Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
tomas99
Mörtbullar med dillsås och potatis.
zissi
CITAT (tomas99 @ 22-02-2014, 19:54) *
Mörtbullar med dillsås och potatis.

Är det som det låter, fiskbullar...eller?
tomas99
CITAT (zissi @ 22-02-2014, 20:39) *
Är det som det låter, fiskbullar...eller?


Ja mört som är fångad under vintern, filead och körs i mixern. Forma till fiskbullar kokas, mycket gott.
gunsta
Jag har också ätit mörtbullar - mycket gott kan jag intyga, men det var några år sedan - idag åt jag grekisk mat på en likaledes grekisk restaurang. En tallrik med lite olika smaker.
Monarda
Jag har väldigt svårt att tänka mig att äta mört sick.gif Dom som pappa fick i sina nät kokades till grisarna.

I dag blev det pulled pork, igen.

gunsta
CITAT (Monarda @ 23-02-2014, 18:37) *
Jag har väldigt svårt att tänka mig att äta mört sick.gif Dom som pappa fick i sina nät kokades till grisarna.

I dag blev det pulled pork, igen.


Inte alls tokigt Monarda - riktigt gott faktiskt med mörtbullar. Jag menar - inkokt braxen med dillmajonnäs som är så gott. Apropå fisk så blir det rökt fisk i kväll - tror det är en forell/öring ... någon sorts laxfisk i vart fall.
Eva i Skåne
Te, knäckebröd och ägg ikväll
hattstugan

Tacos
Natur liv
Crepes och semmelbulle till efterrätt. Det finns ingen grädde eller mandelmassa hemma, men det är gott ändå.
Klint
Mörtbullar...nej det låter inte som mat för mej, gjorde pulled pork i lördags men nä vi blev inte förtjusta i det heller!
Nu har jag ingen inspiration alls, pannkaka kanske?
malcolm
Entrecote med klyftpotatis och ungnsstekta rotfrukter.
Eva i Skåne
Åt för många mackor i middags så nu är jag inte hungrig. Det blir nog te och nån kex framför tvn senare ikväll


------

Det blev ändå middag smile.gif Maken gjorde en pizza och det luktade oemotståndligt biggrin.gif
Monarda
CITAT (Klint @ 24-02-2014, 14:41) *
Mörtbullar...nej det låter inte som mat för mej, gjorde pulled pork i lördags men nä vi blev inte förtjusta i det heller!
Nu har jag ingen inspiration alls, pannkaka kanske?


Det var synd Klint men det finns ju så många recept, du kanske ska prova ett annat. Efter att ha lyssnat på professor Charlotte Erlanson-Albertsson i gårdagens "Malou efter tio" kommer jag att fortsätta med den här matlagningsmetoden i mesta möjliga mån när det gäller kött. Hon förklarade att det här är det absolut nyttigaste sättet att äta kött. I och med att det tillagats så länge bryts det ner snabbt och ligger inte kvar i tjocktarmen och utvecklar dom kvävehaltiga ämnen som i värsta fall kan ge upphov till cancer.
hattstugan

Kokt ägg, avocado och tomater med majonnäs! Te och ostmacka
zissi
Ska ta ut en jättemaffig fläskpannkaka från ugnen strax. (Gjorde ett nytt recept med 6 ägg och 8 dl mjölk i).
Klint
Kasslerwok med massa grönsaker o ris,
malcolm
Det lutar åt hamburgare med bröd
hattstugan

Yoghurt med kanel och Cornflakes! Te och salami mackor
Natur liv
Risotto. Sådan där krämig variant med champinjoner och lök. Vegetarisk typ.
zissi
CITAT (Natur liv @ 27-02-2014, 22:20) *
Risotto. Sådan där krämig variant med champinjoner och lök. Vegetarisk typ.

Har aldrig gjort risotto. Verkar svårt.
Natur liv
CITAT (zissi @ 27-02-2014, 22:43) *
Har aldrig gjort risotto. Verkar svårt.


Hur enkelt som helst. Bara du har kraft i armarna att röra hela tiden. Så blir det gott också. Fräs lök och ris i olivolja. Tillsätt vitt vin. När det är torrt så tillsätter du buljongvatten allteftersom. Lite i taget. Du kan tillsätta champinjoner, kantareller, majs, broccoli eller vilka grönsaker som helst. När allt är inkokt i långsam takt kan du röra ned riven ost, gärna västerbotten eller annan smakrik ost. Bon apetit!
Biggan_
Bruna bönor och stekt fläsk blir det idag tror jag.
Eva i Skåne
rullader med senap och brieost i. Frysta grönsaker och ris till det.
hattstugan

Kebab till mig och dottern. Pizza till barnbarnen
hattstugan

Ägg och baconsås med ris
Natur liv
Kasslergratäng med ananas, paprika och purjolök. Pasta till.
hattstugan

Te och ostmacka
Uggi
Igår var det potatismos och stekt strömming, jag åt alldeles för mycket.
malcolm
Repris från igår, köttfärssås men nykokt spagetti.
hattstugan

Fläskkött och grönsaker
malcolm
Blir lövbiff istället, sonen åt upp köttfärssåsen till lunch.
Elisabeth-Västkustkolonisten
Här blir det också repris från igår. Gjorde igår pannbiffar så att det räcker idag också.
Biggan_
Bigat, potatis, rödbetor och grädde blir det idag. Lätt och gott!
Elisabeth-Västkustkolonisten
CITAT (Biggan_ @ 07-03-2014, 13:03) *
Bigat, potatis, rödbetor och grädde blir det idag. Lätt och gott!


vad är bigat?
Biggan_
CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 07-03-2014, 13:39) *
vad är bigat?


Kalvaladåb eller kalvsylta kan man också säga.
Monarda
Pulled beef gjord på rostbiff.
hattstugan

Potatis, stuvad spenat och prinskorv
Biggan_
Fläskkotlett med wokade grönsaker.
Natur liv
Igår blev det soppa till middag. Riktigt smakrik, med creme fraiche till.
hattstugan

Stekt ägg, potatis och prinskorv från igår!
gunsta
Man lär sig nya saker ständigt och jämt - bigat var nytt - och kalvsylta äter jag mer än gärna smile.gif

Idag är det tisdag och då äter vi soppa - spenatsoppa i kväll + bröd som jag bakat m ost. I soppan pilsnerkorv och kycklingkorv - tvenne rester.
hattstugan

Tacos
hattstugan

Rökt kalkon, potatis och svampsås
hattstugan

Ingen middag idag! Gårdagens var paltbröd med vitsås och stekt fläsk så jag står mig idag med!
Eva i Skåne
nötfärsgryta med purjo och curry, pasta till
malcolm
Hämtpizza, Calzone för min del.
gunsta
(Paltbröd, vit sås och stekt fläsk - åt Hattstugan - himmelskt gott - måste göra det någon dag) - I kväll åt vi lutfisk och vit sås - mycket gott.
hattstugan

Te och ostmackor
gunsta
Dagens konstigaste. Havregrynsgröt, kall rest av lutfisk + salt, rest av laxsoppa + en 'hårding' med Kalles. Och så några nötter.

PS: Jag har alltid gillat kall lutfisk utan något till, även som lill-liten - antar att det är konsistensen som drar.
Natur liv
Idag blir det kycklinggratäng till lunch och soppa till middag. Allt färdiglagat från den medhavda frysväskan. Det är skönt att ha matlådor med till torpet när det fortfarande är mycket snö. Fast jag vill nog grilla imorgon, för vårvindarna har kommit tillbaka.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon