr i faktureringsavgift/mån.
Inte alls försumlig summa för dem som har lägst pension. sad.gif
clivia
CITAT (Blomstertanten @ 11-02-2010, 21:31) *
Men har vi inte blivit fler invånare ?
Mer barn på dagis ?
Fler åldringar ?
unsure.gif


Ja, det har det. Problemet enligt mig är att antal människor som arbetar i den privata sektorn krymper. I 1965 arbetade där 3.117.000 människor och i 2008 2.990.000 trots att det har blivit fler invånare i Sverige.

MVH/clivia
Bengalow
Jo, det är helt rätt, om talen stämmer. Det är många fler som sparkas från sina arbeten nu än förr. Det konstiga är, att det alltid inträffar "höjdpunkter" när vi har borgerliga regeringar.....kan det finnas ett samband??
clivia
CITAT (ängsvädd @ 11-02-2010, 21:36) *
Precis, fler sjuka också.

Att vi har för få läkare beror på att det inte utbildas tillräckligt många läkare i Sverige för att täcka behovet. Därför får vi anställa utländska läkare.


I den offentliga sektorn arbetar idag omkring 1.500.000 människor... nästan tre gånger så mycket som i 1965 och antalet de som arbetar inom privata sektorn är cca 3.000.000... cca 100.000 mindre än 1965. Jag kan bara inte förstå hur den offentliga sektorn kunde växa så mycket i antalet anställda och ändå inte erbjuda tillfredställande tjänster,... för många klagar tex på vården och skola...


MVH/clivia
Blomstertanten
CITAT (clivia @ 11-02-2010, 22:52) *
Ja, det har det. Problemet enligt mig är att antal människor som arbetar i den privata sektorn krymper. I 1965 arbetade där 3.117.000 människor och i 2008 2.990.000 trots att det har blivit fler invånare i Sverige.

MVH/clivia

Kan det vara så att det beror på att vi har fått fler och mer avancerade maskiner ?
Förr gick det "åt fler människor" för att utföra ett jobb som i dag 1 människa kan göra med hjälp av en maskin. Sen finns det ett annat skäl , tror jag. Arbetet har blivit stressigare , jobbet ska göras på kortare tid. Färre som gör mer jobb alltså !
Jan Lindgren
Hej Herkules!
Nu måste du ha räknat fel igen. Jag har en bekant som är anställd rörmokare. Han har 40 000:- i lön per månad. Det innebär att han betalar mer i skatt än jag får ut i pension före skatt. Jag förstår inte hur du kan påstå att jag som pensionär betalar mer i skatt än de som har ett jobb.
MVH
Jan Lindgren
*Stintan*
CITAT (clivia @ 11-02-2010, 23:18) *
I den offentliga sektorn arbetar idag omkring 1.500.000 människor... nästan tre gånger så mycket som i 1965 och antalet de som arbetar inom privata sektorn är cca 3.000.000... cca 100.000 mindre än 1965. Jag kan bara inte förstå hur den offentliga sektorn kunde växa så mycket i antalet anställda och ändå inte erbjuda tillfredställande tjänster,... för många klagar tex på vården och skola...
MVH/clivia


Men den offentliga sektorn har ju vuxit enormt sen 1965 med större och nya enheter. T.ex. fanns ju knappt dagisverksamhet 1965, (bara som ett litet exempel). Ta en titt på vad vi har idag mot vad som fanns då inom den offentliga sektorn så kanske du förstår bättre. Samtidigt har en massa storföretag lagt ner eller flyttat utomlands. Du kan ju inte jämföra som du gör bara rak av sådär.
*Stintan*
CITAT (Jan Lindgren @ 12-02-2010, 09:53) *
Hej Herkules!
Nu måste du ha räknat fel igen. Jag har en bekant som är anställd rörmokare. Han har 40 000:- i lön per månad. Det innebär att han betalar mer i skatt än jag får ut i pension före skatt. Jag förstår inte hur du kan påstå att jag som pensionär betalar mer i skatt än de som har ett jobb.
MVH
Jan Lindgren



