|
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
Eva i Skåne
02-01-2012, 17:06
Vi är inte bakfulla idag heller  men eftersom "alla" andra åt pizza igår så gjorde vi det idag. Det har öppnat ett nytt gatukök, med alla varianter av hämtmat, nära oss. Livsfarligt
Energin är inte på max vad gäller matlagning i dag, men någon slags köttfärsbiff slänger jag nog ihop lite senare.
Har inte skrivit på ett tag, men nyårsafton blev det rester faktiskt; julskinke- och grönkålspaj med senapsfraiche. Supergott ! (Vi hade ingen sjurätters i år ...  ) Nyårsdagen blev det kålpudding på den brunkål som blivit över (MINST lika bra som pizza !), så ALL julmat är nu VÄCK / UPPÄTEN !! Jag tror inte att jag slängt nånting från denna jul ! (Tyvärr, kraxar skatorna utanför ...  ) Idag blev det potatismoussaka. Den blev väldigt "vitlökig", men SÅ god !
Biggan_
02-01-2012, 23:48
Stekt fläsk med löksås och rårivna morötter.
Åh fy fasen, vad gott ! Du, Biggan, har nu bestämt, vad min familj ska äta på fredag !!
Överbölingen
03-01-2012, 00:30
Igår avnjöt vi tälgstensstekt älginnan lår med kryddiga såser och PG. En innanlårsstek är för stor för två så jag skivade några cm tjocka skivor och stekte lätt till dagens middag. Tbh rotsaksfräs. Förrätt romtoast och pannakotta med björnbär till dessert.
Nu får vi sluta frossa ett tag. I morgon blir det kokkött. Frugan tog fel och tinade en bit entrecotrev.
CITAT (Överbölingen @ 03-01-2012, 00:30)  Igår avnjöt vi tälgstensstekt älginnan lår Täljstenstekt ?? Hur gör man då ? Låter spännande !
Fick 30 kilo älg i torsdags igen så det blir nog älgköttbullar i morgon och på torsdag blir det älgryta med bena i koket då blir det bästa möjliga smak ! igentligen ska man alltid ha ben med i en gryta då blir grytan riktigt mustig och fyllig ,sedan ska man ha i en matsked svartvinbärsgele mot slutet  söt surt o salt blir alltid en bra kombination. och har man en skvätt bra rödvin i också så blir det topp
CITAT (Huggorm @ 03-01-2012, 01:13)  Fast det beror ju på vad det varit för väder de sista dagarna. Jo, det är sant. Men även när temp är några plus, så finns det, som du skriver, många platser, där det vanligen är halt. Skuggande träd över vägbanan, högre knäppor, lägre, fuktiga dalar, närhet av vatten (broar mm). Bra att vara varsk öht när lufttemp går ner mot +3 och lägre.
CITAT (Motti @ 03-01-2012, 00:47)  Fick 30 kilo älg i torsdags igen så det blir nog älgköttbullar i morgon och på torsdag blir det älgryta med bena i koket då blir det bästa möjliga smak ! igentligen ska man alltid ha ben med i en gryta då blir grytan riktigt mustig och fyllig ,sedan ska man ha i en matsked svartvinbärsgele mot slutet  söt surt o salt blir alltid en bra kombination. och har man en skvätt bra rödvin i också så blir det topp  Det är så sällan man hittar kött med ben nuförtiden så jag brukar be vår handlare ha frysta märgben hemma som man kan stoppa i köttkoket, funkar bra. Idag ska vi ha köttfärsbiffar.
Överbölingen
03-01-2012, 14:50
Igår iddes jag inte köra upp bilen till garaget. I natt kom 15 cm snö. Till råga på allt blöt i början av snöandet, som resulterade i ett ispansar runt hela bilen. Jag klarade med nöd och näppe att köra upp till landsvägen. Tur att vi har en SUVerän bil. Men goda grannen körde av snön på ett par minuter. Sedan var friden återställd.
I morgon blir det takskottning av växthuset för tredje gången i vinter. 40 cm nytt lager. Huvvaligen.
Annars en klar och fin dag och vi fick se solen lysa på bergen norr om älven. Temp runt - 6°. Svag vind.
merlin68
03-01-2012, 16:20
Potatisplättar 50/50 (hälften råriven och hälften kokt potatis) som äts med lingonsylt och äppelmos. Skivade apelsiner med jordgubbssås senare på kvällen:)
Nu har det börjat tjuta kring knutarna. Har åtminstone förberett mig med fulladdade batterier om strömmen skulle gå. Utan ljus blir jag inte tack o lov även om det bara räcker till att kunna läsa en god bok. Får väl se vad Stormen Emil ställer till med.
hattstugan
03-01-2012, 18:53
Spaghetti och köttfärssås på Älg
Pyttipanna på diverse suspekta köttrester sen före jul..(har legat i kylbox på trappen p.g.a. Dagmars framfart)
*Stintan*
03-01-2012, 19:54
Tänkle göra pyttipanna men kom på att jag hade rest av korvstroganoff kvar så det blev det istället.
Biggan_
03-01-2012, 21:34
Jag håller på att karva i julskinkan ännu så det blev grova mackor med skinka och uppvärmd brunkål på.
Eva i Skåne
03-01-2012, 22:23
Vi har varit hos sönerna på middag. Det blev lasagne. Blåbärspaj och glass efteråt.
malcolm
04-01-2012, 11:09
Lax
Anki på Öland
04-01-2012, 11:34
Njure i gräddsås
merlin68
04-01-2012, 12:29
Morotsoppa med stekt lök och rostade pumpakärnor samt äggvåfflor med vispgräddsklick och hallonsylt:)
Margith
04-01-2012, 15:16
CITAT (Anki på Öland @ 04-01-2012, 11:34)  Njure i gräddsås Nu blir jag riktigt avundsjuk! Njure i gräddsås har jag inte ätit på minst 30 år. Min mormor brukade alltid göra det nån dag under julhelgen och jag minns att jag tyckte att det var supergott. Är det svårt att laga till? Var får man tag på njure? Ska det vara njure från nåt speciellt djur? Här blir det prinskorv med kokt potatis och stekt ägg
*Stintan*
04-01-2012, 15:56
Pyttipanna, stekt ägg och inlagda rödbetor.
Red Top
04-01-2012, 16:04
Broccoligratäng med stekt julskinka i skivor.
Idag blev det hemmagjord ärtsoppa.
Anki på Öland
04-01-2012, 20:51
CITAT (Margith @ 04-01-2012, 15:16)  Nu blir jag riktigt avundsjuk! Njure i gräddsås har jag inte ätit på minst 30 år. Min mormor brukade alltid göra det nån dag under julhelgen och jag minns att jag tyckte att det var supergott. Är det svårt att laga till? Var får man tag på njure? Ska det vara njure från nåt speciellt djur? Här blir det prinskorv med kokt potatis och stekt ägg  Det blev jättegott. Jag köpte grisnjure på Citygross. Låg i mjölk 1 dygn, ett snabbt uppkok i saltat vatten och sen putsade, skar och brynte med lök och svamp och så fick det puttra i grädde. Väl värt sina 9:- och räcker till i morgon också
Eva i Skåne
04-01-2012, 20:56
lammfärs/grönsaksröra med pasta
mamamaggan
04-01-2012, 21:35
Sjömansbiff ! Jättegott var det , den har min man alla heder av.
Idag en ganska god nödlösningsmiddag - en ljummen sallad med couscous, korvstumpar (starka ungerska) vitkål, morot, grönkål och en god dressing.
Morgon torsdag blir det Älggryta !kokt potatis kokta morötter.
Meriona
05-01-2012, 13:55
Lövbiff beställt, så det får det väl bli då.
ninnisky
05-01-2012, 14:00
Jag är så sugen på Thaimat efter all julmaten, så det blir det
hattstugan
05-01-2012, 16:42
Gravad Lax, potatis och kokt ägg med majonnäs
merlin68
05-01-2012, 17:08
Fullkornspasta med gryta på hjortskav till familjen och tomatsås arrabiata till mig och ena dotterns pojkvän som också är vegetarian:)
Köttfärssås o makaroner varvas med ostsås och gratineras heter nåt men kommer inte på vad Gott iallafall det ligget i lunchlådan blir samma imorgon
aanderss
07-01-2012, 10:41
ingen aning
Eva i Skåne
07-01-2012, 10:43
CITAT (Klint @ 07-01-2012, 09:19)  Köttfärssås o makaroner varvas med ostsås och gratineras heter nåt men kommer inte på vad Gott iallafall det ligget i lunchlådan blir samma imorgon Fusklasagne kallar vi det  , men det finns säkert ett "riktigt" namn.
Jag tror det, men det var ett bra namn för det är ju precis va det är
merlin68
07-01-2012, 14:28
Det blir två (tre) sorters hemlagad chinamat: kyckling Szechuan och kyckling i sötsur sås plus vegetarisk variant med shitake med sötsur sås. Ris till. Efterrätten klassikern stekt banan med sirap och vaniljglass till:)
malcolm
07-01-2012, 18:24
Rester från igår, älgskavsgryta m. ris.
Aqvakul
07-01-2012, 18:29
Hamburgare med tillbehör på Stippes... (räddningen för två förkylda som inte orkar laga mat...)
Det blev snabbmakaroner och prinskorv, ingen hade riktigt tid att vara vid spisen idag.
Eva i Skåne
07-01-2012, 19:03
smörstekt fiskfilé med haricotverts, philadelpiaost och potatisklyftor
CITAT (Eva i Skåne @ 07-01-2012, 19:03)  smörstekt fiskfilé med haricotverts, philadelpiaost och potatisklyftor
Överbölingen
07-01-2012, 19:41
Det blev brunabönor, några bitar revbensspjäll och ett par hemgjorda älgkorvar till frugan och mig.
Långkoket blev köttsoppa (idag) och pepparrotskött (imorgon). Nybakade rågkakor till soppan.
merlin68
08-01-2012, 16:29
Det blir resterna av kinamaten från igår:)
Margith
08-01-2012, 16:35
Nu är lasagnen klar!
Eva i Skåne
08-01-2012, 20:08
Idag var vi på kalas hos ena sonen. Där bjöds det på crepes med vegetarisk färsfyllning. Jättegott! Sallad till det.
Aqvakul
08-01-2012, 21:42
Kronärtskocka Rostbiff med sparris och gelé Tiramisu
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|