|
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
Eva i Skåne
15-03-2013, 11:11
Igår hade vi en sån där minismörgåstårta till "middag" och banoffeepaj till dessert. Maken fyllde år så vi äta nåt lite extragott
Just nu känner jag doften av Stinas kyckling i ugnen. Mums
malcolm
15-03-2013, 13:59
Kyckling här också fast i lergryta.
Elisabeth-Västkustkolonisten
15-03-2013, 14:17
CITAT (malcolm @ 15-03-2013, 13:59)  Kyckling här också fast i lergryta. Kyckling i lergryta är mycket godare än Stinas kyckling....
Panerad torsk och nån form av potatis, grönsaker och sås till det. Exakt vad vet jag inte än.
59:- kilot för färsk torskfilé. Förmodligen utan häst  Varför ens köpa fryst fisk? Och för den delen köpa brödsmulor med fisk?
Jubbe063
15-03-2013, 16:59
Blodpalt
Eva i Skåne
16-03-2013, 17:48
julskinka!!! med stekt äpple och potatismos
Riktigt nykommet och helt bortglömt att vi stoppat en bit av skinkan i frysen i stugan.
Elisabeth-Västkustkolonisten
16-03-2013, 17:54
Vi hade helstekt kottletrad med god sås och knödel och sallad till. Och det bästa av det, det räcker för imorgon också
Åsa, mälardalen zon 2
16-03-2013, 17:54
Lasagne med kallrökt lax och räkor, står i ugnen just nu och till det blir det ett glas blekt rosevin
2 kycklinghalvor på en bädd av citronklyfta, vitlök, färsk ingefära, lök, tomater, potatis, morötter i lergryta...förstås.
Frugan städade och såg på begravning på TV och jag var i slalombacken så det blev att hämta hamburgare på Sibylla.
hattstugan
16-03-2013, 18:49
Fläskkotlett med morot,potatis och lök i ugn med massor av timjan!
Stekt fläskkarré med salviasmör. Ljummen potatissallad med olivolja, äpplecidervinäger, gräslök och rädisor. Sallad på isbergssallad, gurka, tomat, rädisor och tomat även där olivolja och äpplecidervinäger. Tzatziki till det.
Nä jag längtar inte alls efter sommarens grillningar ....
Monarda
17-03-2013, 10:29
Grannen grillade ute i snön för ett par veckor sedan, luktade himla gott. Om man blundade kunde man tro att det var sommar igen.
Idag blir det ugnsstekt lax med hummersås och knaperstekt bacon. Maken och jag bestämde oss för att inte veckohandla denna gång utan äta av det som ligger och skramlar i frysen. Dumt att bara handla nytt och knöka in och till slut hittar man något odefinierbart längst in som hamnar i soppåsen. Nu ska det bli ordning på torpet!
malcolm
17-03-2013, 14:49
Spagetti och köttfärssås.
Jag ska laga saffransfisk till middag - till dessert vet jag inte riktigt vad det blir ... ost och frukt kanske.
Biggan_
17-03-2013, 20:36
Det blev en sallad med skinka och gorgonzola. Sprödvärmd vitlöksbaguette till.
Aqvakul
17-03-2013, 21:10
Efter ryggbiff både fredag och lördag, satt kvällens köttfärslimpa perfekt....
Idag blir det en mustig gryta och till det pressad potatis
Biggan_
19-03-2013, 20:59
Korv, potatismos och en sallad till. Nu sitter jag och pillar i mej en ask blåbär som efterrätt!
hattstugan
19-03-2013, 21:34
Middag blidde det ingen! Men en god lunch med kokt fisk och äggsås
malcolm
20-03-2013, 09:11
Chili con carne
Eva i Skåne
20-03-2013, 12:48
Igår: köttbullar, potatisbullar, gräddfil, lingon och färska grönsaker Idag: räkpaj och färska grönsaker
Biggan_
20-03-2013, 13:50
Det känns som det skulle sitta bra med soppa idag, tror jag! [attachment=75492:laga_mat.jpg]
hattstugan
20-03-2013, 17:03
Hemlagat potatismos och korv
Aqvakul
20-03-2013, 20:05
tacos
Goda rester från igår kväll plus grillkorv och vitlöksbaguette.
Anki på Öland
20-03-2013, 21:28
Kotlettspill (fast det var en hel fläskkotlett som var väldigt snett skuret) och stekt strimlad vitkål i grädde med grönmögelost.
Eva i Skåne
21-03-2013, 15:50
pasta och köttfärssås
Idag åkte sista biten av julskinkan fram ur frysen - ska göra Ninas Kinagryta på den (ett recept från radioprogrammet Meny).
Köttfärsgulasch med potatis blir det här.
hattstugan
21-03-2013, 17:30
Kotlettspill och potatismos!!
Aqvakul
21-03-2013, 17:47
småländska isterband, skånsk potatis och inlagda rödbetor
Potatis,äggsås och kokt torsk
Biggan_
21-03-2013, 19:51
Ett par rejäla räkmackor blev det idag.
Anki på Öland
21-03-2013, 20:36
Hemmagjord fisk- och skaldjurssoppa
Idag blir det nostalgimat - ett kycklingrecept från kokboken till vår första mikro - där finns det en recept på kyckling med druvor och mandelspån i vinsås - ganska gott brukar det bli. Sen blir det kaffe och ett litet glas 43 som dessert.
Eva i Skåne
23-03-2013, 17:46
Det låter intressant Gunsta! Kan du inte lägga ut det i recepttråden?
Här ska det bli fiskgryta.
Igår gjorde jag pizza av hönökaka med rester av köttfärssås och ost över. Snabbt och gott.
Anki på Öland
23-03-2013, 19:54
Kokt fläsklägg med blomkålsmos.
malcolm
24-03-2013, 12:07
Laxfilé med gräddstuvad bladspenat.
Eva i Skåne
24-03-2013, 13:53
Tror det blir repris på fredagens pizzavariant. Hönökaka med köttfärssås (bra när man gör stor portion  )
Elisabeth-Västkustkolonisten
24-03-2013, 15:11
Här blir det idag zigenarkotlett (får man säga så? om inte va<d skall man säga då? ) med en speciell pasta och sallad.
Igår var det stekt potatis med entrecote och bara lite uppskurna grönsaker (tomat-gurka- paprika)
Jubbe063
24-03-2013, 16:03
Surkål, köttfärs och ägg
Elisabeth-Västkustkolonisten
24-03-2013, 16:09
CITAT (Jubbe063 @ 24-03-2013, 16:03)  Surkål, köttfärs och ägg Vi åt surkål i förrgår men inte i en sådan kobpination som du. Jag är ju va<n med surkål hemmifrån men inte sambon. Men allt kan man lära sig.... Jubbe har du någon gång testat att koka surkål med rökt fläsk? Så gör man i alla< fall på kontinenten. Gärna lite kokt potatis till
Jubbe063
24-03-2013, 16:20
CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 24-03-2013, 16:09)  Vi åt surkål i förrgår men inte i en sådan kobpination som du. Jag är ju va<n med surkål hemmifrån men inte sambon. Men allt kan man lära sig....
Jubbe har du någon gång testat att koka surkål med rökt fläsk? Så gör man i alla< fall på kontinenten. Gärna lite kokt potatis till Jag äter nog rå surkål och andra former av mjölksyrade grönsaker 5-6 dagar i veckan. Skulle det inte passa som tillbehör till maten så äter jag det som förrätt :-) Huj så hemskt med kokt surkål. Har testat ett par gånger men det är inget för mig.
Elisabeth-Västkustkolonisten
24-03-2013, 18:12
CITAT (Jubbe063 @ 24-03-2013, 16:20)  Jag äter nog rå surkål och andra former av mjölksyrade grönsaker 5-6 dagar i veckan. Skulle det inte passa som tillbehör till maten så äter jag det som förrätt :-)
Huj så hemskt med kokt surkål. Har testat ett par gånger men det är inget för mig. Jubbe nu vet ja ju inte hur mycket du kan om surkål. Jag är uppvuxen med den. Men här ett recet von Mannerström (om du nu tror att han kan laga mat?) http://www.recept.nu/leif_mannerstrom_cris..._med_tillbehor/
Jubbe063
24-03-2013, 18:17
CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 24-03-2013, 18:12)  Jubbe nu vet ja ju inte hur mycket du kan om surkål. Jag är uppvuxen med den. Men här ett recet von Mannerström (om du nu tror att han kan laga mat?) http://www.recept.nu/leif_mannerstrom_cris..._med_tillbehor/receptet såg intressant ut. Säkert gott i övrigt, men det är just kokt surkål jag inte kan med oavsett hur man kokar den. Äter den rå bara ;-)
hattstugan
25-03-2013, 18:56
Köttbullar, potatis och gräddkokt spenat
malcolm
25-03-2013, 20:53
Kalops på burk och makaroner
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|