Jämför med en arbetare som har en lön motsvarande din pension så får du se att skatten på din pension är högre än vad den är på arbetarens lön. Ska man jämföra måste man ju göra det utifrån samma bruttobelopp. Så Herkules har helt rätt.
Jan Lindgren
Hej!
Både Clivia och Blomstertanten har rätt. Jag har arbetat som kommunanställd under lång tid så jag kan ge ett praktiskt exempel på vad som händer inom offentlig förvaltning.
Under sextiotalet jobbade jag några år i en liten småländsk kommun. Skolan bestod av 27 klasser från ettan till nian. Skolledningen bestod av en rektor och en halvtidsanställd studierektor. De hade hjälp av en heltidsanställd kontorist som skötte större delean av pappersarbetet inklusive personalens löner. Dessa personer hade alltid tid för sin personal. Deras dörr var alltid öppen och man kunde få hjälp snabbt om det behövdes. En väl fungerande skola.
Motsvarande organisation idag består av tre rektorer, en chef för rektorerna, en eller två kanslister för rektorerna, en "halv" sekreterare till rektorenas chef, en personalavdelning som tar hand om löneutbetalningarna och eftersom förskolan har utvecklats så behövs det även en skolchef som styr över skolor och förskolor. Cheferna måste samarbeta så det blir många och långa sammanträden dessutom behöver de gå på kurser och andra möten så det är sällan de är på sina arbetsplatser. När det sitter på sitt kontor så har de en massa, oftast onödiga papper att fylla i så personalen har de inte särskilt mycket tid till och att gå ut i skolan och träffa eleverna är i allmänhet inte att tänka på. En mindre väl fungerande skola. För att finansiera detta måste man minska på antalet personal som arbetar med barnen. Det leder till ökad stress och sjukskrivningar.
Jag var mycket inblandad här i kommunen när socialdemokraterna omorganiserade skolan. Resultatet blev att en hel del lärare fick sparken ( en viss minskning var motiverad på grund av minskat elevantal ). Man tog bort större delen av elevassistenterna vilket jag anser var fruktansvärt och man behöll alla chefstjänster. Man passade också på att flytta runt personalen för att bryta alla samarbetsprojekt som pågick. Jag satt med många gråtande personer under den tiden. ( Hela processen tog enormt mycket på mina krafter också. Jag är troligen alltför känslig för att jobba fackligt. ) Efter att jag fått sparken så har skolans administration utvecklats ytterligare på bekostnad av personalen som jobbar med barnen.

Samhällsutvecklingen har lett till att det blivit flera offentliganställda som Clivia påpekar samtidigt som färre ska utföra mer arbete som Blomstertanten säger. Där kan man hitta vinsten som privata företag kan göra när de tar över vissa offentliga serviceuppdrag.

Lärarnas Riksförbund har visat att igenomsnittligt i utvecklade länder så används 63% av skolans kostnader till undervisning, i Sverige endast 50%. Det finns marginaler att ta av för privata skolor.

En ytterligare siffra. Västerbotten är styrd av socialdemokrater. Där har man misskött ekonomin så mycket att man nu måste sparka ca 25% av personalen på Sundsvalls sjukhus. När regeringen låter privata företag öppna primärvårdsmottagningar så sänker Norrbottens läns landsting resurserna till primärvården med 90 miljoner.
MVH
Jan Lindgren
Anma
Ytterligare ett exempel på mycket ska ha mer, lite ska ha mindre.

"De som tjänar minst betalar mest. En civilingenjör tjänar dubbelt så mycket som en servitris, men servitrisen får betala mer än dubbelt så mycket till facket och a-kassan. Det skriver LO Tidningen.

Före 2007 skilde det en hundralapp mellan det dyraste och det billigaste förbundet i LO, TCO och Saco. Nu skiljer det mer än 600 kronor, enligt tidningen.

En LO-medlem i Hotell- och restaurang betalar 725 kronor till facket och a-kassan. På tre år har kostnaden ökat med 439 kronor eller drygt 150 procent.

Samtidigt betalar en Sacomedlem i Sveriges Ingenjörer 314 kronor. På tre år har priset ökat med 86 kronor eller knappt 40 procent.

Nästan hela ökningen beror på politiska beslut; dyrare a-kassa och slopad skattereduktion för medlemsavgiften till facket och a-kassan. Den slopade skattereduktionen betyder att alla betalar mer vare sig avgifterna har höjts eller inte, konstaterar LO Tidningen.

De ökade kostnaderna har gjort att allt fler har lämnat både facket och a-kassan. På tre år har 260 000 gått ur facket medan 430 000 har lämnat a-kassorna.

LO Tidningen konstaterar också att sambandet mellan höjd avgift och att folk lämnar a-kassan är tydligt.

I förbund där många är arbetslösa har avgiften höjts rejält, det gäller exempelvis för många LO-förbunds kassor. Resultatet är minus 230 000 medlemmar i LO-förbunden och minus 250 000 medlemmar i LO-förbundens a-kassor.

Samtidigt är Sacos gemensamma a-kassa tillbaka på samma avgift som före 2007, 90 kronor. Sacoförbunden har ökat med 19 000 medlemmar på tre år medan 12 000 fler är med i a-kassan, enligt LO Tidningen.

Idag är fler tjänstemän än arbetare med i facket. Docent Anders Forslund, på Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering i Uppsala, säger till LO Tidningen att fackets legitimitet undergrävs när stora grupper går ur."

länk till artikeln.
Jan Lindgren
Hej Stintan!
Vad jag hävdat är att de som tjänar mer ska betala mer. Vilket alla partier är överens om. Det var detta som Herkules protesterade mot.
Som pensionär där jag disponerar min tid så har jag i normalfallet mindre utgifter än en som arbetar. Arbetaren är värd sin lön.
MVH
Jan Lindgren
gnon49
även om pensonerna har utvecklats ganska väl dom senaste åren skull det inte göra ont om Borg dängde till med en skattesänkning för just pensionärerna, som han ju lovat. Sveriges ekonomi är i jämförelse med andra länder relativt stark så det har vi råd med. Utan att höja skatterna någon annanstans. Högkonjungturer vinkar runt hörnet och med den kommer skatteintäkerna.
Blomstertanten
CITAT (Jan Lindgren @ 12-02-2010, 09:53) *
Hej Herkules!
Nu måste du ha räknat fel igen. Jag har en bekant som är anställd rörmokare. Han har 40 000:- i lön per månad. Det innebär att han betalar mer i skatt än jag får ut i pension före skatt. Jag förstår inte hur du kan påstå att jag som pensionär betalar mer i skatt än de som har ett jobb.
MVH
Jan Lindgren

Men du har väl inget jobbskatteavdrag, men det har rörmokaren ! Så om ni haft samma inkomst hade du fått betala mer i skatt !
herkules
jo, gamla och sjuka betalar mer i skatt än andra, man ser det man vill se.
vad det gäller läkare så har iaf jag kunnat välja sådan själv de sista 20 åren.
Jan Lindgren
Hej!
Det har inte gått att välja läkare i alla landsting eftersom landstingen inte beviljat att privatläkares patienter ska få samma avgifter som i den offentliga vården. De rika har dock kunnat betala så de har hela tiden kunnat välja läkare. En del företag har också tecknat försäkringar för sina anställda och i vissa fall också för anhöriga. De har fått en snabb och bra vård. I Region Skåne så vägrade socialisterna att tillåta nya psykiater. Inte ens när någon gick i pension så fick det komma en ny. Man hänvisade till sjukhusens psykiatri. Jag har varit med en patient på Kristianstads psykiatriakut som stödperson. Ett vidrigt ställe med en fruktansvärd behandling av patienterna. Jag skulle hellre ta livet av mig än hamna där. För många patienter är det alltså livsviktigt att det finns möjlighet att välja läkare. Jag väljer om möjligt alltid privatläkare eftersom jag upplever att de tar bättre hand om mig. Därmed är det inte sagt att offentlig vård alltid är sämre. Jag har en utomordentlig offentliganställd cancerläkare som kollar att jag tar mina prover när jag ska.

Jag hävdar fortfarande att höginkomsttagare betalar mer skatt än låginkomsttagare samt att alla partier är överens om att det ska så vara. Bevisa gärna att jag har fel.

