Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
gunsta
Idag ska det bli 'sensommar-nostalgi' till middag - sent i augusti varje år brukar vi bo på ett trevligt hotell som heter Höga Kusten - där har dom i alla år (utom förra året) serverat stekt fjällröding m messmörsås, lingon och stekta champinjoner - så det ska jag laga i kväll - glass och blåbär som på-mat.
hattstugan

Naturell yoghurt och flingor!
Lokan
Långkok på högrev och potatis
Alvina
Inbakad korv i smördeg, potatismos och vitkålssallad.
Alvina
Schnitzel, grönpepparsås, potatiskroketter och sallad. Efterrätt blir grillad ananas med kanel och mango-passionsfrukt-sorbet smile.gif.
Natur liv
Här pågår mycket matlagning, men jag tror att jag har bestämt mig för att vi äter kyckling med pasta och currysås ikväll. Den burgundiska grytan (som görs i slowcoockern) hinner inte bli klar, så den spar vi till en annan dag.
Elisabeth-Västkustkolonisten
Surkål, rökt fläsk kokt i den och så lite potatis till
gunsta
Surkål är mycket gott - måste komma ihåg att köpa. Och en slowcoocker funderar jag på - kanske - Natur liv tycks ju gilla den.

Själv ska jag frambringa en Tullgarnspaj - längesedan vi åt den.
Elisabeth-Västkustkolonisten
CITAT (gunsta @ 31-01-2014, 15:10) *
Surkål är mycket gott - måste komma ihåg att köpa. Och en slowcoocker funderar jag på - kanske - Natur liv tycks ju gilla den.

Själv ska jag frambringa en Tullgarnspaj - längesedan vi åt den.


Gunsta när jag lagar/kokar surkål så fräser jag den först i lite smör. Sen häller jag på kokande vatten och tillsätter kummin.

En bit rökt kött/fläsk skall alltid kokar med för det ger smak åt det hela.
Till slut lite redning i.

Vi köper alltid dom alupåsar med surkål i Tyskland för en stor burk är för mycket för oss.
gunsta
CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 31-01-2014, 16:05) *
Gunsta när jag lagar/kokar surkål så fräser jag den först i lite smör. Sen häller jag på kokande vatten och tillsätter kummin.

En bit rökt kött/fläsk skall alltid kokar med för det ger smak åt det hela.
Till slut lite redning i.

Vi köper alltid dom alupåsar med surkål i Tyskland för en stor burk är för mycket för oss.


Tack för tipset Elisabeth - jag ska komma ihåg det när jag köper surkål härnäst. Vi hade en affär här i stan som sålde ryska specialiteter bl a färsk surkål - den surkålen var gjord i Tyskland. Otroligt god - jag brukade använda surkålen som pålägg på knäckebröd. Tyvärr är affären nerlagd - den bar sig väl inte.
Biggan_
Rester från i onsdags! Fläskfilégryta och ugnsbakade rotsaker. Sallad till.
zissi
Härligt med så goda rester Biggan!

Vi hade kokt sej idag men tyckte den luktade lite konstigt. Det är länge sen vi hade sej så vi kanske bara inte gillar smaken. Vi blev inte sjuka som tur var, så dålig var den nog inte.
Biggan_
CITAT (zissi @ 31-01-2014, 20:00) *
Härligt med så goda rester Biggan!

Vanligtvis har jag inte så goda rester, men jag hade en väninna på besök i onsdags, och jag har en förmåga att laga för mycket mat när jag får gäster.
Jag är alltid rädd att det inte skall räcka, men nästan alltid blir det massor över. yes.gif
Eva i Skåne
Köpte en form av fryst paj på Lidl idag. Inte vad jag egentligen kallar paj.
Sen såg ut som en jättestor snurra (snäcka) och var nog gjord av filodeg och fylld med fetaost. Spännande med en sallad till. Gott.
Uggi
I dag blir det kålpudding tummenupp.gif vi får även ett barnbarn 27 år till middagen, sedan skall han installera en ny dator till mig.
malcolm
Kyckling i lergryta m. ris är planerat.
Alvina
Italienska köttbullar i tomatsås och pasta. Ingen efterrätt för vi har köpt snacks inför tv-kvällen (nya avsnitt av Sherlock tummenupp.gif ).
hattstugan

Kyckling i currysås och spaghetti
gunsta
Idag är det resternas förlovade dag - lunch gratinerade endiver m julskinka + gratinerad fänkål = rester från igår. I kväll Tullgarns-paj = rest från i fredags. Lutfisk var annars planerat men det den får anstå.
Biggan_
Lasagne och sallad.
Alvina
Rester från gårdagen, mackor och fruktsallad med lättvispad vaniljgrädde smile.gif.
Uggi
Potatis över från i går så det blir stekt potatis ägg och bacon, helt OK.
gunsta
Det absolut sista på julskinkan (fryst) + kokt blomkål eller skinksås till - är inte helt säker. Marknadsmunk som sötsak och så till kvällen havregrynsgröt + ordentlig smörgås.
Eva i Skåne
Ikväll ska vi ha bakpotatis med gorgonzola och lite annan röra till
hattstugan

Pasta med sås på lax och purjo
malcolm
kycklingklubbor från frysen.
Monarda
Tomatsoppa
Alvina
Moussaka smile.gif
zissi
Haft en dålig dag så det blev pasta som var kvar sen i går. En rå morot till. Blev mätt i alla fall.
Eva i Skåne
Åh Alvina, moussaka som är så gott! Mums

Här är det te- och knäckebrödsdag, men jag förgyllde knäckebrödet med ett ägg ikväll smile.gif
gunsta
Fiskdag idag - fiskgratäng till lunch och laxsoppa till kvällsmat.
Monarda
Kycklingfilé i ugn med pepparrotscreme
Elisabeth-Västkustkolonisten
Vi hade också fisk igår. Stekt vitling (hel) med rotfruktsmos.
hattstugan

Potatismos, köttbullar och stekt ägg
gunsta
Lunch: fläskkorv och potatismos - middag rest fr igår d v s laxsoppa och bröd.
Biggan_
Wokade grönsaker och bacon.
Eva i Skåne
Igår bjöd jag mina väninnor på ostpaj med grönsallad och lite rött att dricka
maräng-hallontårta och en mozartkula till kaffet/teet

Idag ska vi fira av två pensionärer på jobb och det blir på en restaurang som har hamburgare som specialitet så en sådan blir det.
Elisabeth-Västkustkolonisten
Jag har ingen aaaaning om vad det skall bli idag
Klint
Igår stekt pot.ägg o bacon
Idag kokt korv m.bröd alt.köttsoppa.
Biggan_
Fläskpannkaka med lingon.
gunsta
Oj fläskpannkaka som är så gott - en katt som vi hade, GK hette han - var också mycket förtjust i det smile.gif

För egen del i kväll, småplock bl a kokta rödbetor + feta + bröd + sallad + musslor + grönsaker + annan ost + päron ... lite så.
hattstugan

Blir nog ingen middag efter en lunchlåda med stekta nudlar och kyckling!
Monarda
Tonfisksallad med fetaost och foccacia som just nu står i ugnen och doftar.
malcolm
Har inte råd med middag, skall rota lite i frysen tills imorgon.
Eva i Skåne
fläskfilé med spenatröra och pasta
Natur liv
Pasta med köttfärssås till lunch idag.
Elisabeth-Västkustkolonisten
Har en hel kvar från igår och då var det Schinkennudel. Man stekar skinka (eller också falukorv som vi gör) och lök och sedan in med pasta och kryddor.

Nu gjorde jag pannbiffar och en god sås och så tar vi resten av igår till. Skinkan och korven lyser ändå med sin frånvaro ovh bara pastan är kvar. Gubben går en runda i köket på kvällen... a0a.gif
hattstugan

Grekiska färsbiffar från frysen! Vad det blir till vet jag inte än!
Monarda
Halstrad röding, kokt potatis och tzatziki.
gunsta
Köpte en rökt sik på Distingsmarknaden i måndags - den får det bli + en kall sås och sparris och blandad sallad.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon