|
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
Natur liv
12-12-2014, 06:08
Det verkar bli en kycklingvecka för mig. Kyckling igår kväll och kyckling till lunch idag. Med lite olika såser och tillbehör.
hattstugan
12-12-2014, 15:06
Svampsoppa
Elisabeth-Västkustkolonisten
12-12-2014, 15:12
Pumpasoppa med smörgås
Natur liv
12-12-2014, 17:25
Jag hittade en låda med fiskgryta längst ned i frysväskan. Jippey! Gott med lite paus från all kyckling.
Säsongspremiär. Lutfisk, mjölig kokt potatis, gröna ärtor. Allt krönt med en god vit sås.
Elisabeth-Västkustkolonisten
18-12-2014, 08:19
Idag blir det fisk i folie
Eva i Skåne
18-12-2014, 14:38
Har stekt julaköttbullarna idag så det kommer maken att äta Själv ska jag äta hos en väninna ikväll så jag vet inte vad det kommer bjudas
Natur liv
18-12-2014, 18:54
Blodpudding med lingonsylt.
Monarda
19-12-2014, 15:59
Hämtar sonen vid tåget ikväll och som traditionen bjuder blir det hamburgare till supé.
Natur liv
19-12-2014, 17:44
"Pling" hör jag från mikrovågsugnen nu. Köttfärslimpan med ris är färdig att äta. Tur att jag fryser in allt som blir över, det är gott att äta hemlagat även när jag inte vill lägga tid på matlagning.
Eva i Skåne
19-12-2014, 18:39
Kokt fisk och ris har vi ätit (för att hunden behövde skonkost) Vi hade dock lite grönsaker och sås till
Potatis/rotsaksgratäng + skinka + sallad och en liten kopp kaffe och en mikroskopisk bakelse (vi har fått tillgång till Picards sortiment i stan nu, så då köper jag deras djupfrysta 'lyx'-mat till en rel billig penning).
Monarda
20-12-2014, 14:03
Idag blir det ugnsstekt laxöring med stekta champinjoner och potatismos.
Natur liv
20-12-2014, 14:26
Kycklinggryta.
hattstugan
20-12-2014, 15:16
Pannkaka med sylt och grädde
Stekt, panerad kummel + Enköpingssallad + grönsaker + ost päron mm + en liten kopp kaffe och en 'våffla' + kanderade apelsinskal doppade i mörk choklad
Åsa, mälardalen zon 2
21-12-2014, 10:14
Igår blev det laxjansson (min man är allergisk mot ansjovis), idag vet jag inte vad vi ska hitta på.
Natur liv
21-12-2014, 10:18
CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 21-12-2014, 10:14)  Igår blev det laxjansson (min man är allergisk mot ansjovis), idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Laxjansson!!! Det låter gott, men hur gör du? Är det bara att byta ut ansjovisen mot lax?
Åsa, mälardalen zon 2
21-12-2014, 15:23
Nej det är mycket mer lax än man har ansjovis. Hittade ett recept i Året Runt som kom ut 4dec.
1kg potatis i tunna stavar 300g kallrökt el gravad lax (jag tog kallrökt) 1 finhackad gul lök 4dl vispgrädde 2dl standardmjölk 2msk finhackad dill (stod persilja i året runt men till lax vill jag ha dill) salt, svartpeppar +ströbröd att strössla över ytan.
Gräddas i nedre delen av ugnen i 200 grader tills potatisen är mjuk (för mig tog det ca 80min). Jag hade aluminiumfolie på delar av tiden för jag ville inte ha den alltför mörk.
Rätt lätt att göra + jag köpte billig kallrökt lax på lidl, hel sida så jag hade ju gott om den varan. Den blev väldigt god, den krämade till sig lite mer tills man tog påfyllning så det är nog bara bra om den får stå nån kvart innan man serverar.
Eva i Skåne
21-12-2014, 15:52
Spännande recept Åsa. Det ska jag testa nån gång, även om det inte blir i jul
Idag ska vi äta morotslåda och ha var sin fiskbit till
Jag steka nötytterfilé och ha stekta morötter och rödvinssås till det hela.
hattstugan
21-12-2014, 16:44
Blir te och smörgås till mig och pojkarna
Natur liv
21-12-2014, 17:54
Falukorv med potatismos.
Natur liv
31-12-2014, 11:07
Nyårsmeny: Rostbiff, rotfruktsgratäng och en sallad.
Eva i Skåne
31-12-2014, 13:58
baconinlindad kalkonfilé fylld med feta och soltorkad tomat, rösti och bea marängsviss
Monarda
31-12-2014, 14:56
Helstekt oxfilé och potatisgratäng. Fantasilöst men gott.
hattstugan
31-12-2014, 16:53
Entrecote, potatisklyftor och bea som sköljs ner med öl
Åsa, mälardalen zon 2
31-12-2014, 21:55
Gratinerad hummer till förrätt, pasta med räksås till varmrätt och torta di limone till efterrätt + mousserande vin från nya zeeland till förrätten och varmrätten och en whisky+ kaffe till efterrätten
hattstugan
01-01-2015, 16:21
Rökt lax, kokt potatis och romsås
Natur liv
01-01-2015, 16:59
Kycklinggratäng med ris.
Monarda
03-01-2015, 20:09
Sista biten av julskinkan blev till en gratäng med broccoli, bacon och ost.
Natur liv
04-01-2015, 19:49
På den näst sista släktträffen den här julen så åt vi potatisgratäng, rostbiff, kyckling och lax. Saffransostkaka till efterrätt.
Idag är det afton och då är det "dopp i grytan" Jul, Nyår och Trettondagsafton alltid "dopp i grytan".
hattstugan
06-01-2015, 15:51
Älgkalops och ris
Natur liv
07-01-2015, 17:22
Kycklingpaj.
hattstugan
11-01-2015, 19:11
Entrecote, potatis och aioli
Natur liv
12-01-2015, 06:35
Älggryta blir det till kvällen. Med champinjoner, kantareller och lingonsylt.
hattstugan
13-01-2015, 17:54
Fläskschnitzel, potatis och stuvad spenat
Natur liv
13-01-2015, 18:57
Rökt lax med sparris.
hattstugan
18-01-2015, 19:55
Spaghetti och köttfärssås på tacofärs
Natur liv
19-01-2015, 05:59
Igår åt vi en gratäng med ugnspannkaka i botten och köttfärssås med ost på toppen.
hattstugan
19-01-2015, 17:53
Pannkaka med sylt och grädde
hattstugan
23-01-2015, 16:57
Raggmunk och stekt fläsk
Natur liv
23-01-2015, 22:07
Lammkorv med hembakt korvbröd.
Elisabeth-Västkustkolonisten
24-01-2015, 13:34
Idag blir det pumpasoppa med en smörgås till. Igår och förrgår var det stekt lever med stekpotatis. Sambon vill ha stekt lök på levern och ja stekte äppelskivor (egentligen skall man blanda det).
Bengalow
24-01-2015, 13:45
Det är ju lördag idag, så det blir lite fest - entrecóte med pommes frittes, aioli, colelslaw och en god rödvin. Först av allt: en god apéritif = Dry Martini. Skål tammejfan!
Coleslaw och Aioli från LIDL är supergott! Har ni inte provat dessa, så gör det! De förvandlar vardagsmat till festmåltid!
Elisabeth-Västkustkolonisten
24-01-2015, 13:57
Jag har varken Martini eller Rödvin hemma
Bengalow
24-01-2015, 14:12
Det hade inte jag heller igår, men det går att skaffa hem...med Dry Martini menar jag en drink, som idag kallas "Classic", alltså Gin och torr, vit Martini (5/1). Den lär ha skapats av Nelson Rockefeller, och han lär, också enligt skrönan, ha druckit badkarsvis av detta. Varför inte njuta medan man lever? Jag har kanske inte så långt kvar, så för mig gäller "carpe diem". Vi försöker att se oss om i världen, njuta av mat och vin, men förstår också, att det inte är alla förunnat - ekonomiskt och/eller fysiskt. Så länge jag kan, så kommer jag att avvisa rullstolen. Snart blir det ryggoperation, och kanske det kan förlänga min njutning av att leva...
Elisabeth-Västkustkolonisten
24-01-2015, 14:52
Jag vet vad dry martini är... man jag tål inte martini eller bättre sagt min mage.
Jag tykcer ochså att man skall njuta av livet så länge man orkar..,,
Rygg Ops ha<r jag flera bakom mig
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|