|
Sidor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152
Kalops och kokt potatis samt rödbetor, men jag har för närvarande ingen matlust, det blir säkert bättre då jag har kryat på mig.
smuleborg
27-10-2010, 18:01
Ett par mackor med ost. Ibland blir det så.
herkules
27-10-2010, 19:48
stekt lax och potatisgratäng
Skruttis
28-10-2010, 07:09
Pyttipanna med saltgurka och lingonsylt.
Aqvakul
30-10-2010, 07:25
Igår blev det fyllda pitabröd - en fredagsfavorit...
Elisabeth-Västkustkolonisten
30-10-2010, 12:18
idag festar vi med ugnsbakad torskrygg
Coop hade extrapris på torskrygg
skogstroll
30-10-2010, 13:02
idag blir det lasagne med älgfärs
Skruttis
30-10-2010, 16:59
Kyckling och ris för min del. Maken får istället potatisgratäng med örter, som blev kvar från igår.
Aqvakul
30-10-2010, 17:00
Fylld lövbiff, potatisgratäng och tomatsallad...
Glascoupe, espresso och päroncognac..
malcolm
30-10-2010, 17:32
Gjorde en slags gräddsås med tärningar av ryggbiff från förra helgens middag, serverades med makaroner och grönsaker.
Hemlagad amerikansk gryta+mjölk
Ingela i Segersberg
30-10-2010, 17:50
Fåraherdens paj
fuchsian
30-10-2010, 18:14
Fick välja mellan kycklingsgryta och grönsaks-potatis och korv soppa... ...Fuchsian.....
hattstugan
30-10-2010, 18:17
Omelette med lök, rökt skinka och ost! Tomat och paprika!
Kaffe och chokladbit!
Idag blir det sen middag, köttfärsbiffar med mannens hemliga sås och potatis. Jammi!
Aqvakul
31-10-2010, 16:56
Fläskytterfilé, ugnstekta potatishalvor, sockerärtor, rönnbärsgelé och sallad
Blev tillsagd av min sambo att jag skulle bli uppringd och då gå till parkeringen (på jobbet)så skulle han fixa mat."Gubbens" arbetskompis som är sambo med en thailändska räckte mej en påse med grillade revben, vårrulle en kycklingsoppa ris och en god gryta med grönsaker och kyckling Smarrigt. Hon lagade mat till alla på gubbens jobb och då beställde han åt mej Skulle va mer sånt
Skruttis
01-11-2010, 06:42
Kyckling, ris och linsröra.
I går gjorde jag en "risotto" av helt matvete, röda bönor och trattkantareller. Mycket gott!
malcolm
01-11-2010, 10:48
Rester från igår, tortillas o. tacos.
Elisabeth-Västkustkolonisten
01-11-2010, 10:54
Igår gjorde jag pannbiff med god sås till, pasta och sallad
Vad det blir idag är fortfarande ett stort frågetecken, har överlåtit det till "gubben" idag
Eva i Skåne
01-11-2010, 15:09
Idag blir det fisksoppa med torsk, lax och räkor. Tallrikarna dekoreras först med dill/cremefraicheröra och några färska räkor. Till soppan baguetter och smör. En vegetarisk variant blir det också, som alltid i vår familj. Denna gången en redd soppa utan fisk och räkor  . Får väl pytsa ner lite mer grönsaker i den.
Resterna från älggrytan igår.
Laxgarpazo
Edit; näää nu hittade jag allt på...Lax osso bucco skulle det vara. Var nog en freudiansk tanke för garpazo är supergott!!
Idag blir det gryta på OXSVANS. Första gången jag gör en sådan gryta. Ska bli spännande att smaka!
herkules
01-11-2010, 15:35
PIZZA! och det ska bli så vansinnigt gott!
Gräddig skav av fläskytterfilé, kokt mandelpotatis och rödvinbärsgelé
Aqvakul
01-11-2010, 21:56
Spagetti och köttfärsås
Överbölingen
01-11-2010, 23:45
Det bidde fjällröding i ugnen och pera med en sagolik örtsås som Eva gjorde.
Chamomille
02-11-2010, 00:22
Rotmos och fläsklägg.
Chamomille
02-11-2010, 06:15
CITAT (Överbölingen @ 01-11-2010, 23:45)  Det bidde fjällröding i ugnen och pera med en sagolik örtsås som Eva gjorde. Hörru. Kan man få receptet på såsen på dito sida?
Skruttis
02-11-2010, 06:45
Köttbullar och potatismos.
Aqvakul
02-11-2010, 19:37
Ugnsstekt falukorv med lök, äpplen och potatismos...
CITAT (Aqvakul @ 02-11-2010, 19:37)  Ugnsstekt falukorv med lök, äpplen och potatismos... Det där låter inte dumt. Nåt att fundera på i veckan till middag.
Eva i Skåne
03-11-2010, 19:10
Potatisbullar (av överbliven mos) med rårörda lingon.
Mannen får väl ha lite stekt fläsk till sina när han kommer hem, men jag tycker det är så gott utan.
Aqvakul
03-11-2010, 19:17
Kalvfilé, sparris, bearnaise, tomatsallad och pommes... Det blev också ett glas rött. Hustrun skämmer bort mig, men det känns som helgdagskväl...
Chamomille
03-11-2010, 19:20
Pitt i Anna.
hattstugan
03-11-2010, 19:49
Ugnsrostade rotsaker och frukostkorv med en klick creme fraiche med färsk timjan!
herkules
03-11-2010, 20:34
jansson
Meriona
03-11-2010, 21:05
Idag blev det lunch på byn med son och far, alla tre generationer tog kyckling med dragonsås. MUMS!
Gossen Ruda
03-11-2010, 21:23
Är det här man utlämnar sina matvanor? Tja, idag var det kokt fisk. Ett halvt paket djupfryst makrill, ca 200 gram. Till detta potatis. Normalt brukar jag ha ris men när potatisskörden blivit som den blivit blev det jordpäron. Till ris klarar man sig utan sås men till potatis behövs det. Lite kokspad, en skvätt mjölk, lite mjöl, en klick milda och ett uppkok. Enkelt skall det vara. Två egna purjolökar fick koka med fisken och dessutom till detta ett paket egna frysta brytbönor. I morgon blir det kollaps eller något ditåt.
Meriona
03-11-2010, 21:26
Ruda, stuvad spenat glömde du!
Gossen Ruda
03-11-2010, 21:29
CITAT (Meriona @ 03-11-2010, 21:26)  Ruda, stuvad spenat glömde du! Nja, möjligen till stekt makrill då. Fast egentligen avskyr jag stuvad spenat. Inte att tillaga eller att äta, men disken efteråt är bedrövlig.  Finns knappast något som fastnar så effektivt överallt inklusive i diskborsten.
Meriona
03-11-2010, 21:33
Jo ja det är klart jag äter bara makrill stekt. Kokt, smakar det verkligen okej? Disken ja, det är en annan historia.  Stekflott tycker jag är läbbigare, det klibbar igen hela borsten så den är en ren hälsofara...
Gossen Ruda
03-11-2010, 21:37
CITAT (Meriona @ 03-11-2010, 21:33)  Jo ja det är klart jag äter bara makrill stekt. Kokt, smakar det verkligen okej? Disken ja, det är en annan historia.  Stekflott tycker jag är läbbigare, det klibbar igen hela borsten så den är en ren hälsofara... Det duger med kokt även om stekt makrill är mat för gudar. Jag har dock lite svårt att få tag på färsk makrill, lite lat, och den frysta hopknölade går nog dåligt att steka.
Aqvakul
03-11-2010, 21:39
När jag var barn så älskade jag inkokt makrill. Sen försökte jag återskapa denna min mors paradrätt i vuxen ålder, men det blev ingen succé..
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|