|
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
malcolm
16-03-2011, 08:24
Skinkstek
hattstugan
16-03-2011, 16:42
Makaroner köttbullar och stekt ägg
merlin68
16-03-2011, 17:02
Kryddiga blandfärs-köttbullar i tomatsås och pasta (gnocci).
sommarhumla
16-03-2011, 17:06
Köttgryta med bönor och ris
Eva i Skåne
16-03-2011, 18:14
korv stroganoff med ris och rivna morötter. (Det blev korv två dagar i följd, vi som nästan aldrig har korv längre, men igår var det kryddiga korvar och det kan man ju knappast skylla falukorv för så skillnad var det)
Elisabeth-Västkustkolonisten
16-03-2011, 18:34
Stekt torsk men potatismos (hemgjort så klart) och kokt blomkål
Eva-Helene
16-03-2011, 18:40
Tänkte göra köttbullar...men dom bidde platta och stora  . Guben skar en massa lök som jag steker i smör och glaserar med några gryn socker. Till det kokt potatis. Lite grönt lär väl wokas till också...
Aqvakul
16-03-2011, 20:18
Asiatisk hämtmat...
sommarhumla
17-03-2011, 17:57
Plättar
hattstugan
17-03-2011, 18:02
Köttbullar i Gräddsås och kokt potatis
Köttfärssås med makaroner och grönsaker till.
merlin68
17-03-2011, 18:13
Pastasallad med tonfisk:)
Överbölingen
17-03-2011, 18:39
Ingefärskryddad fläskkotlett med rotsaksmos och för min del en klick äppelmos uppepå. Om en stund åker vi till Böle med en skuttande tom släpvagn bakaför.
smuleborg
17-03-2011, 18:45
Ingenting, gitter inte.
Till lunch vart det pasta med (ja vad var det?) en slags sås på lunchrestaurang. Jag sätter inte min fot där mer.
Meriona
18-03-2011, 13:08
Funderar på vad räkorna kostar idag?
malcolm
18-03-2011, 15:17
Hämtpizza
Tänkte lyxa till det med en räkmacka och ett glas vitt i kväll.
Samma som Malcolm
Middagen är avklarad isamband med skidor på TV, det blev hämtmat. Nu hoppas jag att det blir något gott till kvällen.
*Stintan*
18-03-2011, 18:01
Ska frossa i mig en räkmacka lite senare.
merlin68
18-03-2011, 18:33
CITAT (*Stintan* @ 18-03-2011, 18:01)  Ska frossa i mig en räkmacka lite senare. Får jag komma förbi på en kvällsmacka Stintan  ? Jag älskar räkmacka mumelimums Har blev det vegetarisk nudelwok och senare i kväll smördegsgifflar med sylt:)
Eva i Skåne
18-03-2011, 18:47
Idag var det bekvämt. Rester från tre dagar och jag tror vi alla tre åt av den middagen vi tyckt bäst om under veckan.
hattstugan
18-03-2011, 18:57
Fiskgratäng från frysen (rest från tidigare mao)
Aqvakul
18-03-2011, 19:00
Benfri kalvkotlett, sparris, bearnaissås, pommes och sallad..
Laxpudding, skirat smör och rivna morötter.
/A
Laxfilé och potatismos till lunch. Middag = önskerätt ... Raggmunkar m bacon och lingonsylt.
Idag blev det Pasta med lövbiff och senap . Har lagat det flera gånger, det är så vansinnigt gott!
CITAT (Bee @ 18-03-2011, 22:46)  Idag blev det Pasta med lövbiff och senap . Har lagat det flera gånger, det är så vansinnigt gott! Tack för tipset ... jag har ett par kg lövbiff i frysen. Bra med variation till det man lagar av gammal vana.
Överbölingen
18-03-2011, 23:47
Hustrun gjorde en sagolik gryta på älgskav av bog kryddat med citron och balancerad med peanbutbutter. Med jasminris. Gotti gotti.
Här blev det Älgfärsbiff med ungstekt klyftpotatis och Kantarellsås(egenplockade)
Jag ser att det är flera som äter vilt, det gör inte jag så ofta men idag blir det älgryggbiff som gästerna tar med sig hit. Tänkte helsteka den i ugnen men kryddning???? Salt o peppar enbart kanske? Till tror jag det blir svarttrumpetsås kokta grönsaker o potatis av något slag...kokt mandelpotatis eller hasselback...flädergele och syltade trattkantareller...vad tror ni om det? Läste någonstan att man kunde ha enbärssmör till, har någon gjort det? Efterrätt har jag gjort kanelpannacotta som står i kylen redan.
merlin68
19-03-2011, 16:21
Ikväll blir det souvlaki med rosmarinkryddade klyftpotatis, tsatsiki och grekisk salad. Melon och ost blir det senare på kvällen.
Meriona
19-03-2011, 17:34
Idag blev det lax som lagade sig själv i ugnen. Mycket bekvämt. Imorgon blir det nog kyckling som får laga sig själv.
malcolm
19-03-2011, 18:06
Kyckling i lergryta, ris och sås av skyn till + broccoli
Aqvakul
19-03-2011, 19:17
Ingen fin middag idag: Jag hjälpte svärsonen att snickra ett altantak och det fick bli hämtpizza - men allt går ner när man är hungrig...
Rökt lax med dillstuvad potatis, och en grönsallad därtill.
hattstugan
19-03-2011, 20:22
Fick en jättegod Kyckling i ugn med ris hos min kompis
Biggan_
19-03-2011, 21:48
Grillade kycklingklubbor och Ceasarsallad blev det idag.
Makaroner med pastasås- jag brukar veva ihop av det jag har hemma, det brukar bli helt OK. Hela frysen, kylen och skafferiet är fullt av varor - sambon säger att vi inte har något att laga mat av  Lite fantasilöst tycker en som sällan använder recpet..
Här blev det hemlagad fiskgratäng på fryst torskblock, räk- och dillsås, potatismos. Helt ok.
I dag blev det Makaroner och stekt falukorv mums  I morgon blir det gammal hederlig svensk söndagstek med potatis och grönsaker.
Sjömansbiff ... sååå jämrans gott så jag åt mig övermätt.
merlin68
20-03-2011, 18:37
Det blev ostfyllda tortellini i grönsaksbuljong med hackade morötter och bladselleri. Riven parmesanost till.
malcolm
20-03-2011, 19:01
Middag avklarad, det blev fläskfilé, hasselbackspotatis o. broccoli.
CITAT (malcolm @ 20-03-2011, 19:01)  Middag avklarad, det blev fläskfilé, hasselbackspotatis o. broccoli. Milde så gott det låter! Hasselbackspotatis..... mmmm. Här blev det Helstekt fläskytterfile (vad är det egentligen för bit av nassen?) med ugnsstekt klyftpotatis och morötter, lättkokt blomkål och broccoli, ärter och en himmelsk sås. Tips: på just fläskkött passar det finfint med en gnutta (och då menar jag en liten gnutta!) kanel förutom salt och peppar. På ngt sätt förstärks smakerna av kanelen. Och såsen sen, ja, den blir himmelskt god. Man kan undra om kanel är naturens egen glutamat.
smuleborg
20-03-2011, 20:44
Värmde på gårdagens Boeuf Bourguignon. Jättegott, men jag har gjort godare. Funderar på vad som hände.
Till lunch vart det potatisomelett, med en tomatsallad bredvid.
Och till helgerna finns tid för frukost, idag havregrynsgröt med en klick hemgjord äppelmos och mjölk. Hade slut på russin, jag brukar ha i en näve mot slutet (och då ingen äppelmos eller sylt).
Anki på Öland
20-03-2011, 21:02
Gravad lax och grädd- och creme fraishestuvad zuchini.
Eva i Skåne
20-03-2011, 21:21
skinksnitzel med rösti, pepparsås och gröna ärter.
fastlagsbulle till fikat efteråt
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|