Jag har inga synpunkter på vad facken tar ut för avgifter. Däremot så anser jag inte att det är statens uppgift att gynna speciella fackförbund. Jag har varit fackligt aktiv och varit med i A-kassan. För mig är facket en viktig motpol till arbetsgivarna. Det är trist att vissa fackförbund inte kan visa sina medlemmar att de gör nytta. Mitt fack ökade lokalt medan jag var lokal ordförande och huvudskyddsombud. Vi försökte öppet visa vad vi gjorde och förklara varför vi oftast misslyckades i förhandlingarna. Inom den kommunala sektorn är de centrala avtalen oftast oklara och undermåliga. Avtalen skrivs med SKL och sen struntar kommunerna i vad de centrala parterna kommit överens om. Jag tycker också grundligt illa om avtal utan centralt överenskomna lönepåslag. Ett exempel. Det stod i avtalet att vi skulle få ett lönepåslag om vi kunde påvisa ökad effektivitet. Jag påvisade klart att vi hade ökat effektiviteten. Det var ganska enkelt med hjälp av kommunens siffror. Det socialdemokratiska kommunalrådet sa då att ni arbetar inte så mycket så ni ska inte ha någon ökad lön. Det är inte lätt att vara facklig förhandlare.
Ska man ha lokala löneförhandlingar och skriva lokala avtal så borde man också ha lokal strejkrätt. Jag vägrade att skriva under ett uselt lokalt avtal som innebar mer arbete utan någon kompensation. Kommunen svarade att om vi inte skrev under så skulle vi inte få några lönelyft alls. Jag kunde inte skriva under så jag avgick som ordförande och efter ett medlemsmöte så fick en ny ordförande skriva på.
Nu vill jag betona att jag inte tror att det är finns några generella skillnader mellan olika partier när det gäller att missköta sina anställda. Här i kommunen har vi nog mest haft otur och fått sällsynt inkompetenta socialdemokrater. Jag har tidigare fått indikationer från andra kommuner att det kan vara lika illa där.
MVH
Jan Lindgren
vitavargen
Alliansenanhängare är så duktiga. De har skapat ett helvete för arbetare(genom de försvårade levnadsvillkoren som påbörjades hösten 2006) och sitter här och ger analys på hur arbetarna ska beskattas.

Det finns bara en utväg för mänskilgheten att gå ut ur denna ohållbara situation och det är det att få bort Alliansen. Sjukskrivna och arbetslösa kan skaffa sig ett bättre levnadsvillkor bara och bara genom att säga nej till Allianspartierna som historisk har stått för arbetarnas rättslösa situation(i början av 1900-talet motsatte sig dessa partier rätten till fackliga organisationer).

Allianspartierna har även förnekat kvinnorna rätten till studier, deltagande i det demokratiska systemet etc. I dag har Alliansen genom Moderaterna försökt köpa kvinnors röster med löfte om lägre skatter. Kvinnor är inte duma som Alliansen tror. Kvinnor har inte glömt det som Alliansen har historiskt gjort med de. Om det inte vore för arbetarrörelsens förtjänst skulle varken arbetarna haft en fackförening eller kvinnnor haft rätten att gå och rösta(det lilla självklara) eller studera.
gnon49
CITAT (vitavargen @ 12-02-2010, 17:44) *
Alliansenanhängare är så duktiga. De har skapat ett helvete för arbetare(genom de försvårade levnadsvillkoren som påbörjades hösten 2006) och sitter här och ger analys på hur arbetarna ska beskattas.

Det finns bara en utväg för mänskilgheten att gå ut ur denna ohållbara situation och det är det att få bort Alliansen. Sjukskrivna och arbetslösa kan skaffa sig ett bättre levnadsvillkor bara och bara genom att säga nej till Allianspartierna som historisk har stått för arbetarnas rättslösa situation(i början av 1900-talet motsatte sig dessa partier rätten till fackliga organisationer).

Allianspartierna har även förnekat kvinnorna rätten till studier, deltagande i det demokratiska systemet etc. I dag har Alliansen genom Moderaterna försökt köpa kvinnors röster med löfte om lägre skatter. Kvinnor är inte duma som Alliansen tror. Kvinnor har inte glömt det som Alliansen har historiskt gjort med de. Om det inte vore för arbetarrörelsens förtjänst skulle varken arbetarna haft en fackförening eller kvinnnor haft rätten att gå och rösta(det lilla självklara) eller studera.

Inget fel på ditt resonemang förutom att det är år 2010. Inte 1910. Blicka framåt, inte bakåt. naughty.gif
vitavargen
Det finns inget som visar att Alliansen har avlägsnat sig från sin mentalitet från början av 1900-talet, fientlig mot arbetare och kvinnor.
Jan Lindgren
Hej!
Och det finns inget som visar att socialismen har avlägsnat sig från marxismens terror?
MVH
Jan Lindgren
vitavargen
CITAT (gnon49 @ 12-02-2010, 20:03) *
Inget fel på ditt resonemang förutom att det är år 2010. Inte 1910. Blicka framåt, inte bakåt. naughty.gif

Säg några skillnader mellan 2010 och 1910, när det gäller svensk politik.

Fortfarander är Alliansen (Moderaterna) motståndare till arbetarnas fackliga och ekonomiska överrenskommelser (A-kassa/sjukersättningar)

Fortfarande är Alliansen motståndare till kvinnors lika värde med männen ( hänvisar till i Alliansen ingående partiers konservativistiska program och dess helvete för kvinnor). Och inte minst att av alla som drabbades med Alliansens nedrustning av försäkringarna(arbets/sjuk) är kvinnor den mesta delen. Kvinnor har blivit fattigare och måste klara sig med mindre resurser jämfört med förut.

Finns det skillnader mellan 2010 och 1910 ?
gnon49
CITAT (vitavargen @ 12-02-2010, 21:23) *
Säg några skillnader mellan 2010 och 1910, när det gäller svensk politik.

Fortfarander är Alliansen (Moderaterna) motståndare till arbetarnas fackliga och ekonomiska överrenskommelser (A-kassa/sjukersättningar)

Fortfarande är Alliansen motståndare till kvinnors lika värde med männen ( hänvisar till i Alliansen ingående partiers konservativistiska program och dess helvete för kvinnor). Och inte minst att av alla som drabbades med Alliansens nedrustning av försäkringarna(arbets/sjuk) är kvinnor den mesta delen. Kvinnor har blivit fattigare och måste klara sig med mindre resurser jämfört med förut.

Finns det skillnader mellan 2010 och 1910 ?

Ja har du inte sett att världen och Sverige förändrats sedan 1910 är jag den förste att beklaga.
Jag lever i nuet och trivs där.
vitavargen
CITAT (gnon49 @ 12-02-2010, 22:51) *
Ja har du inte sett att världen och Sverige förändrats sedan 1910 är jag den förste att beklaga.
Jag lever i nuet och trivs där.

Beklaga är bara förnamnet på det Alliansen borde göra.

Att försvara arbetarna(genom att försvara de sjukskrivna och arbetslösa) är exakt samma politik som fördes 1910, trots att 100 år har gått sen den tiden.

Den stora delen av de som skickades till socialen (genom att bli utförsäkrade) är kvinnor. Att göra kvinnor rättslösa i det moderna samhället är en parallell till det som gjordes 1910, trots att 100 år har gått sen den tiden.

Flera funderingar?
jholma
Till Vita Vargen

Du har enväldigt stark tendens till att se allt i svart eller vitt..................

För mig finns det bara två förklaringar;

1) Väldigt ung

2) Små perspektiv och erfarenheter på verkligheten


Du kommer säkert att få mer erfarenhet vad det lider.

Motti
En fundering i all enkelhet !är det inte så att vi kvinnor föder barn ?och är hemma mest vilket för mig verkar naturligt.Men hur i all sin dagar ska vi då samtidigt vara överallt i politiken och göra kariär och tävla med männen bli VD osv?vem ska då ta hand om barnen?vi gör ju allt annat jobbar föder barn städar ta hand om hemmet barn och våra män och även mor ocg far föräldrar,när ska vi få tid över att göra karriär? någon måste väl för tjyven ta hand om barnen de kan väl inte sitta på dagis medans vi kvinnor ska armbåga oss in i arbetsmarknadens topp,vad blir det då av våra barn?ska de inte få växa upp i en trygg familj ?Allt har sin tid och vi måste ta hand om våra barn FÖRST innan vi kan göra karriär,ska vi få en trygg generation som växer upp så ska de ha en familj att växa upp med,vi kan inte ha barn som växer upp på dagis och inte ha någon kontkat med sina föräldrar,grunden till din uppväxt får du inte på dagis och fritis ,den får du i din familj .Skaffa barn är ju lätt och det är vi som föräldrar som har det största annsvaret för dom det är vi som ska fostra dom till vuxenlivet inte dagis och andra,då ska inte föräldrarna ha som mål att klättra på samhällstegen det får vänta tills barnen har växt upp!Ha en mor och far som jobbar heltid som barna aldrig träffar eller ens får lära känna ,är det så vi vill ha det.Då ska vi inte förundras över att våra barn får problem när de växer upp,ett hem utan föräldrar ett hem där man bara finns där ingen har tid med sina barn-ett hem där man bara övernattar.Ska vi ha föräldrar som skaffar barn utan att ha kontalt med dom ?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon