Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
malcolm
entrecote
gunsta
Kina-mat från restaurangen en bit bort.
hattstugan

Korv, rödbetssallad och potatis
Anki på Öland
Stekt lax och wokade grönsaker.
Biggan_
Fläskfilé med gorgonzolasås. Mums!
hattstugan

Mexicanska Creps men Ostcreme fraiche!
Tikka
Julskinka på vörtbröd o jul öl.
Aqvakul
Gravlaxcanapé, oxfilé och potatisgratäng, chokladmousse, Côte de Rhone
Motti
Julbord med egengjord skinka rödbetsallad kokt älgkött gravad lax köttbullar hembakat bröd Doppegryta och snapps Mumma sill mm . santa.gif Ungefär samma på Juldagen då är vi 15 pers här smile.gif
gunsta
Vi provade sillen i kväll - god och godast var vår enkla 'ryssill'- god potatisrätt med provsmakning av skinkan - som jag griljerade med ett recept som jag tagit här på odla, honungsgriljerad. God skinka.
omk
Det märks, här i tråden, att de flesta ätit samma saker. Inga nya inlägg sen 23/12 ... biggrin.gif

Idag åt jag starkt kryddad köttfärsgryta. Har faktiskt bara ätit grönkål/långkål samt köttbullar som "julmat". Jo, lite sill också ! Och julmust !
Grabbarna (dvs make o son) var bortbjudna på julafton, så de fick sitt julmatsbehov stillat där.

På lördag, ska en arbetskamrat bjuda mig på renskav med trattkantareller och rårörda lingon. Ser fram emot det !!
Ska återgälda en helg framöver; tror att det blir baconlindad torsk då ...
Motti
Jo vi är nog ganska lika i mathållningen rolleyes.gif I dag åt vi Lassange !
I morgon kväll ska vi prova vår nya fritös som vi köppte i julklapp till oss ,då blir det bla friterad aubergin och lite annat smått och gott .
Aqvakul
Helstekt rostbiff och potatisgratäng med päron och gorgonzola
Eva i Skåne
Igår åt vi upp den varmrökta laxen. Denna gången med kokt potatis till så det blev en "riktig" middag.

Skönt att ha slut på småplocket nu, men det har varit bekväma dagar när det bara varit att plocka vad man kände för och värma.
Natur liv
Visst har det varit bekvämt med färdiglagad mat i mellandagarna. Idag äter vi upp de sista resterna av julköttbullar, potatis och rödbetssallad. Jag gjorde rödbetssalladen själv. Först tyckte jag att den blev frän av all majonnäs, men nu gillar jag den.
Eva i Skåne
Vår (min mammas) hemmagjorda rödbetssallad, som är ett måste till jul, är enbart blandad med vispgrädde whistling.gif Den skiljer sig ganska mycket från köpt rödbetssallad som innehåller en massa majonäs och ev annat klet. Den med grädde känns inte lika "fettig", men det är ju ett självbedrägeri. God är den i alla fall - en gång om året.
Elisabeth-Västkustkolonisten
Och varför köper man alltid för mycket innan helgen? Jag tycker att det fortfarande finns för mycket i kylskåpet.
Eva i Skåne
Ja Elisabeth, du har rätt. Trots att man säger att man ska dra ner på maten varje jul så hamnar det en hel del onödigt i kylen
hattstugan

Köttbullar i gräddsky med kokt potatis och morot och vitt vin till!
gunsta
Allt gick i julens tecken, lunch köttbullar och sillsallad (rea på konsum 10 kr för 4 hg) - kvällsmat enl julklappsboken, ett recept från Provence med kokta endiver lindade med kokt skinka (julskinkan) överhällda med god ostsås och gratinerade - har gjort det förr - mycket gott med bl a bröd och andra tillbehör.
Motti
Oj Gunsta :)nu hängde jag knapp med där giggle.gif men jag förstår att du åt gott smile.gif Mycket köpemat då ?inte min grej men man gör som man finner bäst ,huvudsaken är att man mår väl thanks.gif
Aqvakul
Fredagen bjöd på Jansson med sedvanliga tillbehör...
hattstugan

Stekt laxfile, gräddig spenat och potatis!
gunsta
Lunch - kylskåpsrester. sill och sillsallad - till kvällsmat lammfärsbiffar (ovanliogt goda) - glass och kaffe och likör.
omk
CITAT (omk @ 27-12-2012, 23:16) *
På lördag, ska en arbetskamrat bjuda mig på renskav med trattkantareller och rårörda lingon. Ser fram emot det !!
Ska återgälda en helg framöver; tror att det blir baconlindad torsk då ...

Oh, så gott det var .... Lent hemmagjort potatismos och syrliga lingon till. MUMS !!

Eftersom det blev kvar av moset (han hade gjort jätteportioner !), så ska jag redan idag, söndag, fixa mina baconlindade torskryggar. Gröna-ärtor-mix med creme fraiche och lite vitlök till det. Och så moset, som blev över.

Ser fram emot det också ... rolleyes.gif
Monarda
Bakad potatis med bacon, vitlökssmör, ishavssallad och hackad röd lök.
malcolm
Känner mig fortfarande sjuk och eländig så det blir nog micromat för mig ikväll igen, har levt på sådant sedan i julas fast sonen kanske överraskar mig med något men det håller jag för högst osannorlikt.
hattstugan

Pastagratäng med ostcreme fraiche och en kall öl!
Motti
Här blev det älgkalvfärsbiffar med ungstekt Sparrispotatis och stekta kantareller !
Aqvakul
Sniglar i vitlök, lammracks, potatisklyftor m aioli, vitt vin, St Agur, Tiramisuglass och espresso..
Eva i Skåne
morotslåda och julskinka
omk
CITAT (omk @ 30-12-2012, 01:13) *
... fixa mina baconlindade torskryggar. Gröna-ärtor-mix med creme fraiche och lite vitlök till det. Och så moset, som blev över.

Milde himmel, vad gott det blev !!

Kan verkligen rekommendera ärt-mixen !
2-3 dl kokta gröna ärtor mixas med 2-3 msk creme fraiche, knappt 1 dl gräslök, 1 pressad vitlöksklyfta, salt o vitpeppar.
gunsta
CITAT (omk @ 30-12-2012, 23:29) *
Milde himmel, vad gott det blev !!

Kan verkligen rekommendera ärt-mixen !
2-3 dl kokta gröna ärtor mixas med 2-3 msk creme fraiche, knappt 1 dl gräslök, 1 pressad vitlöksklyfta, salt o vitpeppar.


Det ska jag lägga på minnet
malcolm
Räkcocktail med vitlöksbaugette till förrätt, oxfilé med bakad potatis och räksallad till varmrätt, citronfromage till efterrätt. Så är det planerat i alla fall, får se hur mycket jag orkar laga.
Natur liv
Till kvällen blir det baconlindade kycklingfiléer med italiensk sallad. Det ska bli spännande att prova mozarella i salladen. Just nu steker sambon pannkakor för fullt, så att vi kan få crepes imorgon ... hoppas att någon går sönder ...
Eva i Skåne
CITAT (malcolm @ 31-12-2012, 14:00) *
Räkcocktail med vitlöksbaugette till förrätt, oxfilé med bakad potatis och räksallad till varmrätt, citronfromage till efterrätt. Så är det planerat i alla fall, får se hur mycket jag orkar laga.


Citronfromage är så gott Malcolm! Det hade jag kunna tänka mig, men har inte handlat till det. Får göra det nån annan dag.
omk
Vi har, precis nyligen, proppat i oss Bullens pilsnerkorv x flera. Känns inte som om man ens vill tänka på mat, men nåt blir det nog ...

Har förberett Eva i Skånes skaldjurslasagne ...
http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=117751
Eva i Skåne
Den är god omk! Tror nog du kommer orka av den också senare ikväll smile.gif

Vi ska snart äta bakad potatis med räkröra och kanske lite goda ostar sen framåt natten
omk
Vafalls Eva !!! Du äter alltså INTE din egna skaldjurslasagne på nyår ??? laugh.gif
Biggan_
Lite ostkaka har jag lyckats klämma i mej!
hattstugan

Räkmacka, Jansson och Gravad lax med skagenröra och potatis och ett gott vitt vin till ! Ost och kex!
Motti
I kväll belv det grattinerad Hummer till förätt , oxfile med "goa såsen" och potatis Dusches ,blir desser snart färska fikon med getost och dadelbalsamiko wink.gif
hattstugan

Rester av gårdagens middag hos mor!
Aqvakul
pyttipanna på skinka och biff
Eva i Skåne
Nyårsdag är årets största pizzaätardag sägs det. Vi ville inte heller laga middag men valde MacDonald's och var sin Big Tasty
hattstugan

Pannkaka men sylt och grädde
Eva i Skåne
fläskfiléröra med ris
malcolm
Åt dillkött på burk med pulvermos, smakmässigt okej men jag är hungrig igen.
Tikka
Vi gjorde pizza på hönökaka med det sista av julskinkan.
EKLO
Hade liten middag idag, vi var tre.

till huvudrätt en fiskgratäng med kummel o torsk på finstrimlad lök och fänkål - och ett par teskedar lakritspulver i grädden som förstärkte fänkålssmaken lagom. Mycket gott faktiskt! Ishavsromsmacka till förrätt och fruktsallad m romgrädde till efterrätt. Alla mätta o nöjda.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon