|
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
Överbölingen
17-11-2010, 21:35
Efterom jag ägnat hela dagen åt att koka kalvsylta så kände jag före en lyxmiddag i ensamhet. Hämtade en öitenkälgkalventrecoti frysen. Kokade rotselleri, morötter och palsternacka. Gjorde mos med smör och grädde. Bloddystekte entrecoten och fräste trattisar m lök till. Suveränt. (Riktigt smör höjer månadskostnaden med ungefär en tia. Det är det värt. Används för stekning av finare kött och lyxigare tbh.
Isterband m kokt potatis och rödbetor.
Isterbanden var (grön. Nyckel) smakade Inte bra ... Kommer aldrig att hamna i min panna.
Är ju fettet som ger smak.
Meriona
18-11-2010, 09:59
Idag blir det julbord på lunchen.
Min egenkomponerade grönsaksoppa står på spisen och är klar om 10 min. Innehåller bland annat pepparot och chili. Var länge sen jag gjorde den och drägglar redan
sommarhumla
18-11-2010, 18:26
Här blev det rester från helgen, kycklinggryta med ris.
Meriona
18-11-2010, 21:45
CITAT (Meriona @ 18-11-2010, 09:59)  Idag blir det julbord på lunchen.  Och så blev det chicken fajitas på firmakalaset på kvällen. Mycket mat idag.
Aqvakul
18-11-2010, 22:33
Småländsk isterband och skånsk potatis - en höjdare... och rödbetor förstås..
Aqvakul
19-11-2010, 19:24
Svamp- och skinkfyllda lövbiffar med gräddsås, gelé och rösti
Vit chokladglass, med fikon i cognac
(Min hustru skämmer verkligen bort mig.. ♥)
Meriona
19-11-2010, 19:26
Ja det var värst! Du har väl varit snäll hoppas jag?
Här blev det tacos.
Håller på att grilla kycklingvingar till det sallad o macka o en öl
hattstugan
19-11-2010, 19:44
Fläskarreskiva och stekt potatis till det 1-2 glas vin!
Meriona
19-11-2010, 19:46
Rött?
hattstugan
19-11-2010, 19:47
Näääe!! Vitt Castillio de Gredos
Meriona
19-11-2010, 19:49
Ok, det har jag nog inte smakat tror jag. Fast jag blandar alltid ut mitt vita vin med Sprite, så jag är inte så himla noga med sorten.
Aqvakul
19-11-2010, 19:50
CITAT (Meriona @ 19-11-2010, 19:49)  Ok, det har jag nog inte smakat tror jag. Fast jag blandar alltid ut mitt vita vin med Sprite, så jag är inte så himla noga med sorten.  Meriona..
Meriona
19-11-2010, 19:51
Min arbetskamrat skrattar åt mig, för jag blandar nästan allt alkoholhaltigt med Sprite. Inte rödvin dock, så tokig är jag inte. Inte glögg heller. Jag erkänner AQ, jag är lite tokig.  Lite alltså. Pyttelite.
Aqvakul
19-11-2010, 19:53
CITAT (Meriona @ 19-11-2010, 19:51)  Min arbetskamrat skrattar åt mig, för jag blandar nästan allt alkoholhaltigt med Sprite. Inte rödvin dock, så tokig är jag inte. Inte glögg heller. Jag erkänner AQ, jag är lite tokig.  Lite alltså. Pyttelite.  Det är lugnt, det ska mycket mer till för att jag inte ska gilla dig. Fast sprite i rödvin hade nogg varit ett gränsfall..
Meriona
19-11-2010, 19:55
Mjo fast det billigaste rosévinet kan man nästan misstänka är nåt i den stilen....
Aqvakul
19-11-2010, 20:08
CITAT (Meriona @ 19-11-2010, 19:55)  Mjo fast det billigaste rosévinet kan man nästan misstänka är nåt i den stilen....  Vissa rosévin kan snarast beskriva som ganska stark alkoläsk - fast hustrun och jag har lite positiva nostalgiska minnen tillsammans med Mateus...
Meriona
19-11-2010, 20:09
Är det inte bubbligt också? Gott! (Det är ju det som är det gottiga med Sprite - bubblorna alltså. )
Aqvakul
19-11-2010, 20:18
CITAT (Meriona @ 19-11-2010, 20:09)  Är det inte bubbligt också? Gott! (Det är ju det som är det gottiga med Sprite - bubblorna alltså. ) Jo, jag säger ju att det är som stark läsk..  Annars är en bra champagne (utan tillsatser) inte att förakta..
Meriona
19-11-2010, 20:19
 Vuxenläsk! Champagne är fin, bara man får blanda ut den med Sprite.
Torsk m kokt potatis och dillsås
Biggan_
20-11-2010, 00:21
CITAT (Meriona @ 19-11-2010, 20:19)  Champagne är fin, bara man får blanda ut den med Sprite.   Helgerån ju! Jag har ätit pyttipanna, stekt ägg och rödbetor idag, hmmm...igår!
Meriona
20-11-2010, 13:25
Idag blir det pannbiff. Men det är nog bäst att ta trattkantarellerna vid sidan om och inte blanda i färsen, annars äter väl inte sonen.
*Stintan*
20-11-2010, 14:57
Här blir det rester från igår d.v.s. kålpudding + lingonsylt.
Eva i Skåne
20-11-2010, 15:01
Smörkokt färskt spättfile med räkor och gröna ärter och till det ugnsbakade potatis
Aqvakul
20-11-2010, 15:13
Vi är bortbjudna på italiensk middag...
skånepåg
20-11-2010, 15:20
Idag blir det massa frallor  Chatta med en kompis innan och han jobbade visst på ett bageri så han skulle ta en sopsäck med frallor på måndag, så får jag en kasse för får inte plats med så mycket i mitt lilla frysfack  CITAT (Aqvakul @ 19-11-2010, 20:18)  Jo, jag säger ju att det är som stark läsk..  Annars är en bra champagne (utan tillsatser) inte att förakta.. Jordgubbs champagne
I går blev det ugnsbakad tofu (i lite Santa Marias BBQ grillolja garlic + lite olivolja), med rotmos, brysselkål och min egen veg-version av bearnaisesås. I kväll vet jag fortfarande inte, har inte tänkt så långt  Jag är nog inne i en rotmos-period tror jag
Jodå, det blev middag i dag med  Veg-pasta carbonara med Astrid & Apornas carbonara-bitar och ett glass rött
*Stintan*
21-11-2010, 14:37
Har just satt i mig en stor räkmacka så jag tror jag står mig resten av dagen.
Efter en vecka med paella, tapas, grillad braxen, oxfilé med pepparsås, Moganfisk m.m. så blev det svensk husmanskost idag....köttfärslimpa.
Aqvakul
21-11-2010, 14:51
varmrökt lax, romsås, brytsockerärter och potatis..
hattstugan
21-11-2010, 15:15
Kokt potatis med köttbullar i sås
malcolm
21-11-2010, 16:06
Fläskfilé stekt i skivor, klyftpotatis o, svampsås + grönsaker.
Ibland vandrar tankarna iväg. Undrar hur tråden sett ut i ett u-land. Idag var det schnitzel förresten.
Ungsbakad lax i hummersås blir det här.
CITAT (gnon49 @ 21-11-2010, 16:25)  Ibland vandrar tankarna iväg. Undrar hur tråden sett ut i ett u-land. "Sonen" (makens, inte min) jobbar i Mocambique. Där äter han kyckling med ris eller ris med kyckling VARJE DAG. (Han FÅR ju iaf mat varje dag ...) När han var hemma på besök i somras, var det TOTALFÖRBUD på ALLT som ens påminde om kyckling ... Vi har det bra i Sverige, vi. Och vad äter jag ikväll ? Nämen, KYCKLING ??!!
Vi provsmakade bruna bönorna som frugan kokade igår och som skall vara på julafton, de var OK.
vildvittra
21-11-2010, 19:54
spagetti och köttfärssås blir det här
Skruttis
22-11-2010, 08:52
Pasta och bacon blev det igår.
malcolm
22-11-2010, 12:09
Rester från igår.
*Stintan*
22-11-2010, 15:52
Baconinlindad fylld fläskfilé med ungnsbakade grönsaker.
Biggan_
22-11-2010, 15:57
Jag har tagit ut en portion kalops från frysen.
hattstugan
22-11-2010, 17:41
Korv ägg och makaroner
Ingela i Segersberg
22-11-2010, 17:42
Spansk torskgryta
smuleborg
22-11-2010, 20:03
Småländska (köpta) isterband med (hemgjord) rödbetssallad och potatis. Jag kryddade rödbetssalladen med lite riven pepparrot. Föredrar stuvad potatis till (och skivade inlagda rödbetor), men det här var också gott.
Imorgon ska jag grava lax. Citrus, stjärnanis och ingefära. Det är gott det med! En god fredagsförrätt!
Jag blev så sugen på matjessill, gräddfil och gräslök så här mitt i vintern, så det blev det i dag. Färskpotatisen fick vi bara drömma om.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|