|
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
Makrill i tomatsås ... en burk (innehållet) på knäckebrödsmacka. Ett glas kylskåpskall mjölk till. Åt jag inte till middag idag.
Meriona
03-11-2010, 21:44
CITAT (Gossen Ruda @ 03-11-2010, 21:37)  Det duger med kokt även om stekt makrill är mat för gudar. Jag har dock lite svårt att få tag på färsk makrill, lite lat, och den frysta hopknölade går nog dåligt att steka. Det är sant, helst ska den vara helstekt. Jag brukar få av mitt ex när han fiskar på sommaren.  Han är snäll han, men i somras var det visst ingen fiskelycka.
Gossen Ruda
03-11-2010, 21:50
CITAT (netha @ 03-11-2010, 21:41)  Makrill i tomatsås ... en burk (innehållet) på knäckebrödsmacka. Ett glas kylskåpskall mjölk till. Åt jag inte till middag idag.Kokt makrill som sagt duger, stekt är bättre men makrillkonserver kan jag knappt äta för jag rapar makrill resten av dagen.
CITAT (Gossen Ruda @ 03-11-2010, 21:37)  Det duger med kokt även om stekt makrill är mat för gudar. Jag har dock lite svårt att få tag på färsk makrill, lite lat, och den frysta hopknölade går nog dåligt att steka. Jag älskar också stekt makrill och har liksom du svårt att få tag på färsk, så får oftast nöja mig med den frysta. Tycker det går bra om jag tinar den ordentligt först för att sedan sära på filéerna och platta till dem lite. Kokt har jag dock aldrig smakat. Måste skriva upp makrill på inköpslistan genast
Idag blir det stekta abborrfileér fiskade vid sommarstugan, ärtor och morötter samt kokt potatis.
Skruttis
04-11-2010, 11:56
Lite väl mycket fisk här ett tag. Jag bryter trenden med Tandoorikyckling, örtkryddat ris och linsröra. Ev indisk vitkålssallad (om jag inte är för lat).
skogstroll
04-11-2010, 12:46
igår blev det köttbullar i gräddsås och potatis, skulle inte göra mig nåt att äta det idag också
Elisabeth-Västkustkolonisten
04-11-2010, 12:57
min sambo älskar ju stekt makrill (eller gaisare som vi säger), jag själv är inte så förthust i den. Men fiskar makrill älskade jag, tyvärr sätter yrseln stop för det.
Idag tror jag att det blir spättafile och så lite till....
Igår hämtpizza
idag hemlagad kålsoppa ev.pannkakor
Chamomille
04-11-2010, 13:31
CITAT (Uggi @ 04-11-2010, 11:41)  Idag blir det stekta abborrfileér fiskade vid sommarstugan, ärtor och morötter samt kokt potatis.  Åh gud så gott!
malcolm
04-11-2010, 14:56
Ikväll blir det köpepizza, tefat... MUMS! CITAT (Gossen Ruda @ 03-11-2010, 21:50)  Kokt makrill som sagt duger, stekt är bättre men makrillkonserver kan jag knappt äta för jag rapar makrill resten av dagen. Det är det som är nackdelen med konserverad makrill, man får "äta" den hela dagen sedan.
herkules
04-11-2010, 17:59
en risifrutti och en näve tacochips
Chamomille
04-11-2010, 18:58
Panerad spätta. CITAT (herkules @ 04-11-2010, 17:59)  en risifrutti och en näve tacochips Nämen..
ninnisky
04-11-2010, 19:23
pasta rabiata
Karré med ris och bearnaissås. Till efterrätt ostkaka med grädde och hemmagjord hallotsylt. MUMS
fuchsian
05-11-2010, 15:53
Det blir nog en överraskning, verkar så nu när han åkte iväg och handla ........Fuchsian.....
Biggan_
05-11-2010, 16:10
Jag har en bit falukorv i kylen och tänkte prova detta Lars o Lottas falukorvstips
CITAT (Biggan_ @ 05-11-2010, 16:10)  Jag har en bit falukorv i kylen och tänkte prova detta Lars o Lottas falukorvstipsDet lät gott! Har lite svårt för just korv och tycker det är knöligt att hitta bra recept! -------------------- Här blir det fläskfilé provencale, inte för att jag tycker det är någon höjdare men minste sonen har bestämt (hans födelsedag)!
Chamomille
05-11-2010, 18:08
CITAT (fuchsian @ 05-11-2010, 15:53)  Det blir nog en överraskning, verkar så nu när han åkte iväg och handla ........Fuchsian..... Jaha. Vad spännande.
malcolm
05-11-2010, 18:19
Ikväll blev det kinawok med jasmineris o. grönsaker.
Igår kålsoppa det är så gott och jag gör det sällan så det kan jag äta i flera dar Men idag ingen aning får väl rota lite i frysen...
malcolm
06-11-2010, 10:33
Blir repris på gårdagens middag.
Flygande Jakob (UTAN bananer  )
Flygande Jacob  ...det var länge sedan  ...dax att göra känner jag. Men bananer och jordnötter gillar jag skarpt däri. Här blev det fläskkotletter, potatis, sås och grönsaker i dag.
hattstugan
06-11-2010, 12:59
Kålpudding och potatis!
skånepåg
06-11-2010, 13:30
Idag blir det Karrésnäckor med potatissallad
Jag hittade några "grillskivor m. ben" i frysen det blir bra med klyftpotatis sallad och ett STORT glas vin, vi ska ha "altankväll"
Skruttis
06-11-2010, 17:19
Fläskfilé och örtkryddad potatisgratäng. För en gångs skull efterrätt. Säsongens sista färska jordgubbar.
Anki på Öland
06-11-2010, 19:28
Stekt färskt fläsk med ingefära och blomkålsmos.
Biff stroganoff CITAT (Anki på Öland @ 06-11-2010, 19:28)  Stekt färskt fläsk med ingefära och blomkålsmos. Åh så gott:) Minns från min barndom det stekta färska sid-/bogfläsket ... kryddat med salt o vitpeppar. Har försökt få till samma smak, men det går inte med fläsk vi har i butikerna.  Det ska vara från gris som går ute och bökar och får äta hushållsavfall
Överbölingen
06-11-2010, 23:41
Frugan fixade en strålande, vinkokt älgbog. Med glacerad shalottenlök och kryddiga tomater. Superbt. Kom hem genomfrusen efter en dag i ett älgtorn. Det blåste så jag funderade om man kunde skapat ett bakgrundsljud till ännu en nyinspelning av "Barnen från Frostmofjället". För övrigt den enda film jag grinat under och gick ut med motiveringen (8 år gammal): Jag har så jäkla ont i tummen!
Biggan_
07-11-2010, 01:01
CITAT (netha @ 06-11-2010, 21:41)  Åh så gott:) Minns från min barndom det stekta färska sid-/bogfläsket ... kryddat med salt o vitpeppar. Har försökt få till samma smak, men det går inte med fläsk vi har i butikerna. Det ska vara från gris som går ute och bökar och får äta hushållsavfall Blir nästan nostalgisk!  Mört och gott var det! Nä, sådant fläsk finns inte att köpa i butikerna.
Idag blev det pizza. Orkade inte göra ett endaste krafttag i köket.
CITAT (Överbölingen @ 06-11-2010, 23:41)  ... "Barnen från Frostmofjället". För övrigt den enda film jag grinat under och gick ut med motiveringen (8 år gammal): Jag har så jäkla ont i tummen!
Aqvakul
09-11-2010, 07:50
Igår blev det fläskkotletter och potatisklyftor...
smuleborg
09-11-2010, 20:34
Snabbmat!
Jag brukar göra ett gäng biffar och ha i frysen. Praktiskt att ha när man inte orkar eller har tid att laga mat från grunden.
Idag tog jag ut ett par biffar. Satte på ugnen. Skalade ett par morötter och palsternackor, skar morötterna och delade palsternackorna mitt itu. Klyftade några potatisar och ett par gula lökar, några oskalade vitlöksklyftor åkte i. Vevade runt (med rentvättad hand!) rötter, lök med lite olivolja. Ner i gratängform, tillsammans med de frysta biffarna. Efter 20-30 minuter, ut med formen, salt på rotsakerna och i med ett par på längden delade chili. In i ugnen igen!
Minimalt med jobb, minimalt med disk. Och, inte så stor "miljöpåverkan", inbillar jag mig i alla fall. Gott!
Biggan_
09-11-2010, 20:42
Potatisbullar med bacon och lingonsylt blev det idag.
smuleborg
09-11-2010, 20:54
CITAT (netha @ 06-11-2010, 21:41)  Biff stroganoff Åh så gott:) Minns från min barndom det stekta färska sid-/bogfläsket ... kryddat med salt o vitpeppar. Har försökt få till samma smak, men det går inte med fläsk vi har i butikerna.  Det ska vara från gris som går ute och bökar och får äta hushållsavfall Har själv försökt, men så hittade vi "vår" KRAV-bonde. Lite dyrare än i butik, men köttet är inte utblandat med saltblandatvatten (det dunstar/krymper inte som typ ICA-kött vid tillagning), och har, som vi ser det, en helt annan smak än det butiksköpta. Försök att hitta en KRAV-bonde, åk dit och kolla, känn in. Känns det bra - köp en liten volym (till och börja med). Jämför. Om det efter tillagning känns för dyrt, varför inte servera en mindre mängd "perfekt" kött och mer tillbehör? Vi bor 3-4 mil norr om Stockholm, och har hittar vår KRAV-bonde. Det känns fantastiskt.
Aqvakul
09-11-2010, 21:07
Crepes med räkfyllning...
Ost-tortellini och en sås/stuvning av sojagrytbitar och egenplockad skogssvamp.
Skruttis
10-11-2010, 06:55
Lasagne med nötfärs och zucchini.
Chamomille
10-11-2010, 07:51
Färspanna med vitkål
hattstugan
10-11-2010, 18:05
Pasta med kryddig färsröra och tomat + röd paprika
Tacopaj, sallad och ett glas rödvin  Edit, eller två
fuchsian
10-11-2010, 18:16
Min kock serverade en god sallad till kvällen  ...Fuchsian .....
Aqvakul
10-11-2010, 19:30
Kinamat...
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|