Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
Överbölingen
Efterom jag ägnat hela dagen åt att koka kalvsylta så kände jag före en lyxmiddag i ensamhet.
Hämtade en öitenkälgkalventrecoti frysen. Kokade rotselleri, morötter och palsternacka. Gjorde mos med smör och grädde. Bloddystekte entrecoten och fräste trattisar m lök till. Suveränt. (Riktigt smör höjer månadskostnaden med ungefär en tia. Det är det värt. Används för stekning av finare kött och lyxigare tbh.
netha
Isterband m kokt potatis och rödbetor.

Isterbanden var (grön. Nyckel) smakade Inte bra ... Kommer aldrig att hamna i min panna.

Är ju fettet som ger smak.
Meriona
Idag blir det julbord på lunchen. smile.gif
Suz
Min egenkomponerade grönsaksoppa står på spisen och är klar om 10 min. Innehåller bland annat pepparot och chili.
Var länge sen jag gjorde den och drägglar redan smile.gif
sommarhumla
Här blev det rester från helgen, kycklinggryta med ris.
Meriona
CITAT (Meriona @ 18-11-2010, 09:59) *
Idag blir det julbord på lunchen. smile.gif

Och så blev det chicken fajitas på firmakalaset på kvällen. Mycket mat idag. wink.gif
Aqvakul
Småländsk isterband och skånsk potatis - en höjdare... och rödbetor förstås..
Aqvakul
Svamp- och skinkfyllda lövbiffar med gräddsås, gelé och rösti

Vit chokladglass, med fikon i cognac


(Min hustru skämmer verkligen bort mig.. ♥)
Meriona
Ja det var värst! Du har väl varit snäll hoppas jag?

Här blev det tacos.
Tikka
Håller på att grilla kycklingvingar till det sallad o macka o en öl smile.gif
hattstugan
Fläskarreskiva och stekt potatis till det 1-2 glas vin!
Meriona
Rött?
hattstugan
Näääe!! Vitt Castillio de Gredos
Meriona
Ok, det har jag nog inte smakat tror jag. Fast jag blandar alltid ut mitt vita vin med Sprite, så jag är inte så himla noga med sorten. blush.gif
Aqvakul
CITAT (Meriona @ 19-11-2010, 19:49) *
Ok, det har jag nog inte smakat tror jag. Fast jag blandar alltid ut mitt vita vin med Sprite, så jag är inte så himla noga med sorten. blush.gif

Meriona.. thumbdown.gif
Meriona
Min arbetskamrat skrattar åt mig, för jag blandar nästan allt alkoholhaltigt med Sprite. Inte rödvin dock, så tokig är jag inte. Inte glögg heller.

Jag erkänner AQ, jag är lite tokig. smile.gif

Lite alltså. Pyttelite. tongue.gif
Aqvakul
CITAT (Meriona @ 19-11-2010, 19:51) *
Min arbetskamrat skrattar åt mig, för jag blandar nästan allt alkoholhaltigt med Sprite. Inte rödvin dock, så tokig är jag inte. Inte glögg heller.

Jag erkänner AQ, jag är lite tokig. smile.gif

Lite alltså. Pyttelite. tongue.gif


Det är lugnt, det ska mycket mer till för att jag inte ska gilla dig. Fast sprite i rödvin hade nogg varit ett gränsfall.. smiley_small_hug.gif
Meriona
Mjo fast det billigaste rosévinet kan man nästan misstänka är nåt i den stilen.... laugh.gif

Aqvakul
CITAT (Meriona @ 19-11-2010, 19:55) *
Mjo fast det billigaste rosévinet kan man nästan misstänka är nåt i den stilen.... laugh.gif

Vissa rosévin kan snarast beskriva som ganska stark alkoläsk - fast hustrun och jag har lite positiva nostalgiska minnen tillsammans med Mateus...
Meriona
Är det inte bubbligt också? Gott! (Det är ju det som är det gottiga med Sprite - bubblorna alltså. )
Aqvakul
CITAT (Meriona @ 19-11-2010, 20:09) *
Är det inte bubbligt också? Gott! (Det är ju det som är det gottiga med Sprite - bubblorna alltså. )

Jo, jag säger ju att det är som stark läsk.. naughty.gif

Annars är en bra champagne (utan tillsatser) inte att förakta..
Meriona
crazy.gif Vuxenläsk!

Champagne är fin, bara man får blanda ut den med Sprite. tongue.gif
netha
Torsk m kokt potatis och dillsås
Biggan_
CITAT (Meriona @ 19-11-2010, 20:19) *
Champagne är fin, bara man får blanda ut den med Sprite. tongue.gif


ohmy.gif Helgerån ju!

Jag har ätit pyttipanna, stekt ägg och rödbetor idag, hmmm...igår!
Meriona
Idag blir det pannbiff. Men det är nog bäst att ta trattkantarellerna vid sidan om och inte blanda i färsen, annars äter väl inte sonen. wink.gif
*Stintan*
Här blir det rester från igår d.v.s. kålpudding + lingonsylt.
Eva i Skåne
Smörkokt färskt spättfile med räkor och gröna ärter och till det ugnsbakade potatis
Aqvakul
Vi är bortbjudna på italiensk middag...
skånepåg
Idag blir det massa frallor biggrin.gif Chatta med en kompis innan och han jobbade visst på ett bageri så han skulle ta en sopsäck med frallor på måndag, så får jag en kasse för får inte plats med så mycket i mitt lilla frysfack tongue.gif

CITAT (Aqvakul @ 19-11-2010, 20:18) *
Jo, jag säger ju att det är som stark läsk.. naughty.gif

Annars är en bra champagne (utan tillsatser) inte att förakta..

Jordgubbs champagne wub.gif
batski
I går blev det ugnsbakad tofu (i lite Santa Marias BBQ grillolja garlic + lite olivolja), med rotmos, brysselkål och min egen veg-version av bearnaisesås. I kväll vet jag fortfarande inte, har inte tänkt så långt tongue.gif

Jag är nog inne i en rotmos-period tror jag biggrin.gif
batski
Jodå, det blev middag i dag med smile.gif Veg-pasta carbonara med Astrid & Apornas carbonara-bitar och ett glass rött tongue.gif
Noak
Sjömansbiff.
*Stintan*
Har just satt i mig en stor räkmacka så jag tror jag står mig resten av dagen.
zissi
Efter en vecka med paella, tapas, grillad braxen, oxfilé med pepparsås, Moganfisk m.m. så blev det svensk husmanskost idag....köttfärslimpa.
Aqvakul
varmrökt lax, romsås, brytsockerärter och potatis..
hattstugan
Kokt potatis med köttbullar i sås
malcolm
Fläskfilé stekt i skivor, klyftpotatis o, svampsås + grönsaker.
gnon49
Ibland vandrar tankarna iväg. Undrar hur tråden sett ut i ett u-land. Idag var det schnitzel förresten.
Suz
Ungsbakad lax i hummersås blir det här.
omk
CITAT (gnon49 @ 21-11-2010, 16:25) *
Ibland vandrar tankarna iväg. Undrar hur tråden sett ut i ett u-land.


"Sonen" (makens, inte min) jobbar i Mocambique.
Där äter han kyckling med ris eller ris med kyckling VARJE DAG. (Han FÅR ju iaf mat varje dag ...)
När han var hemma på besök i somras, var det TOTALFÖRBUD på ALLT som ens påminde om kyckling ... giggle.gif
Vi har det bra i Sverige, vi.

Och vad äter jag ikväll ? Nämen, KYCKLING ??!! happy.gif
Uggi
Vi provsmakade bruna bönorna som frugan kokade igår och som skall vara på julafton, de var OK.
vildvittra
spagetti och köttfärssås blir det här
Skruttis
Pasta och bacon blev det igår.
malcolm
Rester från igår.
*Stintan*
Baconinlindad fylld fläskfilé med ungnsbakade grönsaker.
Biggan_
Jag har tagit ut en portion kalops från frysen.
hattstugan
Korv ägg och makaroner
Ingela i Segersberg
Spansk torskgryta
smuleborg
Småländska (köpta) isterband med (hemgjord) rödbetssallad och potatis. Jag kryddade rödbetssalladen med lite riven pepparrot. Föredrar stuvad potatis till (och skivade inlagda rödbetor), men det här var också gott.

Imorgon ska jag grava lax. Citrus, stjärnanis och ingefära. Det är gott det med! En god fredagsförrätt!
zissi
Jag blev så sugen på matjessill, gräddfil och gräslök så här mitt i vintern, så det blev det i dag. Färskpotatisen fick vi bara drömma om.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon